marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Adobe želi Flash približati mobilnim uporabnikom


05.07.2008
Objavil: Dare Gliha

Adobe je objavil načrt, s katerim želi svoj Flash player namestiti na mobilne naprave. Adobe bo tako prenehal zaračunavati licenco za mobilno različico Flasha, pri podjetju pa si želijo, da bi s temi koraki dosegli na mobilnem področju podoben uspeh, kot so ga na spletu.

Adobe ocenjuje, da je Flash player nameščen na preko 98 odstotkov osebnih računalnikov, ki imajo dostop do spleta. Open Screen, kot pri Adobe imenujejo delovno skupino, bo gradil na mobilni različici Flash Lite, ki je že sedaj nameščena na več milijonov mobilnih naprav. Glavni cilj Open Screena je čimbolj preprosto pošiljanje TV vsebin in filma s strani ponudnikov na mobilne naprave. To nameravajo doseči z razvojem prilagodljivega predvajalnika, ki lahko deluje na vseh manjših napravah, zahteva pa le enkratno pisanje programske kode.

Tako Adobeov načrt v štirih korakih zajema prenehanje zaračunavanja licence, odstranitev omejitev za datoteke formata SWF in FLV, objaviti informacije o programskem vmesniku za njihov Flash player in podati informacije o njihovi Flash streaming tehnologiji. Poteza je ena od zadnjih v želji odpreti Flash za razvijalce, končni cilj pa je povezati razpad med spletnimi in namiznimi aplikacijami.

Adobe je še povedal, da z Open Screenom sodeluje več mobilnih podjetij, med drugim tudi Arm, SonyEricsson, Nokia in LG, pri vsebinah pa sodelujejo tudi BBC, MTV in NBC. Vendar tudi konkurenca ne počiva, saj želi Microsoft na mobilne naprave namestiti svoj izdelek, Silverlight, kateri izdelek pa bo prevladal, bomo uporabniki kmalu izvedeli.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki