marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

GARMIN na tradicionalnem srečanju predstavil novosti za leto 2012

Deli z ostalimi

08.12.2011
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Geoset, ekskluzivni zastopnik prodajnega programa GARMIN za Slovenijo, je danes v prostorih hotela Mons pripravilo tradicionalno srečanje z mediji. Predstavili so dosežke preteklega leta, novosti na področju cestne navigacije, razvoj kartografije, napredek na področju ročnih GPS in navtičnih naprav ter prihodnje projekte. Pozornost so namenili tudi rezultatom prvega slovenskega tekmovalnega portala Garmin izziv in Mercator izziv.

Geoset, d.o.o., vodilno podjetje na področju navigacijskih naprav, je na današnjem srečanju predstavilo poslovne rezultate za leto 2011. Pričakovan promet 4 milijone evrov so dosegli že v začetku decembra. Podjetje beleži rast prodaje v vseh segmentih, največji na področju navtike, zahvaljujoč tudi sodelovanju z slovenskima izdelovalcema plovil Elan in Seaway group. V letošnjem letu so tako kot v letih poprej prodali največ cestnih navigacijskih naprav, sledijo fitnes, navtične in ročne. Geoset tako ostaja še naprej vodilno podjetje na področju navigacijskih naprav v Sloveniji, kar je tudi dolgoročni cilj družbe. V Sloveniji letos beležijo že preko 160 tisoč uporabnikov Garmin naprav.

Za prihajajoče leto podjetje napoveduje prisotnost na širšem trgu uporabe GPS naprav. Že v letošnjem letu so predstavili naprave za različne vrste sledenja (Astro, GTU 10, nüLink! 2390). Na voljo so različne aplikacije in dodatki (ANT+ adapter za iPhone) za pametne telefone. V začetku prihodnjega leta bo na voljo prenovljena celotna serija cestnih naprav (nüvi 24x5, nüvi 25x5 in nüvi 34xx), napovedane so nove naprave za šport (Forerunner 910 in Vector – senzor moči).

Strategija podjetja tudi v prihodnjem delovanju sledi željam množice uporabnikov, katerim želijo približati in kar najbolje prilagoditi široko paleto GPS naprav in rešitev. Garmin športne navdušence združuje tudi preko portala Garmin Connect, ki deluje na globalni ravni in je na voljo tudi v slovenskem jeziku. Na portalu je registriranih že več kot 2 milijona članov, beležijo pa mesečno rast v višini 70.000 članov. Na spletni strani je naloženih že več kot 110 milijonov aktivnosti. Predstavljeni so bili tudi rezultati prvega slovenskega tekmovalnega portala Garmin izziv, spletne družabne platforme, ki služi interakciji med rekreativci, športnimi navdušenci in člani Garmin ekipe. Med slednjimi lahko opazimo številne znane obraze iz sveta športa: Miro Kregar, Matic Romšak, Anica Živko, Miran Stanovnik, članice kluba Polet Garmin, Anže Šenk, Nejc Žnidarčič, Nejc Kuhar, kontinentalna moška kolesarska ekipa Zheroquadro Radenska, Lili Drčar in Slovenska biatlonska reprezentanca.

Jure Mohorič, direktor podjetja Geoset: »V tekočem letu smo popestrili našo celostno ponudbo in dosegli pričakovane poslovne rezultate. Spektru naših storitev namenjamo vse večji pomen, veliko pozornosti pa usmerjamo tudi GPS fitnes napravam, saj se teh poslužuje vedno več ljubiteljev športa. Poenotili smo tudi dodatno opremo za ročne naprave, kot so USB priklopi in nosilci, saj želimo našim uporabnikom kar najbolj poenostaviti uporabo. V prihodnje načrtujemo prodor na OEM avtomobilski trg, nadaljnji razvoj aplikacij za naše uporabnike ter povezovanje naprav in omrežji.«

Novinarske konference Geoset se je udeležila tudi gostja iz podjetja Mercator d.d. Mateja Funtek Derča, ki je pozornost namenila predvsem Mercator izzivu: »Mercator izziv – tečemo za dober namen je bistvo generalnega sponzorstva Ljubljanskega maratona. Želeli smo povezati družbeno odgovorne vidike, aktivirati širšo rekreativno javnost ter zagotavljati podporo pri doseganju ciljev. V Mercator izzivu smo tekli za zdravje in dober namen, zbrana sredstva pa smo podarili v humanitarne namene. S to akcijo in tekaškimi aktivnostmi nadaljujemo tudi po koncu maratona, hkrati pa se pripravljamo na 17. Ljubljanski maraton.«

Vrhunsko kvaliteto Garmin naprav dokazuje tudi priljubljenost le-teh med znanimi slovenskimi športniki, kot so motociklist Miran Stanovnik, ultramaratonec Miro Kregar, kajakaš Nejc Žnidarčič, Gorazd Penko s članicami kolesarskega kluba Polet Garmin, tekaška trenerka Anica Živko, triatlonec Matic Romšak, turni smučar Anže Šenk, polfinalisti nogometnega pokala Hervis in člani NK Garmin Šenčur, ki so bili tudi gostje letošnjega srečanja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki