marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

slikaSamsung in IBM predstavljata 5G mobilne rešitve, ki temeljijo na umetni inteligenci
08.11.2019

Samsung Electronics in IBM sta na dogodku Samsung Developer Conference 2019 predstavila novo skupno platformo, ki temelji na zmogljivosti IBM Cloud rešitve, umetni inteligenci in vključuje Samsung mobilne rešitve. Sodelovanje med družbama združuje IBM rešitve s Samsung Galaxy ekosistemom, kar omogoča nudenje vrhunskih storitev za poslovne stranke.

slikaSamsung zapira oddelek za izdelovanje čipov po meri
06.11.2019

Samsung že od leta 2016 in mobilnika Galaxy S7 uporablja lastne čipe Exynos, ki temeljijo na v hiši razvitih jedrih Mongoose. Očitno pa se sedaj to spreminja, saj iz Austina v Texasu prihaja novica, da podjetje zapira oddelek ter s tem odpušča okoli 300 zaposlenih.

članki

Internetni iskalnik na mobilnikih Nokia

Deli z ostalimi
Nokia iskalnik

22.08.2005
Objavil: Andrej Bergant

Nokia je v teh dneh predstavila revolucionarni mobilni iskalnik, ki uporabnikom zagotavlja enostaven in hiter dostop do vodilnih iskalnikov neposredno iz mobilnika Nokia.

Z iskalno aplikacije se uporabnik telefona Nokia hitro poveže na katerokoli spletni stran ali lokalni spletni iskalnik kjerkoli in kadarkoli.

Med ponudniki storitev in vsebin, ki so iskalno aplikacijo že vgradili, so Eniro, Fonecta, Medio Systems, Yahoo!, Yell.com, ponudnik digitalnih kart AtlasCT in ponudnik digitalnih podatkov NAVTEQ.

Nova aplikacija, ki jo Nokia ponuja skupaj z vodilnimi svetovnimi iskalniki, bo uporabnikom omogočila enostavnejšo in hitrejšo uporabo ene najbolj popularnih spletnih aktivnosti kar na mobilnem telefonu, ki ga imajo vedno s seboj. Iskanje po svetovnem spletu tako dobiva nove razsežnosti, saj se seli izza pisalnih miz in računalnikov na mobilni telefon.

Aplikacijo so pilotsko testirali v Veliki Britaniji, na Finskem in Švedskem. Iskalna aplikacija bo na voljo v standardnih paketih telefonov Nokia 6680, Nokia 6681 in Nokia 6630. Uporabniki, ki že imajo te telefone, si lahko aplikacijo brezplačno naložijo prek spletne strani www.nokia.com/mobilesearch.

Z iskalnikom lahko uporabniki pametnih telefonov Nokia enostavno in hitro iščejo po svetovnem spletu, vključno z naslovi spletnih strani, slikami, novicami, vremenskimi informacijami, pa tudi mobilne vsebine, kot so melodije zvonjenja, igre in ozadja. Ko je zadetek najden, se lahko uporabnik takoj poveže z izbranim zadetkom.

Lokalni iskalniki omogočajo iskanje po lokalni ponudbi in storitvah – vse od restavracij do hotel in številk taksija. Zadetki lokalnih iskalnikov izpišejo kontaktne podatke ponudnika in samo s pritiskom na tipko lahko kličemo izpisano telefonsko številko ali shranimo podatke. Z uporabo naprednih digitalnih kart in podatkov se lahko rezultati izpišejo tudi na zemljevidu. Zemljevide je mogoče tudi shranjevati in jih kot večpredstavnostno sporočilo (MMS) posredovati prijateljem.

Med potovanjem aplikacija samodejno ponudi spremembo lokalnega iskalnika. Uporabnik lahko nastavitve spreminja tudi ročno in tako najde ter rezervira hotel v kraju, kamor šele potuje.

fotografije
Nokia iskalnik
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki