marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei dokazuje, da tablice uspevajo
19.09.2018

Huawei je pred kratkim dodal dva nova člana k svoji rastoči družini tablic – Huawei MediaPad M5 Lite in MediaPad T5. Nova izdelka ne zadovoljita le estetskega vidika s svojim živahnim 10,1 palčnim zaslonom z ločljivostjo 1080p, ampak ponujata še več. Izboljšan zvočni sistem in funkcija udobja za oči sta odlična sopotnika pri dnevnih opravilih in prostočasnih aktivnostih.

slikaA1 z nižjimi cenami paketov in neomejenim dostopom do najljubših vsebin
18.09.2018

V A1 Slovenija z novimi mobilnimi paketi A1 GO!, opcijami A1 Play in programom A1 Connect spreminjajo pravila. Mobilni paketi A1 GO! uporabnikom po nižjih cenah kot doslej prinašajo samo tiste storitve, ki jih najpogosteje potrebujejo.

slikaV novem Samsungovem raziskovalnem centru v New Yorku bodo raziskovali s pomočjo umetne inteligence
17.09.2018

Poleg petih obratov v Koreji, ZDA, v Združenem Kraljestvu, Kanadi in Rusiji, družba Samsung Research ustanavlja raziskovalni center v New Yorku, kjer bodo raziskovali s pomočjo umetne inteligence ter se specializiral na področje robotike

slikaHoT že s 50.000 uporabniki
14.09.2018

HoT, HOFER Telekom, prvi digitalni mobilni operater v Sloveniji še naprej beleži hitro rast števila uporabnikov. V začetku septembra je tako HoT uporabljalo že več kot 50.000 uporabnikov, kar pomeni, da je HoT najhitreje rastoči virtualni operater v zgodovini Slovenije.

slikaAplikacija, ki pove, ali je vaša ročna prtljaga ustrezne velikosti
14.09.2018

Potovanja nam širijo obzorja in nas v številnih pogledih delajo bogatejša. Bogatejša za nova doživetja, nove izkušnje in nova poznanstva. Vznemirljivo je lahko že samo pakiranje, pri katerem moramo biti pozorni na določene stvari.

slikaGoogle napovedal dogodek za 9. oktober
12.09.2018

Google je za 9. oktober napovedal dogodek, na katerem se pričakuje, da bo predstavil naslednike mobilnikov Pixel. Dogodek, ki bo to pot v New Yorku, bo moč spremljati tudi v živo preko prenosa na Youtube-u.

članki

Huawei lani vložil največ patentov

Deli z ostalimi

12.03.2018
Objavil: Dare Gliha

Huawei je v letu 2017 pri Evropskem patentnem uradu vložil največje število patentov, s čimer je postal prvo kitajsko podjetje, ki je doseglo to prvo mesto. Evropski patentni urad je lani prejel 166.000 patentnih prijav, kar je največ od kar ta urad obstaja. Huawei je lani prijavil 2398 patentov.

Velik poudarek na raziskavah in razvoju

“Pri Huaweiju dajemo velik poudarek na raziskave in razvoj, zato je visoko število patentov logična posledica,” je izjavil dr. Song Liuping, Huaweijev višji podpredsednik in glavni pravnik. “Te številke lahko v prihodnje še narastejo z intenzivnim sodelovanjem pri zastavljanju standardov za naslednjo generacijo telekomunikacij, kot je recimo omrežje 5G. Pri Huaweiju bomo nadaljevali z ustvarjanjem in prijavljanjem patentov za zaščito naše intelektualne lastnine.”

Do vključno 31. decembra 2017 je Huawei na Kitajskem prijavil 64.091 patentov ter 48.758 izven Kitajske. Skupno je bilo odobrenih 74.307 patentnih prijav, od teh pa je bilo kar 90 % izumov.

40 % zaposlenih na Huaweiju deluje na področju razvoja

Od 180.000 ljudi, ki jih Huawei zaposluje po vsem svetu, jih je približno 80.000 oz. 40 % povezanih z raziskavami in razvojem. Vsako leto Huawei investira vsaj 10 % letnih prihodkov od prodaje v raziskave in razvoj, pri čemer ocenjujejo, da bodo v prihodnjih letih investirali med 10 in 20 milijardami $ v razvoj in raziskave letno.

Veliko Huaweijevih izdelkov je vezanih na več patentov. Tako lahko, na primer, Huaweijev pametni telefon P10, vsebuje več tisoč tehnologij, ki so vezane na patente s področja brezžičnih tehnologij, aplikacij, polprevodnikov in zaslonskih tehnologij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki