marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Izumitelj "kače" dobil nagrado


20.06.2005
Objavil: Dare Gliha

Izumitelj najbolj popularne igre za mobilne telefone z originalnim imenom Snake, Taneli Armanto, je prejel posebno nagrado mobilno zabaviščnega foruma (MEF) za njegovo ključno vlogo pri vključitvi igre v Nokio serije 6100.

Po navednah MEF-a je vizija Armanta močno pripomogla k rasti mobilne zabavne industrije.

"Sem izredno počaščen ob prejemu nagrade. Ko smo izumili igro "Snake" za mobilnik Nokia 6110 v letu 1997, smo ljudem želeli dati zabavno izkušnjo, nikoli pa si nismo predstavljali, da bo postala klasična mobilna igra. To je pokazalo ljudem, da se za mobilnik da napisati odlično igro. Še posebej pa smo želeli izkoristiti priključek IR na mobilniku Nokia 6110, to je bil prvi IR na mobilnem telefonu, ljudem je le-ta omogočil, da so igrali med seboj," je dejal Armanto.

Nokia predvideva, da je na svetu okoli 350 milijonov mobilnikov z vgrajeno igro Snake, kar jo naredi za eno najpopularnejših iger v zgodovini. V januarju je Nokia za platformo N-Gage ponudila novejšo različico igre Snake v 3D obliki, brezplačno je za prenos na voljo na njeni spletni strani. To je tudi prva igra, ki jo je nato mogoče širiti preko bluetooth protokola brezplačno, na koncu pa le omenimo večigralnost in sicer podpira do štiri igralce na igro.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki