marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Google in Orange v dogovorih za Google telefon


05.01.2007
Objavil: Klemen Sterle

Google in Orange Communications se dogovarjata ,a bi ustvarila mobilnik z
Googlovo programsko opremo in tehnologijo.

Google že dominira trg iskalnikov na internetu, sedaj pa prihaja se na vaše mobilnike. Skupaj še z enim prevladujočim operaterjem (Orange) se dogovarja za izdelavo Google mobilnika z Orangovim logom in Googlovo tehnologijo. Govorice niso nikakršno presenečenje za tiste, ki delajo v indrustriji, saj so že videli razna partnerstva Googla in različnih komunikacijskih podjetij.

Orangovi odgovorni so nedavno tega že odleteli v Silicijevo dolino, da bi predebatirali inovatievn projekt na katerem trenutno delajo in zastavili načrte za naprej.

Naprava sama po sebi ne bo revolucionarna. Naredilo jo bo Tajvansko podjetje HTC, zato bo najbrž bolj robustnega izgleda, vendar to ni glavno. Celotna pozornost velja Googlu, saj to ime samo po sebi nosi stvari naprej. Google naj bi delal na tehnologiji, ki bo omogočala hitrejši prenos brezžičnih valov do vašega mobilnika in s tem omogočil hitrejše brskanje po internetu, seveda z jasnim poudarkom na Googlovem iskanju in rezultatih.

Googlova programska oprema bo optimizirala naše brskanje tako, da nam bo
dala lokacijo šole, hotela, ulice...vse bazirano na tem, kje se trenutno nahajamo. Izgleda, da bo v mobilnik vključen GPS, kar je za take podatke tudi nujno potrebno.

Ta več miljardna naložba bo tako lahko velik uspeh za oba velikana, ali pa bo "le" večmiljardna napaka. V primeru uspeha, bodo Googlove delnice najbrž močno poskočile v višino, saj je ideja o Googlovem mobilniku vse preveč futuristična in bi mase ljudi ta telefon dobesedno razgrabile. Roko na srce, večina še vedno uporablja navadne telefone brez posebnih funkcij, tako da bo o uspehu odločal čas in okoliščine.

Da je ideja o Google mobilniku še kako živa nam mogoče lahko potrdi že Googlova ostra drža nasproti Microsofta. Google hoče prevladovati pri iskalnikih, telekomunikacijah in še mnogočem. Če bo to partnerstvo uspešno, potem bo to verjetno Googlov vrh na trgu in logična posledica bi bila prodaja podjetja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki