marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaByteDance bi namesto odprodaje raje ukinil TikTok v ZDA
06.05.2024

Ameriška vlada je potrdila prelomni sveženj o nacionalni varnosti, ki ga je podpisal predsednik Joe Biden. Nova uredba dejansko postavlja matičnemu podjetju TikTok ByteDance ultimat, da v naslednjih devetih mesecih proda podjetje TikTok v ZDA lokalnemu podjetju ali pa se sooči z dejansko prepovedjo platforme.

slika3nm Exynos 2500 naj bi bil učinkovitejši od Snapdragona 8 Gen 4
03.05.2024

Samsung se je pri zadnjih nekaj platformah Exynos spopadal z energetsko učinkovitostjo in zmogljivostjo, vendar je z letošnjimi procesorji naredil velik korak naprej. In če gre verjeti novim govoricam, bi lahko leta 2025 prehitel Qualcommov najboljši procesor.

slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

članki

Huawei vrača udarec s tožbo vlade ZDA


08.03.2019
Objavil: Dare Gliha

Huawei je v Texasu, kjer imajo ameriški sedež, vložil tožbo proti vladi ZDA. Na novinarski konferenci, ki je potekala na sedežu podjetja v Shenzenu na Kitajskem so poudarili, da ameriški kongres ni predložil nikakršnih dokazov, ki bi podprli navedbe, da Huawei predstavlja varnostno grožnjo.

Guo Ping je povedal, da se pri podjetju veselijo odločitve sodišča, ter da so prepričani, da bo to v dobro tako Huaweiju kot amerišlemu ljudstvu. Povedal je še, da je ameriški kongres deloval kot sodnik, porota in izvršitelj, ter s tem preprečil pravne postopke na sodišču.

Huawei v svoji pritožbi trdi, da prepoved presega blokiranje vladnih agencij pri nakupu njene opreme, saj prav tako omejuje agencije, da sklenejo pogodbe ali dodelijo nepovratna sredstva ali posojila tretjim osebam, ki kupujejo opremo ali storitve Huawei brez izvršilnega ali sodnega postopka. Huawei trdi, da to krši predpisane postopke družbe in načela ločevanja oblasti, ki so zapisana v ameriški ustavi, saj gre za trajno in nepreklicno prepoved. Zvezno sodišče ima za odgovor na tožbo 60 dni.

Čeprav ZDA predstavljajo majhen odstotek Huaweijeve prodaje, je glavni pravni strokovnjak Huaweija Song Liuping poudaril, da je prepoved imela velik in pomemben vpliv na globalni ugled družbe, kar je eden od ključnih razlogov za ukrepanje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki