marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Huawei na sejmu MWC 2024 predstavlja tehnologije za prilagojen življenjski slog


02.03.2024
Objavil: Dare Gliha

Huawei je na svetovnem mobilnem kongresu MWC 2024 predstavil vrsto vrhunskih, modnih in tehnološko naprednih naprav, med katerimi so izstopali pametni telefon Mate 60 RS Ultimate Design, brezžične slušalke FreeClip in pametne ure serije Watch GT 4.

Razstavni prostor podjetja Huawei je bil razdeljen po tematikah blagovne znamke »Ultimate Design«, povezovanja tehnologije in mode preko vizije »Fashion Forward«, mobilne fotografije XMAGE, ustvarjanja lepote ter gibanja in zdravja, z rdečo nitjo vnašanja novih tehnologij v vsakdanje življenje in obogatitev izkušenj uporabe. Obenem so ponovno poudarili, da bo Huawei nadaljeval z vlaganji v tehnološke inovacije in prizadevanji za napredek ter oblikovanjem bogatih in prilagojenih življenjskih slogov za potrošnike po vsem svetu.

»Huawei bo še naprej utrjeval svoj položaj globalne blagovne znamke visokega razreda, usmerjene v modo in tehnologijo,« je dejal Kevin Ho, operativni direktor skupine Huawei Consumer Business Group. »Leta 2024 bomo še naprej povečevali naložbe v raziskave in razvoj na področju pametnih naprav, fitnesa in zdravja ter digitalnega ustvarjanja. Rezultat naših prizadevanj so inovativni izdelki in storitve, ki ustvarjajo vrhunske, pionirske in prilagojene življenjske sloge za potrošnike po vsem svetu.«

Stabilna rast poslovanja utrjuje Huaweiev položaj na trgu izdelkov višjega cenovnega razreda

Lani je podjetju Huawei Consumer Business Group (CBG) z zanimivim naborom vrhunskih, modnih in tehnološko naprednih izdelkov uspelo doseči preboj na svetovnih trgih visokokakovostnih nosljivih in zvočnih naprav, tabličnih računalnikov, osebnih računalnikov ter pametnih telefonov. Le te je Huawei potrošnikom prikazal na predstavitvenih dogodkih v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki, Latinski Ameriki ter Azijsko-Pacifiški regiji, kar dokazuje zavezanost podjetja k povečanju globalne prisotnosti.

Med novostmi izstopajo pametni telefoni serije Huawei Mate 60 in prepogljivi Mate X5, s katerimi je Huawei postal pomemben igralec na trgu izdelkov višjega cenovnega razreda, ter popolnoma nova blagovna znamka »Ultimate Design« s tehnološko naprednimi napravami prepoznavne estetike. Rezultati pričakovano niso izostali. Glede na najnovejše poročilo družbe Counterpoint Research je Huawei lani pridobil 5 odstotkov tržnega deleža na globalnem trgu pametnih telefonov višjega cenovnega razreda in se tako uvrstil na tretje mesto med vsemi blagovnimi znamkami. Obenem so lani pošiljke pametnih nosljivih naprav presegle 150 milijonov, aplikacija Zdravje (Huawei Health) je zabeležila 450 milijonov uporabnikov in po dobrem desetletju od predstavitve prvega, so dobavili že več kot 100 milijonov tabličnih računalnikov.

Z vrhunskimi modeli ustvarjajo novo estetiko

Z vizijo »Fashion Forward«, katere cilj so trendovski in zdravi življenjski slogi, je Huawei na sejmu MWC 2024 požel navdušenje obiskovalcev, ki so prepoznali pomen v modo usmerjenega oblikovanja tehnoloških naprav z uporabo vrhunskih materialov, edinstvenega oblikovalskega jezika in naprednih proizvodnih tehnik. Pri razvoju pametnega telefona Huawei Mate 60 RS Ultimate Design so na primer v postopek zgoščevanja rdeče keramike prvič dodali redke zemeljske elemente. Da bi na koncu dobili živahno rdeče ohišje, je bila potrebna kalcinacija pri 1400 stopinjah Celzija in 50 dodatnih postopkov v 60-dnevnem proizvodnem obdobju. Hkrati sta veliki pozornosti poželi še pametna ura Huawei Watch Ultimate z ohišjem iz zlitine na osnovi cirkonija in pozlato iz 18-karatnega zlata ter brezžične slušalke Huawei FreeClip, prve s popolnoma novo C-bridge zasnovo. Inovativna zasnova je trpežna in stabilna ter nudi poponoma novo izkušnjo nošenja, medtem ko daje ušesnim čepkom izviren videz in občutek nošenja.

Huawei je ustanovil centre za raziskave v Parizu, Milanu in Londonu, da bi dobil vpogled v oblikovalske in estetske trende različnih kultur, črpal iz različnih tradicij ter vključil oblikovalske elemente z vzhoda in zahoda. Raziskovalni centri za estetiko služijo kot globalne platforme, ki spodbujajo stalen napredek tehnologij in oblikovanja ter zagotavljajo edinstveno estetsko izkušnjo brez primere.

Pametne nosljive naprave za celovito in natančno upravljanje zdravja

Veliko zanimanja je bilo tudi za pametne nosljive naprave, ki so pomembne v globalnem poslovanju podjetja Huawei. Lani so predstavili vrsto vodilnih pametnih nosljivih naprav, vključno z že omenjeno vrhunsko pametno uro višjega cenovnega razreda Huawei Watch Ultimate, pametno uro Huawei Watch 4 s funkcija zaporednega merjenja sedmih vitalnih znakov ter serijo pametnih ur Huawei Watch GT 4, ki jih odlikujejo prenovljeni obroči dejavnosti in aplikacija Ohrani kondicijo. Tri mesece po prestavitvi so zabeležili prodajo 2,5 milijona pametnih ur Watch GT 4, kar je zasluga nenehnega iskanja prebojnih tehnoloških inovacij, vrhunske estetike, upravljanja zdravja in na znanosti temelječega beleženja športov.

Huawei se že več kot desetletje poglobljeno ukvarja s pametnimi nosljivimi napravami, plod česar je lastna tehnologija spremljanja vitalnih znakov TruSeen, ki je v osmih letih dosegla peto generacijo. Huawei je ta čas vložil več kot 800 patentnih prijav, s čimer se uvršča na visoko mesto po naložbah v raziskave in razvoj ter številu patentov s področja fitnesa in zdravja. Oktobra 2023 so predstavili tretji zdravstveni laboratorij – Huawei Finland Health Lab, poleg več kot 10 globalnih centrov za raziskave in razvoj, kar je pospešilo globalno razporeditev strokovnih raziskav na področju nosljivih izdelkov.

Huawei bo še naprej vodil pri uvajanju revolucionarnih storitev na področju fitnesa in zdravja ter zagotavljal dostopnost znanstvenih pametnih rešitev za vse. Letos bodo tako prednostno obravnavali tri industrijske izzive: spanje, krvni tlak in upravljanje duševnega zdravja. S temi prizadevanji bo Huawei globalnim potrošnikom ponudil natančnejše, priročnejše in celovitejše rešitve za upravljanje zdravja.

Digitalno ustvarjanje, ki je priča ustvarjanju lepote

Lani je Huawei marsikoga presenetil s predstavitvijo nove generacije 33,5-centimetrskega (13-palčnega) tabličnega računalnika Huawei MatePad Pro, ki podpira povsem novo brezžično tehnologijo NearLink. Je tudi najtanjša tablična naprava, ki je bila kdaj koli izdelana, z najožjimi robovi in največjim razmerjem med zaslonom in ohišjem. Zmogljivosti tabličnega računalnika nadgrajuje elektronsko pisalo Huawei M-Pencil 3. generacije, ki kot prvo podpira več kot 10 tisoč ravni zaznavanja pritiska.

Na sejmu MWC 2024 je Huawei opozoril, da bo leta 2024 še naprej povečeval naložbe v digitalno ustvarjanje, pri čemer bo dal prednost tehnologijama zaslonov z elektronskim črnilom (PaperMatte) in NearLink, da bi zagotovil še boljše izkušnje. Dejavnost GoPaint, ki jo gosti Huawei, pa bo dostopna za več držav in regij, s čimer bo postala prava globalna sila v skupnosti digitalne umetnosti.

Nič manj omembe vredni niso Huaweievi dosežki na področju mobilnega upodabljanja z uvedbo blagovne znamke XMAGE, ki zajema vse vidike, od optičnih sistemov do tehnologije upodabljanja in obdelave slik. Lani so bili vodilni pametni telefoni, kot so serije Huawei Mate 60, Mate X5 in P60, opremljeni z zmogljivostmi XMAGE, ki zagotavlja povsem novo izkušnjo mobilne fotografije.

Huaweieva predstavitev na sejmu MWC 2024 je pokazala zavezanost podjetja globalnemu trgu izdelkov višjega razreda. Leto 2024 bo odločilno, saj bo Huawei s povečanimi naložbami v raziskave in razvoj inovativnih tehnologij presegel meje in uporabnikom po vsem svetu omogočil dostopnost vrhunskih, modnih in tehnološko naprednih naprav, storitev in izkušenj ter s tem mobilni industriji postavil višja merila.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki