marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

slikaSamsung Galaxy Fold na voljo tudi v Sloveniji
03.12.2019

V naslednjih tednih bo Samsung Galaxy Fold na voljo tudi za slovenske uporabnike – edinstveni prepogljivi telefon je možno prednaročiti že danes, prosta prodaja pa se začne 20. decembra. Samsung Galaxy Fold, ki prihaja v črni barvi, bo možno kupiti v Samsung Centru v Cityparku in pri vseh slovenskih mobilnih operaterjih.

slikaXiaomi beleži rekordne prihodke v Q3, a delež mobilnikov pada
02.12.2019

Prihodki podjetja Xiaomi za tretje četrtletje letošnjega leta so bili višji kot kdaj koli in znašajo 7,63 milijarde dolarjev. Glavni dejavniki rasti so oddelki IoT in SmartHome, presenetljivo pa je upadla prodaja mobilnih telefonov.

članki

Apple najavil beta različico 2.0 programske opreme za iPhone

Deli z ostalimi

17.03.2008
Objavil: Borut Groboljšek

Apple je prikazal različico 2.0 programske opreme za iPhone, ki bo na volju v juniju, hkrati pa je izbranim razvijalcem aplikacij in poslovnim strankam že ponudil preiskusno (beta) različico programske opreme.

iPhone 2.0 beta izdaja vključuje tako iPhone Software Development Kit (SDK), kot tudi nove poslovne rešitve kot so podpora Microsoft Exchange ActiveSync, ki omogoča varno potisno pošto s sinhronizacijo stikov in koledarja, poleg tega pa tudi brisanje naprave na daljavo. Dodali so tudi Cisco IPsec VPN za šifriran dostop do zasebnih službenih omrežij.

iPhone SDK ponuja razvijalcem bogat nabor Application Programmin Interfaces (APIs) in orodij, da bodo lahko ustvarjali napredne aplikacije za iPhone in iPod touch. Tako lahko vsak brezplačno naloži beta različico SDK in uporablja iPhone Simulator na njegovem Mac računlaniku. Apple je prav tako predstavil nov iPhone Developer Program, ki razvijalcem ponuja vse za izdelavo nativnih aplikacij. Razvijalcem pa je na voljo tudi nova App Store, preko katere lahko le ti ponudijo svoje aplikacije prav vsem uporabnikom iPhone in iPod touch.
S pomočjo izdanega SDK-ja bodo lahko zunanji razvijalci izdelovale programe, ki bodo izkoriščali vse lastnosti iPhone, začenši z revolucionarnim Multi-Touch uporabniškim vmesnikom, animacijsko tehnologijo, obsežen pomnilnik, vgrajen tri-osni merilec pospeškov, ipd. Tako lahko pričakujemo, da bodo predstavili res inovativne mobilne aplikacije.

Apple je licenciral tudi Microsoft-ov Exchange ActiveSync in ga bo vgrajeval v iPhone, tako da bodo iPhone-i že "iz škatle" zmožni povezave z Exchange strežniki 2003 in 2007. Vgrajen Exchange ActiveSync bo omogočal potisno pošto in brezžično sinhronizacijo imenika, koledarja in globalnega seznama naslovov, poleg tega pa bo imel vključene še nekatere varnostne funkcije kot so oddaljeno brisanje naprave in politiko gesel. iPhone 2.0 programska verzija sistemskim inženirjem v podjetjih prav tako omogoča, da hitro in enostavno nastavijo veliko telefonov vključujoč s politko gesel, VPN nastavitev, nastavitev e-pošte in podobno.

Nova programska oprema bo vsebovala tudi App Store, preko katere bodo uporabniki na svoj iPhone ali iPod touch lahko nalagali aplikacije zunanjih razvijalcev. Razvijalci bod tako preko App Store lahko dosegli vsakega uporabnika, sami bodo določali tudi ceno aplikaciji - lahko bo tudi brezplačna - obdržali pa bod 70 % prihodkov.

Med preiskusnim obdobjem SDK programa bo povabljeno omejeno število razvijalcev, ki se bodo pridružili Apllovemu novemu iPhone Developer Program-u, ki bodo dobili dostop do iPhone SDK in razvijalskih programov, preiskusnih različic iPhone programske opreme, tehnične podpore in razširjanja aplikacij s pomočjo App Store. Drugače bo standardni program stal 99 USD letno, poslovni pa 299 USD.

Poleg omenjenih omrežnih in varnostnih funkcij bo iPhone 2.0 dobil še nekaj novih funkcij pri e-pošti, vključno s podporo PowerPoint priponkam (poleg obstoječe za Word in Excel) in množičnim brisanjem ali premikanjem e-pošte.
Apple načrtuje izdajo končne verije iPhone 2.0 z vsemi vključenimi novostmi konec Junija, preiskusna različica iPhone SDK pa je že na voljo na developer.apple.com/iphone/program

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki