marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaPrva finančna storitev preko aplikacije Viber v Sloveniji
19.03.2019

Addiko Chat Banking je inovativna in prva slovenska finančna storitev, ki deluje preko aplikacije Viber, ene najbolj priljubljenih platform za komunikacijo na svetu. 'Addiko Chat Banking' uporabnikom ne omogoča zgolj neposredne komunikacije z banko, temveč tudi napredne, preproste in jasne storitve plačevanja.

slikaV 2019 prihajajo telefoni s 64 MP in 100 MP kamerami
18.03.2019

Judd Heape iz Qualcomma je v nedavnem intervjuju razkril, da bodo telefoni s 64MP in celo 100MP kamerami verjetno prišli že v letošnjem letu, čeprav to ni smer, kateri želijo pri podjetju slediti.

slikaMobilniki serije Galaxy S10 v predprodaji do rekordnih številk
15.03.2019

Samsung je sporočil, da so njihovi najnovejši pametni telefoni, Galaxy S10e, S10 in S10+, katerih prodaja se je začela v petek, 8. marca, zabeležili rekordno število prednaročil med vsemi Samsung telefoni v najkrajšem obdobju.

slikaZTE patentiral zanimiv zložljiv mobilnik
13.03.2019

Prepogljivi mobilnik so zadnji trent v mobilni tehnologiji, kar smo lahko videli tudi na nedavnem mobilnem kongresu, ki je potekal konec prejšnjega meseca v Barceloni. Zato ni presenetljivo, da se je na spletu pojavil patent podjetja ZTE, ki pa je za razliko od konkurence »malenkostno« drugačen.

slikaNokia bo na Finskem odpustila manj ljudi od načrtovanega
11.03.2019

Iz Nokie so v začetku leta sporočili, da nameravajo v Evropi odpustiti 1330 ljudi, s čimer bi do leta 2020 prihranili 700 milijonov evrov. Samo na Finskem naj bi delo izgubilo 350 ljudi, vendar pa so po dodatnih pogajanjih iz podjetja sporočili, da bo ta številka »le« 280.

članki

Huawei vrača udarec s tožbo vlade ZDA

Deli z ostalimi

08.03.2019
Objavil: Dare Gliha

Huawei je v Texasu, kjer imajo ameriški sedež, vložil tožbo proti vladi ZDA. Na novinarski konferenci, ki je potekala na sedežu podjetja v Shenzenu na Kitajskem so poudarili, da ameriški kongres ni predložil nikakršnih dokazov, ki bi podprli navedbe, da Huawei predstavlja varnostno grožnjo.

Guo Ping je povedal, da se pri podjetju veselijo odločitve sodišča, ter da so prepričani, da bo to v dobro tako Huaweiju kot amerišlemu ljudstvu. Povedal je še, da je ameriški kongres deloval kot sodnik, porota in izvršitelj, ter s tem preprečil pravne postopke na sodišču.

Huawei v svoji pritožbi trdi, da prepoved presega blokiranje vladnih agencij pri nakupu njene opreme, saj prav tako omejuje agencije, da sklenejo pogodbe ali dodelijo nepovratna sredstva ali posojila tretjim osebam, ki kupujejo opremo ali storitve Huawei brez izvršilnega ali sodnega postopka. Huawei trdi, da to krši predpisane postopke družbe in načela ločevanja oblasti, ki so zapisana v ameriški ustavi, saj gre za trajno in nepreklicno prepoved. Zvezno sodišče ima za odgovor na tožbo 60 dni.

Čeprav ZDA predstavljajo majhen odstotek Huaweijeve prodaje, je glavni pravni strokovnjak Huaweija Song Liuping poudaril, da je prepoved imela velik in pomemben vpliv na globalni ugled družbe, kar je eden od ključnih razlogov za ukrepanje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki