marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

Nokia 6630 - prvi telefon z globalnim WCDMA certifikatom

Deli z ostalimi

15.03.2005
Objavil: Mojca Giacomelli

Pametni slikovni mobilni telefon Nokia 6630 je prvi mobilni aparat na svetu, ki je prejel globalni certifikat GCF 3G WDCMA, saj je zadostil vsem zahtevam kvalitete in združljivosti.

Certifikat temelji na zahtevah organizacije Global Certification Forum (GCF), neodvisnega telesa, ki zagotavlja ustreznost in testiranja za GSM/WCDMA mobilnike. Program certificiranja WCDMA 3G je bil predstavljen februarja 2005.

Nokia strogo upošteva kriterije, ki so predpisani, da bi zagotovila maksimalno delovanje aparatov v mobilnih omrežjih, ki temeljijo na odrtih standardih. Mobilnike Nokie je tako mogoče uporabljati pri različnih mobilnih operaterjih po vsem svetu.

GCF je industrijski forum, ki skrbi za sodelovanje med mobilnimi operaterji in proizvajalci mobilnih terminalov. Zagotavlja neodvisen program testiranja in združljivost med 2G in 3G aparati in omrežji. Da bi zadostili vsem zahtevam GCF, so mobilni aparati nadzorovani med razvojem in kasneje pri samih testih. Nokia podpira zahteve GCF pri svojih mobilnih aparatih vse od vzpostavitve foruma v letu 2000, saj je vse od takrat vodilna pri testiranju in certificitanju svojih proizvodov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki