marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Google predstavil Android M


01.06.2015
Objavil: Dare Gliha

Googlovi razvijalci so na I/O konferenci predstavili novo različico operacijskega sistema Android, ki zaenkrat nosi še ime M. To je šesta večja različica operacijskega sistema, ki se bo orientirala predvsem na to, kako aplikacije delujejo in komunicirajo med seboj, hkrati pa so posodobili brezžični plačilni sistem.

In kaj točno bo novega v različici M:

Dovoljenja aplikacij
Android M bo prešel na bolj iOS sistem potrjevanja, kar pomeni, da bodo uporabniki pri vsaki aplikaciji vprašani za pravice in ne več vse skupaj pri sami namestitvi

Zavihki po meri
Veliko aplikacij ima komponento, ki vas prisili preklopiti v spletni brskalnik ali drugo aplikacijo. Razvijalci brskalnika Crome predlagajo drugačno rešitev in sicer zavihek po meri, da bo brskalnik izgledal kot del aplikacije.

Povezave aplikacij
Android M dodaja varen način odpiranja povezav, tako da bo manjša možnost zlorab

Android Pay
Google že nekaj let želi razviti mobilno plačevanje. Android Pay je zadnja različica, za delovanje pa uporablja NFC. Trgovina ali aplikacije ne bodo nikoli videli podatkov vaše kartice, storitev pa bo delovala z večjimi igralci v ZDA (AT&T, T-Mobile, McDonald's, Subway, Coca Cola, Pepsi, Best Buy,…)

Čitalnik prstnih odtisov
Android M sedaj že v osnovi podpira prstne odtise za varno plačevanja

Napajanje in polnjenje
Google želi podaljšati avtonomijo baterije in predstavlja projekt Volta in tehnologijo Doze. Tako bodo mobilniki z novim operacijskim sistemom z uporabo senzorjev zaznali, ali se telefon uporablja, ali pa le leži npr. na mizi. Doze omogoča ob tem manjšo uporabo storitev v ozadju, če se telefon ne uporablja in hkrati takojšnjo uporabo, če je za to potreba. Rezultat tega je, da baterija pri Nexus 9 zdrži še enkrat toliko kot dosedaj.
Google tudi prevzema standard USB-C za nove možnosti polnjenja, s tem pa lahko telefon napolnijo od tri do pet-krat hitreje. Ker je USB-C dvosmeren lahko preko njega tudi polnite druge naprave

Google Now on Tap
Google Now bo pametnejši s funkcijo »on Tap«, ima tudi izboljšano prepoznavanje govora

Razvijalska različica je že na voljo za naprave Nexus 5, 6, 9, in Player. Uradno bo Android M na voljo v tretjem četrtletju.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki