marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Nokia izjemno uspešna v začetku leta 2005

Deli z ostalimi

23.04.2005
Objavil: Thomas Bergant

Prihodki od prodaje so v prvem četrtletju tega leta znašali 7,4 milijarde evrov, kar je 17 odstotkov več kot v enakem obdobju lanskega leta. Največji porast prihodkov so zabeležili v družbi Enterprise Solution, ki razvija in ponuja poslovne rešitve.

Čisti dobiček Nokie se je povečal za deset odstotkov na 1,1 milijardo evrov. Število prodanih enot mobilnih telefonov je naraslo na 53,8 milijona. Nokia je v zadnjem četrtletju predstavila 17 novih mobilnih telefonov.

Družba Nokia Mobile Phones je v prvem četrtletju leta 2005 zabeležila 11-odstotno rast prihodkov od prodaje glede na isto obdobje predhodnega leta; prihodki od prodaje v letu 2005 so znašali 4,5 milijarde evrov. Velik porast je zabeležila tudi družba Nokia Multimedia, ki je dosegla prihodke v višini 1,1 milijarde evrov, kar je kar 52 odstotkov več kot v tem obdobju leta 2004, ko je dosegla 744 milijonov evrov. Na odlično prodajo v tej družbi pozitivno vpliva predvsem želja in potreba uporabnikov po mobilnikih z vgrajenim digitalnim fotoaparatom. Kar 67-odstotni porast je z 307 milijoni evrov dosegla družba Nokia Enterprise Solutions.

Prihodki od prodaje v družbi Nokia Networks so iz lanske 1,3 milijarde evrov zrasli na 1,4 milijarde. Dobiček v prvem četrtletju leta 2005 na področju mobilnih omrežij znaša 221 milijonov evrov, kar je precej več kot lani v istem obdobju, ko je znašal 154 milijonov.

V prvem četrtletju leta 2005 so družbe Nokia Mobile Phones, Nokia Multimedia in Nokia Enterprise Solutions skupaj prodale 53,8 milijona mobilnikov. Skupno število prodanih pametnih telefonov je doseglo 10 milijonov enot, od tega jih je Nokia prodala 5,4 milijona (v prvem četrtletju leta 2004 pa 1,8 milijona). Še naprej raste tudi globalno število mobilnih uporabnikov, ki je konec prvega četrtletja po ocenah doseglo 1,8 milijarde.

Kot je Nokia napovedala konec prejšnjega leta, je število prodanih mobilnih telefonov naraslo tudi v prvem četrtletju leta 2005. Nokia pričakuje, da bo skupno število prodanih mobilnikov v letu 2005 znašalo 740 milijonov enot, kar je približno 10 odstotkov več kot so jih predvidevali za leto 2004. Število prodanih mobilnikov se bo povečevalo zaradi zamenjave starejših modelov na razvitejših tržiščih, kjer uporabniki želijo sodobne mobilnike z dodatnimi funkcijami, in novih uporabnikov na razvijajočih se trgih. Celotno svetovno tržišče bo raslo tudi na področju prihodkov od prodaje, vendar v nekoliko manjšem obsegu. Največji porast števila prodanih mobilnih telefonov je Nokia zabeležila na Kitajskem, medtem ko je prodaja nekoliko upadla v obeh Amerikah.

Jorma Ollila, predsednik uprave in generalni direktor Nokia Corporation, je povedal, da je Nokia v prvem četrtletju tega leta napovedala 17 novih mobilnih telefonov inna trgu predstavila 7 novih modelov. V tem četrtletju je Nokia dopolnila paleto produktov srednjega razreda, ki ga odlikujejo številne funkcije in poudarek na glasovnih storitvah, saj je predstavila Nokio 6230i, naslednico izjemno priljubljene Nokie 6230, cenovno dostopno in poslovno orientirano Nokio 6021 in Nokio 6030, ki je posebej ergonomsko oblikovana. Vsi ti telefoni bodo dostopni v drugem četrtletju.

Za podporo tehnologiji tretje generacije je družba Nokia Multimedia predstavila pametni telefon Nokia 6680 z vgrajeno kamero z ločljivostjo več kot milijon pik. Opremljena z dvema video kamerama je Nokia 6680 primerna za video klice in ostale video storitve.

Razen razvoja novih modelov mobilnih telefonov pa družba Multimedia pospešeno nadaljuje z razvojem mobilne televizije, ki temelji na standardu DVB-H.

Uspehe družbe Enterprise Solutions, ki je namenjena predvsem razvoju poslovnih rešitev, sta podprla uspešna komunikator Nokia 9500 in pametni telefon Nokia 9300, ki ponujata povsem nov svet poslovnih rešitev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki