marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

Kakšni so cilji trajanja baterije v Apple Watch

Deli z ostalimi
Apple Watch - trajanje baterije

30.01.2015
Objavil: Andrej Bergant

Apple je na predstavitvi povedal, da bo njihovo prihajajočo uro Apple Watch potrebno polniti vsako noč. Niso pa povedali točnih podatkov o vzdržljivosti baterije. Na spletni strani 9to5mac so zbrali podatke, ki so jih dobili od oseb z notranjimi informacijami o razvoju ure. Baterija naj bi Applovim inžinirjem predstavljala velik izziv.

Apple si je zadal cilje, glede želenega trajanja baterije v uri, vendar se zna zgoditi, da jih ne bodo dosegli. Po podatki sta zelo velika porabnika predvsem relativno močan procesor in visoko kvalitetni zaslon. Po zmogljivosti je procesor na čipu Apple S1 skoraj primerljiv z Applom A5, ki poganja trenutno aktualen iPod Touch. Vgrajen zaslon pa lahko tekoče predvaja 60 sličic na sekundo.

Cilj glede trajanja baterije je bil približno en dan uporabe, v katerem je predvidene nekaj aktivne in veliko pasivne uporabe ure. Želeli so, da bi baterija vzdržala 2,5 do 4 ure aktivne uporabe aplikacij, 19 ur kombinirane aktivne in pasivne uporabe ali 3 dni v pripravljenosti. Vse pa kaže na to da bo ura v pripravljenosti vzdržala le 2 dni.

Na porabo energije pri aktivni uporabni aplikacij, vpliva tip zagnane aplikacije. Govori se, da Apple cilja na 2,5 ure "težke" uporabe aplike, kot je igranje iger, ki zahevajo veliko procesorske moči. 3,5 ure naj bi baterija vzdražala, pri uporabi klasičnih aplikacij. Pri aplikacijah za beleženje aktivnosti, pa naj bi zaradi optimizirane strojne in programske opreme, ura vzdržala 4 ure beleženja aktivnosti.

Glede na to, da gre za uro, je zanimiv podatek tudi, da lahko Apple Watch prikazuje uro z animiranimi kazalci le tri ure preden izprazni baterijo. Kar v realnosti ni problem, saj se zaslon samodejno ugaša ko uporabnik ure ne uporablja.

Poleg baterije, ki Applu povzroča največ preglavic in zaradi katere so zamaknili tudi želen začetek prodaje, so menda naredili nekaj izboljšav tudi na MagSafe induktivnem polnilcu. Problem je bil, da je induktivno polnjenje potekalo prepočasi. V prvi verziji ure, naj bi bile težave s polnjenjem odpravljene.

Napovedan začetek prodaje ure Apple Watch je v aprilu.

fotografije
Apple Watch - trajanje baterije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki