marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Bixby tudi na novih Samsungovih QLED televizijah


15.02.2019
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics Co. je na dogodku Samsung Evropski Forum v Portu, ki je potekal v kongresnem centru Alfandega Porto, predstavil celotno serijo QLED TV 2019, na katerih je nameščena tudi digitalna pomočnica Bixby.

Tokrat so prvič ekskluzivno predstavljeni modeli 8K in 4K TV. Med njimi tudi 8K Q950R, ki se ponaša z modeli v velikosti od 165 cm (65'') do 249 cm (98'') – največjimi modeli doslej. Medtem ko serija 4K prinaša modela Q90R in Q85R – edinstvena na evropskem tržišču – in tudi Q80R, Q70R in Q60R ter so v velikosti od 109 cm (43'') do 208 cm (82''). Serija QLED 2019 prinaša več kot 20 modelov, vključno s super velikimi modeli televizorjev.

Super veliki modeli televizorjev v novi seriji so del obsežne Samsung strategije, ki izhaja iz spreminjajočih se potreb uporabnikov. Po podatkih družbe IHS Markit je trg televizorjev v velikost 190,5 cm ali več zabeležil 2,1 milijona enot v letu 2018. In napovedi za leto 2019 kažejo, da se bo trg super velikih televizorjev še povečal za 43 % na 3 milijone enot in na 5,8 milijona enot do leta 2022*.

“V lanskem letu smo bili priča neomajni samozavesti in navdušenju nad Samsung QLED TV naših uporabnikov,” je dejal Jongsuk Chu, izvršni podpredsednik poslovnega dela vizualnih prikazovalnikov pri Samsung Electronics in dodal: “Letos bo naša serija QLED 8K ter 4K odgovor vse večjemu povpraševanju po super velikih modelih televizorjev in ponosni smo, da lahko zagotovimo najbolj inovativne ter osupljive serije televizorjev.”

‘Superiorna črnina in zorni kot’ – kjer je QLED pred ukrivljeno obliko.

Kot del Samsungove zaveze razširitve QLED tehnologije, se serija QLED TV 2019 ponaša s tehnologijo “Ultra zorni kot”, ki prestrukturira ploščo televizorja tako, da osvetlitev skozi ploščo z lučmi enakomerno preide na zaslon. Samsung QLED TV 2019 s pomočjo omenjene tehnologije zagotavlja ostrino slike z globjo črnino in širšim zornim kotom. Poleg tehnologije “Ultra zorni kot”, serijo QLED TV 2019 odlikujejo tudi t.i. “Direct-Full-Array” modeli z bolj sofisticiranim nadzorom kontrasta, kar omogoča globjo interpretacijo črnine brez zabrisanosti barv**.

Po vzoru 8K modelov, so tudi novi Samsung QLED 4K modeli opremljeni s procesorjem Quantum, ki napravam QLED 4K omogoča predvajanje vsebin različnih resolucij z izboljšano natančno izraženimi barvnimi podrobnostmi, kakovostjo slike in zvokom, ki je s pomočjo umetne inteligence optimiziran za vsako sliko.

Vsi modeli serije Samsung QLED TV 2019 bodo opremljeni s HDR10+ tehnologijo, s katerim ideje ustvarjalcev vsebin zares oživijo in tudi najmanjše razlike med svetlobnimi odtenki postanejo dobro vidne. Modeli 8K TV podpirajo tudi HDMI 2.1 (8K 60P) prenos in uporabnikom QLED 8K zagotavljajo uživanje v vsebini visoke kakovosti na storitvah predvajanja s pomočjo “8K AI Upscaling” tehnologije.

Popolna TV izkušnja z inteligentno Bixby tehnologijo in odprto platformo

Z Bixby tehnologijo, ki odlikuje serijo QLED TV 2019, bodo uporabniki do vsebin dostopali z glasovnimi ukazi prek Samsung univerzalnega vodiča, ki omogoča uporabnikom iskanje vsebin na podlagi preteklih navad gledanja in izbire.

Za zagotavljanje več zabavnih možnosti in funkcionalnosti odprte platforme, Samsung pametni televizorji omogočajo nove aplikacije iTunes Movies in TV Shops, ter podpirajo Apple AirPlay 2. Uporabniki z novimi aplikacijami lahko dostopajo do obstoječe iTunes knjižnice in brskajo po iTunes trgovini. S podporo Apple AirPlay 2 lahko Samsung uporabniki nemoteče uživajo v vsebinah, predvajanih z Apple naprav neposredno na Samsung pametne televizorje.

Letošnji Samsung pametni televizorji vključujejo tudi Amazon Alexo in Google asistenta, s pomočjo katerih lahko uporabniki prižgejo/ugasnejo televizor ali pa nadzirajo zvok s pomočjo glasovnih ukazov.

Ambientalni način za več umetnosti

Samsung QLED TV, s pomočjo ambientalnega načina, omogoča prikaz številnih informacij, vključno z novicami in prikazom časa, fotografij in umetniških vsebin. Na voljo so številne teme prikazovanj, ki uporabnikom omogočajo oblikovanje notranjega prostora in vzdušja, na podlagi lastne izbire. Uporabniki lahko sedaj tudi usklajujejo ambientalne vsebine z glasbo, tudi takrat, ko je televizor izklopljen. Samodejni senzor za nadzor svetlobe zagotavlja optimalno svetlobo v okolju, z nizko porabo energije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki