marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple ukinil proizvodnjo iPhona 8 Plus pri Winstronu
21.03.2018

Iz Tajvana prihaja vest, da naj bi Apple prekinil proizvodnjo iPhonea 8 Plus v tovarni Wistrona v Kushanu na Kitajskem. Razlog naj bi bila uporaba neodobrenih komponent, ki so odporne na vodo in so bile pridobljene s strani necertificiranega dobavitelja.

slikaBroadcom ne bo kupil Qualcomma
19.03.2018

Broadcom je odstopil od ponudbe za nakup Qualcomma, vendar šele po aktu ameriškega predsednika, ki preprečuje kakršno koli združitev obeh podjetij, saj naj bi to ogrozilo nacionalno varnost.

slikaNapadalci se poslužujejo novih metod za ustvarjanje zaslužka
16.03.2018

Letno poročilo o razvoju zlonamerne programske opreme za mobilne naprave 'Mobile Malware Evolution' kaže, da so napadalci pri nekaterih družinah trojanskih konjev za ustvarjanje zaslužka začeli opirati na plačljiva kratka sporočila in druge plačljive mobilne storitve.

slikaVivo najavil Super HDR kamero z umetno inteligenco
14.03.2018

Vivo je najavil funkcijo Super HDR s podporo umetne inteligence, ki bo na voljo v njihovih prihajajočih telefonih. Njihov cilj je izboljšati HDR zmogljivosti in ob tem slike narediti bolj naravne.

slikaHuawei lani vložil največ patentov
12.03.2018

Huawei je v letu 2017 pri Evropskem patentnem uradu vložil največje število patentov, s čimer je postal prvo kitajsko podjetje, ki je doseglo to prvo mesto. Evropski patentni urad je lani prejel 166.000 patentnih prijav, kar je največ od kar ta urad obstaja. Huawei je lani prijavil 2398 patentov.

slikaUšle uradne slike Huaweijevih novincev P20, P20 Lite in P20 Pro
09.03.2018

Znano je, da bo Huawei svoje nove mobilnike P20, P20 Lite in P20 Pro predstavil 27. marca. Kitajskemu podjetju verjetno ne bo po godu, da je znani bloger Evan Blass včeraj objavil uradne novinarske slike njihovih novih modelov.

članki

Huawei lani vložil največ patentov

Deli z ostalimi

12.03.2018
Objavil: Dare Gliha

Huawei je v letu 2017 pri Evropskem patentnem uradu vložil največje število patentov, s čimer je postal prvo kitajsko podjetje, ki je doseglo to prvo mesto. Evropski patentni urad je lani prejel 166.000 patentnih prijav, kar je največ od kar ta urad obstaja. Huawei je lani prijavil 2398 patentov.

Velik poudarek na raziskavah in razvoju

“Pri Huaweiju dajemo velik poudarek na raziskave in razvoj, zato je visoko število patentov logična posledica,” je izjavil dr. Song Liuping, Huaweijev višji podpredsednik in glavni pravnik. “Te številke lahko v prihodnje še narastejo z intenzivnim sodelovanjem pri zastavljanju standardov za naslednjo generacijo telekomunikacij, kot je recimo omrežje 5G. Pri Huaweiju bomo nadaljevali z ustvarjanjem in prijavljanjem patentov za zaščito naše intelektualne lastnine.”

Do vključno 31. decembra 2017 je Huawei na Kitajskem prijavil 64.091 patentov ter 48.758 izven Kitajske. Skupno je bilo odobrenih 74.307 patentnih prijav, od teh pa je bilo kar 90 % izumov.

40 % zaposlenih na Huaweiju deluje na področju razvoja

Od 180.000 ljudi, ki jih Huawei zaposluje po vsem svetu, jih je približno 80.000 oz. 40 % povezanih z raziskavami in razvojem. Vsako leto Huawei investira vsaj 10 % letnih prihodkov od prodaje v raziskave in razvoj, pri čemer ocenjujejo, da bodo v prihodnjih letih investirali med 10 in 20 milijardami $ v razvoj in raziskave letno.

Veliko Huaweijevih izdelkov je vezanih na več patentov. Tako lahko, na primer, Huaweijev pametni telefon P10, vsebuje več tisoč tehnologij, ki so vezane na patente s področja brezžičnih tehnologij, aplikacij, polprevodnikov in zaslonskih tehnologij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki