marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaGoogle prekinil sodelovanje s Huaweijem
20.05.2019

Reuters je včeraj popoldne sporočil, da so pridobili informacije, da je Google popolnoma prekinil sodelovanje s Huaweijem. To pomeni, da bo kitajsko podjetje ostalo brez dostopa do Googlovih storitev kot sta Play Store in Gmail, posledično pa tudi brez posodobitev operacijskega sistema Android.

slikaVsak tretji uporabnik ne ve, kako zaščititi svojo zasebnost na spletu
20.05.2019

Količina osebnih podatkov, ki jih uporabniki delijo na internetu, narašča. Ob tem so nekateri sprijaznjeni z mnenjem, da so poskusi ohranjanja njihove spletne zasebnosti obsojeni na neuspeh. Družba Kaspersky Lab je v nedavni raziskavi ugotovila, da vsak tretji (32,3 %) uporabnik ne ve, kako bi celostno zaščitil svojo zasebnost na spletu.

slikaOdziv Huaweija na Trumpovo prepoved poslovanja z njihovim podjetjem
17.05.2019

Ameriški predsednik Donald Trump je prejšnji teden podpisal izvršni ukaz, ki sicer ne omenja Huaweija poimensko, vendar želi z njim ameriškim podjetjem prepovedati uporabo Huaweijeve telekomunikacijske opreme.

slikaHuawei omogočil preizkušanje sistema Android Q
17.05.2019

Huawei je možnost preizkušanja, ki poteka do 30. junija, predstavil prejšnji teden na Googlovi razvojni konferenci I/O 2019. Razvijalci se lahko prijavijo v program v okviru katerega bodo na pametnem telefonu Huawei Mate 20 Pro preizkušali delovanje aplikacij na prihajajoči različici operacijskega sistema Android Q.

slikaVsak drugi pred šefom skriva uporabo družbenih omrežij
15.05.2019

Večina zaposlenih (90 %) v delovnem času večkrat dnevno obišče družbena omrežja. Ločevanje zasebnega in poslovnega življenja tako v času dela kot po službi za mnoge predstavlja izziv. Nedavno objavljeno poročilo družbe Kaspersky Lab o zasebnosti 'Global Privacy Report' razkriva, da vsak drugi (59 %) uporabnik pred svojim nadrejenim skriva uporabo družbenih omrežji.

članki

Huawei vrača udarec s tožbo vlade ZDA

Deli z ostalimi

08.03.2019
Objavil: Dare Gliha

Huawei je v Texasu, kjer imajo ameriški sedež, vložil tožbo proti vladi ZDA. Na novinarski konferenci, ki je potekala na sedežu podjetja v Shenzenu na Kitajskem so poudarili, da ameriški kongres ni predložil nikakršnih dokazov, ki bi podprli navedbe, da Huawei predstavlja varnostno grožnjo.

Guo Ping je povedal, da se pri podjetju veselijo odločitve sodišča, ter da so prepričani, da bo to v dobro tako Huaweiju kot amerišlemu ljudstvu. Povedal je še, da je ameriški kongres deloval kot sodnik, porota in izvršitelj, ter s tem preprečil pravne postopke na sodišču.

Huawei v svoji pritožbi trdi, da prepoved presega blokiranje vladnih agencij pri nakupu njene opreme, saj prav tako omejuje agencije, da sklenejo pogodbe ali dodelijo nepovratna sredstva ali posojila tretjim osebam, ki kupujejo opremo ali storitve Huawei brez izvršilnega ali sodnega postopka. Huawei trdi, da to krši predpisane postopke družbe in načela ločevanja oblasti, ki so zapisana v ameriški ustavi, saj gre za trajno in nepreklicno prepoved. Zvezno sodišče ima za odgovor na tožbo 60 dni.

Čeprav ZDA predstavljajo majhen odstotek Huaweijeve prodaje, je glavni pravni strokovnjak Huaweija Song Liuping poudaril, da je prepoved imela velik in pomemben vpliv na globalni ugled družbe, kar je eden od ključnih razlogov za ukrepanje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki