marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

Avayina IP telefonija kmalu tudi na nokiinih pametnih mobilnikih

Deli z ostalimi

14.03.2005
Objavil: Gregor Grošelj

Avaya, svetovno znano podjetje, ki že nekaj let trži in razvija sistem IP telefonije, je z Nokio sklenila pogodbo, ki bo omogočala implementacijo programa Avaya Communication Manager tudi v pametne mobilnike.

Po besedah vodje Avayinega marketinga določeni programski izdelki že omogočajo komunikacijo z mobilnimi napravami, vendar je podjetje tokrat stopilo še korak dalje, saj bodo imeli nokiini pametni mobilniki možnost komunikacije z odjemalcem že vgrajeno v menije. Nova programska oprema bo omogočala veliko uporabnih funkcij, ki bodo namenjene mobilnemu poslovanju.

Uporabnik bo imel možnost prevzema klica preko mobilnika, ki ga bo prvotno sprejela programska oprema IP telonije v pisarni, neodvisno od tega, ali bo uporabnik doma ali v tujini. Dodatna fleksibilnost bo omogočala vezavo klica z mobilnika na pisarniški telefon kar med pogovorom, nezaželene klice pa bo uporabnik lahko po želji preusmeril na telefonski odzivnik. Uporabnik bo klic lahko dejansko vzpostavljal preko mobilnika in pri tem uporabil funkcijo, ki bo prikazovala, da je klic vzpostavljen iz pisarne. S pomočjo Avayine mobilne programske opreme bo tako mogoče dosegati enako funkcionalnost pri uporabi fiksne telefonske linije v pisarni, kot tudi na mobilniku.

Izid mobilnega odjemalca je napovedan za tretjo četrtino letošnjega leta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki