marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

slikaGalaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih
10.10.2019

Galaxy Note10 in Note10+ vključujeta zmogljive funkcije, ki pomagajo uporabnikom izboljšati ustvarjalnost in produktivnost. Samsung s posodobitvijo programske opreme za evropski trg prinaša te izjemne funkcije, vključno z AR Doodle, video urejevalnikom in povezavo na Windows operacijski sistem, tudi na Galaxy S10e, S10 in S10+.

članki

Nokia izjemno uspešna v začetku leta 2005

Deli z ostalimi

23.04.2005
Objavil: Thomas Bergant

Prihodki od prodaje so v prvem četrtletju tega leta znašali 7,4 milijarde evrov, kar je 17 odstotkov več kot v enakem obdobju lanskega leta. Največji porast prihodkov so zabeležili v družbi Enterprise Solution, ki razvija in ponuja poslovne rešitve.

Čisti dobiček Nokie se je povečal za deset odstotkov na 1,1 milijardo evrov. Število prodanih enot mobilnih telefonov je naraslo na 53,8 milijona. Nokia je v zadnjem četrtletju predstavila 17 novih mobilnih telefonov.

Družba Nokia Mobile Phones je v prvem četrtletju leta 2005 zabeležila 11-odstotno rast prihodkov od prodaje glede na isto obdobje predhodnega leta; prihodki od prodaje v letu 2005 so znašali 4,5 milijarde evrov. Velik porast je zabeležila tudi družba Nokia Multimedia, ki je dosegla prihodke v višini 1,1 milijarde evrov, kar je kar 52 odstotkov več kot v tem obdobju leta 2004, ko je dosegla 744 milijonov evrov. Na odlično prodajo v tej družbi pozitivno vpliva predvsem želja in potreba uporabnikov po mobilnikih z vgrajenim digitalnim fotoaparatom. Kar 67-odstotni porast je z 307 milijoni evrov dosegla družba Nokia Enterprise Solutions.

Prihodki od prodaje v družbi Nokia Networks so iz lanske 1,3 milijarde evrov zrasli na 1,4 milijarde. Dobiček v prvem četrtletju leta 2005 na področju mobilnih omrežij znaša 221 milijonov evrov, kar je precej več kot lani v istem obdobju, ko je znašal 154 milijonov.

V prvem četrtletju leta 2005 so družbe Nokia Mobile Phones, Nokia Multimedia in Nokia Enterprise Solutions skupaj prodale 53,8 milijona mobilnikov. Skupno število prodanih pametnih telefonov je doseglo 10 milijonov enot, od tega jih je Nokia prodala 5,4 milijona (v prvem četrtletju leta 2004 pa 1,8 milijona). Še naprej raste tudi globalno število mobilnih uporabnikov, ki je konec prvega četrtletja po ocenah doseglo 1,8 milijarde.

Kot je Nokia napovedala konec prejšnjega leta, je število prodanih mobilnih telefonov naraslo tudi v prvem četrtletju leta 2005. Nokia pričakuje, da bo skupno število prodanih mobilnikov v letu 2005 znašalo 740 milijonov enot, kar je približno 10 odstotkov več kot so jih predvidevali za leto 2004. Število prodanih mobilnikov se bo povečevalo zaradi zamenjave starejših modelov na razvitejših tržiščih, kjer uporabniki želijo sodobne mobilnike z dodatnimi funkcijami, in novih uporabnikov na razvijajočih se trgih. Celotno svetovno tržišče bo raslo tudi na področju prihodkov od prodaje, vendar v nekoliko manjšem obsegu. Največji porast števila prodanih mobilnih telefonov je Nokia zabeležila na Kitajskem, medtem ko je prodaja nekoliko upadla v obeh Amerikah.

Jorma Ollila, predsednik uprave in generalni direktor Nokia Corporation, je povedal, da je Nokia v prvem četrtletju tega leta napovedala 17 novih mobilnih telefonov inna trgu predstavila 7 novih modelov. V tem četrtletju je Nokia dopolnila paleto produktov srednjega razreda, ki ga odlikujejo številne funkcije in poudarek na glasovnih storitvah, saj je predstavila Nokio 6230i, naslednico izjemno priljubljene Nokie 6230, cenovno dostopno in poslovno orientirano Nokio 6021 in Nokio 6030, ki je posebej ergonomsko oblikovana. Vsi ti telefoni bodo dostopni v drugem četrtletju.

Za podporo tehnologiji tretje generacije je družba Nokia Multimedia predstavila pametni telefon Nokia 6680 z vgrajeno kamero z ločljivostjo več kot milijon pik. Opremljena z dvema video kamerama je Nokia 6680 primerna za video klice in ostale video storitve.

Razen razvoja novih modelov mobilnih telefonov pa družba Multimedia pospešeno nadaljuje z razvojem mobilne televizije, ki temelji na standardu DVB-H.

Uspehe družbe Enterprise Solutions, ki je namenjena predvsem razvoju poslovnih rešitev, sta podprla uspešna komunikator Nokia 9500 in pametni telefon Nokia 9300, ki ponujata povsem nov svet poslovnih rešitev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki