marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Doniranje odslej mogoče tudi z mobilnikom


22.06.2017
Objavil: Dare Gliha

Odslej bodo Slovenci lahko še lažje podprli dobrodelne projekte, ki potrebujejo pomoč. Na slovenskem trgu se je namreč pojavila rešitev MBILLS QR kode, ki omogoča doniranje sredstev. S tem je premoščena najpogostejša ovira pri zbiranju manjših ali večjih zneskov za donacije – pomanjkanja drobiža ali gotovine pri roki.

Z MBILLS QR kodo na letakih, panojih, spletnih straneh, v revijah, časopisih in podobno, lahko vsak takoj podpre dobrodelen ali družbeno odgovoren projekt in mu nameni svoj prispevek. Prek dveh uspešno izpeljanih primerov (v okviru AmCham Slovenia in Ljubljana Mini Maker Faire-a) je tudi praksa potrdila, da gre za priljubjen način doniranja.

»Hitro odzivne QR kode (Quick Response Code) so se sicer pojavile že v devetdesetih letih prejšnjega stoletja in se je od takrat že dosti govorilo o njih. A kljub temu sprva niso zaživele po pričakovanjih, saj niso imele prave uporabnosti. Zdaj pa se jim obeta nenavadno povečanje uporabe z novimi priložnostmi, ki se odpirajo,« je ob kreaciji in lansiranju te odlične inovacije, ki prekaša marsikatero sorodno svetovno rešitev, povedal Primož Zupan, direktor start-up podjetja MBILLS, ki je nastalo kot podmladek Halcoma. MBILLS QR kode tehnologiji 2-dimenzionalnih slikovnih kvadratkov vdihujejo novo funkcionalnost – odpirajo namreč priložnost zbiranja sredstev za dobrodelne in družbeno-odgovorne projekte.

»Posebnost MBILLS QR kod (za razliko običajnih QR kod, ki vsebujejo povezavo za dostop do določenih informacij) je v tem, da omogočajo tako podatek o donaciji kot tudi njeno nakazilo,« opisuje Jerica Urbančič iz omenjenega prodornega start-upa. MBILLS QR kodo lahko organizacija, ki zbira dobrodelna sredstva, skreira sama, nato pa to kodo 'prilepi' na plakate, letake, strani v revijah, časopisih in druge materiale.

Omenjena rešitev je še posebej priročna za različne dogodke, kjer se na kraju prizorišča zbira sredstva. Z zanimivo in preprosto uporabnostjo se znatno poveča možnost zbranih sredstev, saj lahko prisotni takoj uresničijo spontano željo po doniranju (tudi brez gotovine v žepu). Preprosto poskenirajo kodo z mobilno aplikacijo Hal mBills in po dveh klikih je donacija predana, brez kakršnega koli vpisovanja podatkov ali številk.

Prva, ki je rešitev že uporabila v praksi, je bila AmCham Slovenia. »V Hal mBills smo prepoznali priložnost za inovativno zbiranje sredstev, saj gre za preprosto skeniranje MBILLS QR kode in potrditev plačila v dveh klikih. Za vse tri superfinaliste Best of the Best smo generirali MBILLS QR kode za 1 EUR in v živo spremljali uspešnost doniranja. Zmagovalec Danfoss Trata je nominiral Društvo Jonatan Prijatelj, ki je prejelo celotno donacijo. S tem smo našim članom pokazali odprtost do inovativnih pristopov in jim približali mobilno plačevanje,« je povedala Ajša Vodnik, izvršna direktorica AmCham Slovenia.

»Veseli smo, da smo bili prvi in odprli vrata za takšno obliko nakazovanja donacij. Tudi samo zbiranje donacij ocenjujem kot uspešno zaradi ambasadorjev – podjetij, ki so bila v superfinalu in so aktivno promovirala tovrstno obliko doniranja,« je dejala Ajša Vodnik in dodala: »Zagotovo je bila največja prednost, da je uporabnik pri seznanitvi z novico in MBILLS QR kodo lahko takoj skeniral in plačal donacijo. Na ta način je glasoval za najboljšo poslovno prakso in bil hkrati še družbeno odgovoren.«

Sogovornica v Hal mBills vidi potrditev, da Slovenija postaja zelena referenčna država v digitalni Evropi, saj se s tem digitalizira, posodablja in poenostavlja tudi plačevanje, kar smo doslej lahko počeli le ročno in za to porabili več časa.

Da je tak način plačevanja vse bolj dobrodošel zaradi prihajajočih trendov, ki so blizu milenijski generaciji, so potrdili tudi mladi organizatorji Ljubljana Mini Maker Faire-a (enodnevnega dogodka, na katerem so se predstavili slovenski in tuji garažni izdelovalci inovacij), ki se jim je zbiranje donacij prek MBILLS QR kod ponudila kot idealna rešitev: »Ker ne poslujemo z gotovino in nimamo davčne blagajne, smo se tako elegantno izognili davčnim zahtevam z gotovinskim poslovanjem, a kljub temu zbirali donacije na legalen način. Mladi zelo podpiramo sodobne načine plačevanja, saj čutimo vplive digitalne preobrazbe - hitre izkušnje, ki smo jih deležni na družbenih omrežjih, kot tudi izginjanje gotovine iz vsakdanjika. Hal mBills te trende vnaša v finančno industrijo in tako postaja platforma s široko uporabnostjo,« je dejal Miha Majetič, eden izmed organizatorjev iz Zavoda 404, ki tudi za prihodnje leto načrtuje sodelovanje s Hal mBills.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki