marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Internetni iskalnik na mobilnikih Nokia


Nokia iskalnik

22.08.2005
Objavil: Andrej Bergant

Nokia je v teh dneh predstavila revolucionarni mobilni iskalnik, ki uporabnikom zagotavlja enostaven in hiter dostop do vodilnih iskalnikov neposredno iz mobilnika Nokia.

Z iskalno aplikacije se uporabnik telefona Nokia hitro poveže na katerokoli spletni stran ali lokalni spletni iskalnik kjerkoli in kadarkoli.

Med ponudniki storitev in vsebin, ki so iskalno aplikacijo že vgradili, so Eniro, Fonecta, Medio Systems, Yahoo!, Yell.com, ponudnik digitalnih kart AtlasCT in ponudnik digitalnih podatkov NAVTEQ.

Nova aplikacija, ki jo Nokia ponuja skupaj z vodilnimi svetovnimi iskalniki, bo uporabnikom omogočila enostavnejšo in hitrejšo uporabo ene najbolj popularnih spletnih aktivnosti kar na mobilnem telefonu, ki ga imajo vedno s seboj. Iskanje po svetovnem spletu tako dobiva nove razsežnosti, saj se seli izza pisalnih miz in računalnikov na mobilni telefon.

Aplikacijo so pilotsko testirali v Veliki Britaniji, na Finskem in Švedskem. Iskalna aplikacija bo na voljo v standardnih paketih telefonov Nokia 6680, Nokia 6681 in Nokia 6630. Uporabniki, ki že imajo te telefone, si lahko aplikacijo brezplačno naložijo prek spletne strani www.nokia.com/mobilesearch.

Z iskalnikom lahko uporabniki pametnih telefonov Nokia enostavno in hitro iščejo po svetovnem spletu, vključno z naslovi spletnih strani, slikami, novicami, vremenskimi informacijami, pa tudi mobilne vsebine, kot so melodije zvonjenja, igre in ozadja. Ko je zadetek najden, se lahko uporabnik takoj poveže z izbranim zadetkom.

Lokalni iskalniki omogočajo iskanje po lokalni ponudbi in storitvah – vse od restavracij do hotel in številk taksija. Zadetki lokalnih iskalnikov izpišejo kontaktne podatke ponudnika in samo s pritiskom na tipko lahko kličemo izpisano telefonsko številko ali shranimo podatke. Z uporabo naprednih digitalnih kart in podatkov se lahko rezultati izpišejo tudi na zemljevidu. Zemljevide je mogoče tudi shranjevati in jih kot večpredstavnostno sporočilo (MMS) posredovati prijateljem.

Med potovanjem aplikacija samodejno ponudi spremembo lokalnega iskalnika. Uporabnik lahko nastavitve spreminja tudi ročno in tako najde ter rezervira hotel v kraju, kamor šele potuje.

fotografije
Nokia iskalnik
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki