marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

"Crackberries" ali digitalna doba ustvarja PDA-odvisnike


06.04.2005
Objavil: Mojca Giacomelli

Kevin Fisher je partner v eni izmed uglednejših odvetniških pisarn v San Franciscu, ki se smatra za BlackBerry odvisnika. "BlackBerry je vedno z mano, vedno se ga zavedam in vedno mislim nanj," pojasnjuje Fisher.

Fisher je, podobno kot precej drugih ljudi, ki živimo v tej digitalni dobi, ugotovil, da je njegov dlančnik (PDA – personal digital assistant), postal več kot le navaden pisarniški pripomoček. Postaja namreč ... obsedenost.

Poznani kot "crackberryji"

Za vedno zasedene poslovneže je blackberry (ali katerikoli drug dlančnik) postal nujno potreben. Poslovna tajnica, ki si nikoli ne vzame prostega dneva.

Matt Bean, urednik revije Men's Health, pojasnjuje, zakaj jim pravijo "crackberryji". "Ko ljudje enkrat položijo roke na kakšno izmed teh napravic, jih je nemogoče tudi "odložiti". Enostavno želijo biti vedno na tekočem, kaj se dogaja npr. v pisarni. Verjetno težko verjamete, ampak videl sem že moške, ki so jih vzeli s sabo v kopalnico, telovadnico, ipd. Skratka vsepovsod."

PDA-ji lahko povzročijo krizo v družinskih odnosih

Mnogo ljudi pa spozna, da je ločnica med "ostati na tekočem z dogajanjem v pisarni" in "oddaljiti se od domačih", zelo tanka. In jo hitro prestopijo.

Fisherjeva žena Robin je povedala, da je moževa uporaba blackberryja med njima zagotovo povzročila trenja. "To, da mož hodi z njim gor in dol po sobi, medtem ko sama pripravljam večerjo, in vedno pogleduje nanj, je precej moteče. Človek enostavno pomisli, da mož sploh ni zapustil pisarne, čeprav je doma."

Prišlo je celo tako daleč, da je žena možu zagrozila, da bo razbila blackberryja. To se je zgodilo na njunem romantičnem popotovanju po Evropi, ko je postavila jasna pravila o uporabi blackberryja na tem potovanju, še posebej o njegovi uporabi v spalnici. "Neko noč sem se sredi noči zbudila, in ga zagledala, kako piše sporočilo."

Sreča ali prekletstvo?

Kevin ni edini, ki se upira temu, da postaja "spojen" s svojim dlančnikom. Le-ta mu sicer olajša delo, pripomore pa tudi k temu, da se hitreje odzove na nujne primere, vendar je to lahko dvorezen meč.

Urednik Bean pritrjuje tej trditvi. Ugotavlja, da dlančnik pripomore k temu, da dejansko nikoli ne zapustijo pisarne. Je kot neke vrste digitalna vrvica, ki človeka priklene na pisarno. Fisher pa dodaja, da je pač za to stalno povezanost potrebno plačati svojo ceno. Njegova žena je bila konkretnejša: "Z njim je poročen!"

albumfotografije
RIM Blackberry 7230 in Palm Tungsten T5
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki