marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

Android OS 1.5 je izdan

Deli z ostalimi

30.04.2009
Objavil: Aleš Poljak

Čakanje na izboljšan Android operacijski sistem se je zaključilo. Google je izdal različico 1.5 Android operacijskega sistema z nekaj sočnimi dodatki. Operacijski sistem sedaj svojim bodočim uporabnikom ponuja zaslonsko tipkovnico, prepoznavo govora, Widgete in Live mape na osnovnem zaslonu.

Za vse te dodatke se je potrebno zahvaliti Googleovim razvijalcem, kateri so uvrščeni v novo razvijalno vejo ''Cupcake''. Omeniti je potrebno, da trenutno novi operacijski sistem še ni kompatibilen z Andorid napravami, a bo Google kmalu izdal navodila ostalim razvijalcem, kaj je novega in kako prilagoditi vse aplikacije, da bodo delovale pravilno.

Zagotovo lahko rečemo, da razvoj Androida poteka zelo vzpodbudno. Vendar bo potrebno še malo počakati, da bo na istem nivoju kot konkurenca. Različica 2.0 naj bi bila že zmožna resno konkurirati iPhone-ovem operacijskem sistemu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki