marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Skupina Telekom Slovenije na Hevreki!


26.05.2005
Objavil: Thomas Bergant

Skupina Telekom Slovenije je v začetku letošnjega leta že napovedovala vrsto storitvenih novosti za svoje uporabnike. Nekatere od njih bodo predstavili tudi na telekomunikacijskem sejmu Hevreka!, ki bo potekal od 24. do 28. maja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Telekom Slovenije prihaja s sistemom IP Centreks in VPN, Mobitel bo predstavil spletni in mobilni portal Planet in storitev Integral, SiOL pa bo prvič javno lansiral sklop storitev Triple Play in obogateni multimedijski portal.

Z vidika predstavljenih novosti bo sejem Hevreka! nedvoumno nekaj posebnega za Skupino Telekom Slovenije. Telekom Slovenije, Mobitel in SiOL prihajajo na Hevreko! z kopico novosti in tehnoloških inovacij, ki bodo še dodatno razširile portfelj storitev. Telekom Slovenije bo tako na sejmu predstavil t.i. VPN (Virtual Private Networks). Navidezna zasebna omrežja (VPN) simulirajo lokalno računalniško omrežje LAN (Local Area Network) preko prostranega omrežja (Wide Area Network), ki je izveden z IP/MPLS tehnologijo. VPN je storitev, ki omogoča dostop dislociranih uporabnikov ali poslovnih enot preko infrastrukture Telekoma Slovenije do skupnih naročnikovih informacijskih virov ter hkrati ohrani visoko raven varnosti. Uporabniki bodo tako lahko za postavitev in vzdrževanje povezav uporabljali storkovne ekipe Telekoma Slovenije, izbirali pa bodo lahko tudi med tipom priključitve na oddaljeni lokaciji. VPN storitev omogoča enostavno in učinkovito rešitev tako glede zaupnosti podatkov kot tudi možnosti uporabe zasebnih IP naslovov znotraj VPN-ja.

IP Centreks je druga sistemska rešitev, ki jo Telekom Slovenije predstavlja na Hevreki!. Gre za prenosa govora in govornih aplikacij prek internetnega protokola in zagotavlja visoko stopnjo kakovosti, zanesljivosti in razpoložljivosti ter v prihodnosti nadgradnjo z novimi aplikacijami in storitvami. IP Centreks predstavlja popolnoma nov način komuniciranja, pri katerem fizične omejitve niso več pomembne. Vsak uporabnik bo lahko s sogovornikom komuniciral kjerkoli, kadarkoli in kakorkoli.

Družba Mobitel se bo na dogodku Hevreka! predstavljala na razstavnem prostoru in s predavatelji na strokovnih dogodkih. Obiskovalcem Hevreke! bodo predstavljeni Mobitelovi storitvi Integral in Moneta, tretja generacija mobilnih komunikacij Mobitel UMTS ter spletni in mobilni Planet. Planet je inovativna rešitev družbe Mobitel, za katero se zanimajo tuji operaterji. Mobitel jo je predstavil na 3GSM World kongresu v Cannesu ter v Moskvi na sejmu Svyazexpocomm, kjer je naletel na veliko zanimanje operaterjev. Za nakup celovitega mobilnega portala se je že odločil Telekom Srbije, potekajo pa tudi dogovori z drugimi operaterji.

Moneta je Mobitelova storitev mobilnega plačevanja, ki omogoča plačila z mobilnikom na avtomatih, terminalih Moneta in spletnih mestih, na dogodku Hevreka! pa bo predstavljena novost, Moneta v telefonski prodaji, ki jo je Mobitel razvil v sodelovanju z Novo KBM. Moneto je uporabilo že preko 90.000 uporabnikov, ki so opravili več kot milijon transakcij.

Storitev Integral, ki jo Mobitel predstavlja na Hevreki!, uporabnikom omogoča, da so lahko kjer koli, tudi v tujini, preko omrežij UMTS, GSM/GPRS ali WLAN povezani s svojim informacijskim sistemom v podjetju. Mobilnik ali dlančnik je sinhroniziran s poštnim strežnikom MS Outlook ali Lotus Domino, tako se vsa e-pošta in vsebina koledarja samodejno prikazuje na mobilniku ali dlančniku, uporabniki pa lahko pregledujejo in urejajo tudi pripete datoteke (v odvisnosti od mobilnika, ki ga imajo). V pripravi so že dodatne funkcionalnosti, kot npr. dostop do imenika in javnih map, ki bodo zaživele v prihodnjih mesecih.

Podjetje SiOL bo na Hevreki! predstavljalo skupino storitev SiOL Triple Play, iz nje izhajajoča prenovljena ponudba naročniških paketov ADSL, video na zahtevo znotraj storitve SiOL TV, varnostni paket, multimedijski portal SiOL.net in naročniška oprema, ki omogoča koncept Triple Play. Triple Play je najnovejša storitev, ki združuje storitve interneta, telefonije in televizije. SiOL bo kot eden prvih operaterjev v Evropi in kot prvi v Sloveniji komercialno ponudil vse storitve Triple Play-a, ki jih omogoča širokopasovni dostop ADSL. Hkrati z uvedbo SiOL Triple Play-a je SiOL prenovil ponudbo naročniških paketov ADSL, ki so sestavljeni še bolj po meri uporabnika in se med seboj ločijo predvsem po storitvah, ki jih vključujejo. Z uvedbo storitve SiOL Triple Play bo SiOL uporabnikom znotraj paketov ponudil tudi moderno naročniško opremo, ki bo vezni člen med SiOL-om in uporabnikom. V sklopu Triple play modela bo tako uporabnikom na voljo tudi Video na zahtevo, ki omogoča uporabnikom, da si preko TV vmesnika ogledajo različne filme, video posnetke in video novice. Storitev video na zahtevo pomeni tehnološko in vsebinsko nadgradnjo obstoječe storitve SiOL TV, ki uporabnikom omogoča spremljanje preko 100 TV programov, prebiranje elektronske pošte in novic ter deskanje po internetu.

V paketih storitve SiOL Triple Play se nahaja moderna oprema Cirpack, ki jo ponuja podjetje IBM. IBM na podlagi Cirpackove aplikativne rešitve SiOL-u omogoča uporabo najsodobnejše strojne opreme, ki že uspešno deluje pri nekaterih naprednih evropskih ponudnikih fiksnih telekomunikacijskih storitev. Prednosti nove rešitve so predvsem nižji stroški upravljanja in vzdrževanja sistema, uporabnikom opreme pa je na voljo strokovna podpora in svetovanje.

Najnovejša tehnologija, ki jo ponuja podjetje SiOL, omogoča tudi podjetju Adria Airways, da uporabnikom svojih storitev omogoča najsodobnejše načine nakupa njihove vozovnice. Zato sta Adrai Airways in SiOL podpisala pogodbo, s katero je bilo podjetje SiOL zadolženo za nadgradnjo programa rezervacij s programom za transakcijo kreditnih kartic. Tako smo v Sloveniji dobili prvo spletno prodajno mesto letalskih vozovnic, ki so jo uporabniki lepo sprejeli.

Na sejmu Hevreka! bo podjetje SiOL predstavilo tudi svoj obogateni multimedijski portal SiOL.net. Portal www.siol.net je že do sedaj veljal za najbolj obiskan portal v Sloveniji. Z obogateno multimedijsko ponudbo dnevno svežih novic iz domačega in tujega dogajanja, športa, avtomobilizma, glasbe in različnih zanimivosti bo nedvomno še bolj zanimiv za obiskovalce svetovnega spleta. Uporabniki širokopasovnega dostopa bodo na tekočem z zakulisjem političnega dogajanja, z užitkom bodo spremljali testne vožnje najnovejših modelov ter uživali v atraktivnih posnetkih športnih dogodkov. Ponudba glasbenih video spotov in filmskih napovednikov bo še pestrejša kot do sedaj, na svoj račun pa bodo prišli tudi najmlajši.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki