marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

App Store zabeležil 60 milijonov prenosov

Deli z ostalimi

26.08.2008
Objavil: Dare Gliha

Steve Jobs je v pogovoru za časnik Wall Street Journal razkril, da so zabeležili kar 60 milijonov prenosov preko trgovine Apple App Store v mesecu dni od predstavitve trgovine. Okoli četrtino prenosov je bilo brezplačnih, vseeno pa so z ostalimi aplikacijami zaslužili preko 30 milijonov dolarjev.

Od te številke Apple dobi 30 odstotkov sredstev, ostalo pa dobijo razvijalci aplikacij. Če bo prodaja ostala na takem nivoju, bi to pomenilo skorajda 180 milijonov dolarjev letno. »Verjetno bomo kmalu zabeležili pol milijarde prenosov, pričakujem pa, da bo ta posel v prihodnje vreden okoli milijardo dolarjev,« je povedaj Steve Jobs.

Številke so vsekakor navdušujoče, saj so pri Applu pred kratkim v trgovino umestili tudi aplikacijo »I Am Rich« (jaz sem bogat), ki na zaslonu le prikazuje rdeč diamant, stane pa vrtoglavih 999,99 ameriških dolarjev. Kar nekaj uporabnikov je aplikacijo po pomoti kupilo. Zato ne preseneča, da je Jobs tudi potrdil obstoj sporne aplikacije »kill-switch«, ki omogoča daljinsko odstranitev zlonamernih aplikacij z iPhona, ki bi se nekako prebile čez vso varnostno politiko App Store-a.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki