marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaRanljivosti v povezanih polnilcih električnih avtomobilov lahko ogrozijo domača omrežja
14.12.2018

Možne ranljivosti modernih električnih vozil se neprestano preverjajo, nekateri izmed njihovih osnovnih dodatkov, kot so polnilci baterij, pa pogostokrat ostanejo zapostavljeni. Strokovnjaki družbe Kaspersky Lab so odkrili, da polnilci električnih vozil, ki jih proizvaja pomemben ponudnik, vsebujejo ranljivosti, ki jih lahko izkoristijo spletni napadalci.

slikaMastercard in Microsoft združujeta moči
12.12.2018

Mastercard in Microsoft sta najavila strateško sodelovanje, s katerim želita izboljšati način, kako ljudje uporabljajo in upravljajo s svojo digitalno identiteto.

slikaOdprla so se vrata prvega Samsung centra v Sloveniji
10.12.2018

Samsung je v ljubljanskem nakupovalnem centru Citypark odprl vrata svojega prvega Samsung centra v Sloveniji. V novem inovativnem prodajnem centru bodo uporabniki lahko preizkusili najnovejše Samsung mobilne izdelke, podprte z vrhunsko izkušnjo.

slikaV 2018 več kot 40-odstotno povečanje zlonamerne programske opreme
07.12.2018

Med vsemi novimi zlonamernimi datotekami, zabeleženimi v letu 2018, so se za 44 % povečale tiste, ki na računalnik namestijo kodo, ki v sistemu odpre t.i. stranska vrata in omogoči neopažen vstop tretjim osebam (angl. backdoor), za 43 % pa je narasla količina izsiljevalskih virusov.

slikaKaspersky Lab ugotavlja: uporaba oblačnih storitev je največje varnostno tveganje za podjetja
05.12.2018

Uporaba oblačnih storitev je v polnem razmahu. Zadnji podatki družbe IDG kažejo, da 73 % organizacij uporablja vsaj eno aplikacijo ali del svoje računalniške infrastrukture v oblaku. A to še ni dovolj. Podatki prav tako kažejo, da oddelki za informacijsko tehnologijo čutijo pritisk, da morajo 100 % migrirati v oblak.

članki

Huawei lani vložil največ patentov

Deli z ostalimi

12.03.2018
Objavil: Dare Gliha

Huawei je v letu 2017 pri Evropskem patentnem uradu vložil največje število patentov, s čimer je postal prvo kitajsko podjetje, ki je doseglo to prvo mesto. Evropski patentni urad je lani prejel 166.000 patentnih prijav, kar je največ od kar ta urad obstaja. Huawei je lani prijavil 2398 patentov.

Velik poudarek na raziskavah in razvoju

“Pri Huaweiju dajemo velik poudarek na raziskave in razvoj, zato je visoko število patentov logična posledica,” je izjavil dr. Song Liuping, Huaweijev višji podpredsednik in glavni pravnik. “Te številke lahko v prihodnje še narastejo z intenzivnim sodelovanjem pri zastavljanju standardov za naslednjo generacijo telekomunikacij, kot je recimo omrežje 5G. Pri Huaweiju bomo nadaljevali z ustvarjanjem in prijavljanjem patentov za zaščito naše intelektualne lastnine.”

Do vključno 31. decembra 2017 je Huawei na Kitajskem prijavil 64.091 patentov ter 48.758 izven Kitajske. Skupno je bilo odobrenih 74.307 patentnih prijav, od teh pa je bilo kar 90 % izumov.

40 % zaposlenih na Huaweiju deluje na področju razvoja

Od 180.000 ljudi, ki jih Huawei zaposluje po vsem svetu, jih je približno 80.000 oz. 40 % povezanih z raziskavami in razvojem. Vsako leto Huawei investira vsaj 10 % letnih prihodkov od prodaje v raziskave in razvoj, pri čemer ocenjujejo, da bodo v prihodnjih letih investirali med 10 in 20 milijardami $ v razvoj in raziskave letno.

Veliko Huaweijevih izdelkov je vezanih na več patentov. Tako lahko, na primer, Huaweijev pametni telefon P10, vsebuje več tisoč tehnologij, ki so vezane na patente s področja brezžičnih tehnologij, aplikacij, polprevodnikov in zaslonskih tehnologij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki