marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNovo globalno združenje za pomoč žrtvam programske opreme za zalezovanje
22.11.2019

Ta teden je deset organizacij ustanovilo globalno pobudo, imenovano Koalicija proti programski opremi za zalezovanje (angl. Coalition Against Stalkerware). Namen koalicije je zaščita uporabnikov pred programsko opremo, ki je namenjena zalezovanju.

slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

članki

Ameriški senat nič več z Blackberryi

Deli z ostalimi

06.07.2016
Objavil: Dare Gliha

Ameriški senat je objavil novico, da njihovi zaposleni ne morejo več naročiti službenih Blackberry 10 naprav. Kot alternativo si lahko naročijo Samsung Galaxy S6 ali Apple iPhone SE.

Zaposleni, ki pri svojem delu še uporabljajo Blackberry naprave ne bodo takoj primorani zamenjati ekosistem. Uporabniki Q10, Z10, Z30, Passporta in Classica bodo še naprej lahko uporabljali svoje naprave do konca strojne podpore (oz. življenskega cikla naprave).

Ameriški senat je Blackberry naprave uporabljal zadnje desetletje, predvsem zaradi zaprtega ekosistema in s tem povezane varnosti. iOS in Android na začetku svoje poti tega nista ponujala v taki meri, iOS kar nekaj časa ni podpiral niti pošte Exchange.

To se je hitro spremenilo in Blackberry nikakor ni uspel držati korak s svojimi tekmeci. Neuspešno prilagajanje in raznolikostjo aplikacij pa sedaj govori v prid iOS in Android operacijskemu sistemu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki