marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

slikaApple na letošnji konferenci WWDC najavil kopico novosti
05.06.2019

Apple je na letošnji konferenci WWDC najavil kopico, predvsem programskih novosti, pri strojni opremi pa so predstavili nov najzmogljivejši računalnik Mac Pro ter nov zaslon Pro Display XDR, katerima skupni imenovalec je predvsem visoka začetna cena.

članki

Nokia izjemno uspešna v začetku leta 2005

Deli z ostalimi

23.04.2005
Objavil: Thomas Bergant

Prihodki od prodaje so v prvem četrtletju tega leta znašali 7,4 milijarde evrov, kar je 17 odstotkov več kot v enakem obdobju lanskega leta. Največji porast prihodkov so zabeležili v družbi Enterprise Solution, ki razvija in ponuja poslovne rešitve.

Čisti dobiček Nokie se je povečal za deset odstotkov na 1,1 milijardo evrov. Število prodanih enot mobilnih telefonov je naraslo na 53,8 milijona. Nokia je v zadnjem četrtletju predstavila 17 novih mobilnih telefonov.

Družba Nokia Mobile Phones je v prvem četrtletju leta 2005 zabeležila 11-odstotno rast prihodkov od prodaje glede na isto obdobje predhodnega leta; prihodki od prodaje v letu 2005 so znašali 4,5 milijarde evrov. Velik porast je zabeležila tudi družba Nokia Multimedia, ki je dosegla prihodke v višini 1,1 milijarde evrov, kar je kar 52 odstotkov več kot v tem obdobju leta 2004, ko je dosegla 744 milijonov evrov. Na odlično prodajo v tej družbi pozitivno vpliva predvsem želja in potreba uporabnikov po mobilnikih z vgrajenim digitalnim fotoaparatom. Kar 67-odstotni porast je z 307 milijoni evrov dosegla družba Nokia Enterprise Solutions.

Prihodki od prodaje v družbi Nokia Networks so iz lanske 1,3 milijarde evrov zrasli na 1,4 milijarde. Dobiček v prvem četrtletju leta 2005 na področju mobilnih omrežij znaša 221 milijonov evrov, kar je precej več kot lani v istem obdobju, ko je znašal 154 milijonov.

V prvem četrtletju leta 2005 so družbe Nokia Mobile Phones, Nokia Multimedia in Nokia Enterprise Solutions skupaj prodale 53,8 milijona mobilnikov. Skupno število prodanih pametnih telefonov je doseglo 10 milijonov enot, od tega jih je Nokia prodala 5,4 milijona (v prvem četrtletju leta 2004 pa 1,8 milijona). Še naprej raste tudi globalno število mobilnih uporabnikov, ki je konec prvega četrtletja po ocenah doseglo 1,8 milijarde.

Kot je Nokia napovedala konec prejšnjega leta, je število prodanih mobilnih telefonov naraslo tudi v prvem četrtletju leta 2005. Nokia pričakuje, da bo skupno število prodanih mobilnikov v letu 2005 znašalo 740 milijonov enot, kar je približno 10 odstotkov več kot so jih predvidevali za leto 2004. Število prodanih mobilnikov se bo povečevalo zaradi zamenjave starejših modelov na razvitejših tržiščih, kjer uporabniki želijo sodobne mobilnike z dodatnimi funkcijami, in novih uporabnikov na razvijajočih se trgih. Celotno svetovno tržišče bo raslo tudi na področju prihodkov od prodaje, vendar v nekoliko manjšem obsegu. Največji porast števila prodanih mobilnih telefonov je Nokia zabeležila na Kitajskem, medtem ko je prodaja nekoliko upadla v obeh Amerikah.

Jorma Ollila, predsednik uprave in generalni direktor Nokia Corporation, je povedal, da je Nokia v prvem četrtletju tega leta napovedala 17 novih mobilnih telefonov inna trgu predstavila 7 novih modelov. V tem četrtletju je Nokia dopolnila paleto produktov srednjega razreda, ki ga odlikujejo številne funkcije in poudarek na glasovnih storitvah, saj je predstavila Nokio 6230i, naslednico izjemno priljubljene Nokie 6230, cenovno dostopno in poslovno orientirano Nokio 6021 in Nokio 6030, ki je posebej ergonomsko oblikovana. Vsi ti telefoni bodo dostopni v drugem četrtletju.

Za podporo tehnologiji tretje generacije je družba Nokia Multimedia predstavila pametni telefon Nokia 6680 z vgrajeno kamero z ločljivostjo več kot milijon pik. Opremljena z dvema video kamerama je Nokia 6680 primerna za video klice in ostale video storitve.

Razen razvoja novih modelov mobilnih telefonov pa družba Multimedia pospešeno nadaljuje z razvojem mobilne televizije, ki temelji na standardu DVB-H.

Uspehe družbe Enterprise Solutions, ki je namenjena predvsem razvoju poslovnih rešitev, sta podprla uspešna komunikator Nokia 9500 in pametni telefon Nokia 9300, ki ponujata povsem nov svet poslovnih rešitev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki