marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

Internetni iskalnik na mobilnikih Nokia

Deli z ostalimi
Nokia iskalnik

22.08.2005
Objavil: Andrej Bergant

Nokia je v teh dneh predstavila revolucionarni mobilni iskalnik, ki uporabnikom zagotavlja enostaven in hiter dostop do vodilnih iskalnikov neposredno iz mobilnika Nokia.

Z iskalno aplikacije se uporabnik telefona Nokia hitro poveže na katerokoli spletni stran ali lokalni spletni iskalnik kjerkoli in kadarkoli.

Med ponudniki storitev in vsebin, ki so iskalno aplikacijo že vgradili, so Eniro, Fonecta, Medio Systems, Yahoo!, Yell.com, ponudnik digitalnih kart AtlasCT in ponudnik digitalnih podatkov NAVTEQ.

Nova aplikacija, ki jo Nokia ponuja skupaj z vodilnimi svetovnimi iskalniki, bo uporabnikom omogočila enostavnejšo in hitrejšo uporabo ene najbolj popularnih spletnih aktivnosti kar na mobilnem telefonu, ki ga imajo vedno s seboj. Iskanje po svetovnem spletu tako dobiva nove razsežnosti, saj se seli izza pisalnih miz in računalnikov na mobilni telefon.

Aplikacijo so pilotsko testirali v Veliki Britaniji, na Finskem in Švedskem. Iskalna aplikacija bo na voljo v standardnih paketih telefonov Nokia 6680, Nokia 6681 in Nokia 6630. Uporabniki, ki že imajo te telefone, si lahko aplikacijo brezplačno naložijo prek spletne strani www.nokia.com/mobilesearch.

Z iskalnikom lahko uporabniki pametnih telefonov Nokia enostavno in hitro iščejo po svetovnem spletu, vključno z naslovi spletnih strani, slikami, novicami, vremenskimi informacijami, pa tudi mobilne vsebine, kot so melodije zvonjenja, igre in ozadja. Ko je zadetek najden, se lahko uporabnik takoj poveže z izbranim zadetkom.

Lokalni iskalniki omogočajo iskanje po lokalni ponudbi in storitvah – vse od restavracij do hotel in številk taksija. Zadetki lokalnih iskalnikov izpišejo kontaktne podatke ponudnika in samo s pritiskom na tipko lahko kličemo izpisano telefonsko številko ali shranimo podatke. Z uporabo naprednih digitalnih kart in podatkov se lahko rezultati izpišejo tudi na zemljevidu. Zemljevide je mogoče tudi shranjevati in jih kot večpredstavnostno sporočilo (MMS) posredovati prijateljem.

Med potovanjem aplikacija samodejno ponudi spremembo lokalnega iskalnika. Uporabnik lahko nastavitve spreminja tudi ročno in tako najde ter rezervira hotel v kraju, kamor šele potuje.

fotografije
Nokia iskalnik
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki