marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOnePlus 6 podira rekorde prodaje
15.06.2018

Pri OnePlus so razkrili, da so v manj kot enem mesecu uspeli prodati več kot milijon enot svojega najnovejšega pametnega telefona OnePlus 6. Natančneje, podjetje je to številko doseglo v 22-ih dneh.

slikaGoogle Street View avtomobil znova na slovenskih cestah
13.06.2018

To poletje bo Google Street View avtomobil znova obiskal Slovenijo s ciljem posodobitve lokalnih podatkov na zemljevidih Google Maps. Google tokrat želi, da Street View avtomobil pridobi posodobljene informacije o cestnih povezavah med mesti.

slikaApple zmanjšal naročilo za iPhone
11.06.2018

Apple je svojim dobaviteljem poslal zahtevo za zmanjšano proizvodnjo mobilnikov v letošnjem letu in sicer za 20 %. Pri podjetju so se odločiti igrati na varno noto po tem, ko so se ušteli pri količinah najdražjega iPhona X.

slikaKitajska preiskuje Samsung, Micron in SK Hynix
08.06.2018

Kitajski regulator je odprl preiskavo proti proizvajalcem pomnilniških čipov Samsungu, Micronu in SK Hynixu. Po navedbah časnika Wall Street Journal so vsa tri podjetja potrdila preiskavo, niso pa razkrila namena obiska preiskovalcev.

slikaApple predstavil iOS 12
06.06.2018

Apple je na letni konferenci WWDC predstavil novo generacijo operacijskega Sistema iOS 12. Nadgradnja bo na voljo jeseni, namestitev pa bo možna na vseh napravah, ki podpirajo že trenutno različico, torej tudi iPhone 5s.

slikaKupci Huaweija P20 in P20 Pro dobijo tudi premium servisni paket
04.06.2018

Konec marca je Huawei predstavil Huawei P20 in P20 Pro. Poleg dobrega fotoaparata pa se ta dva modela ponašata tudi s premium servisnim paketom, ki je na voljo povsem brezplačno vsem kupcem. V primeru poškodovanega zaslona ga bo Huawei zamenjal brez vprašanj ali dodatnih stroškov v obdobju treh mesecev od datuma nakupa.

članki

Huawei lani vložil največ patentov

Deli z ostalimi

12.03.2018
Objavil: Dare Gliha

Huawei je v letu 2017 pri Evropskem patentnem uradu vložil največje število patentov, s čimer je postal prvo kitajsko podjetje, ki je doseglo to prvo mesto. Evropski patentni urad je lani prejel 166.000 patentnih prijav, kar je največ od kar ta urad obstaja. Huawei je lani prijavil 2398 patentov.

Velik poudarek na raziskavah in razvoju

“Pri Huaweiju dajemo velik poudarek na raziskave in razvoj, zato je visoko število patentov logična posledica,” je izjavil dr. Song Liuping, Huaweijev višji podpredsednik in glavni pravnik. “Te številke lahko v prihodnje še narastejo z intenzivnim sodelovanjem pri zastavljanju standardov za naslednjo generacijo telekomunikacij, kot je recimo omrežje 5G. Pri Huaweiju bomo nadaljevali z ustvarjanjem in prijavljanjem patentov za zaščito naše intelektualne lastnine.”

Do vključno 31. decembra 2017 je Huawei na Kitajskem prijavil 64.091 patentov ter 48.758 izven Kitajske. Skupno je bilo odobrenih 74.307 patentnih prijav, od teh pa je bilo kar 90 % izumov.

40 % zaposlenih na Huaweiju deluje na področju razvoja

Od 180.000 ljudi, ki jih Huawei zaposluje po vsem svetu, jih je približno 80.000 oz. 40 % povezanih z raziskavami in razvojem. Vsako leto Huawei investira vsaj 10 % letnih prihodkov od prodaje v raziskave in razvoj, pri čemer ocenjujejo, da bodo v prihodnjih letih investirali med 10 in 20 milijardami $ v razvoj in raziskave letno.

Veliko Huaweijevih izdelkov je vezanih na več patentov. Tako lahko, na primer, Huaweijev pametni telefon P10, vsebuje več tisoč tehnologij, ki so vezane na patente s področja brezžičnih tehnologij, aplikacij, polprevodnikov in zaslonskih tehnologij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki