marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaYouTube Music sedaj tudi v Sloveniji
19.07.2019

YouTube Music je nova storitev pretakanja glasbe, ki je namenjena poslušanju. Svet glasbe je tako lažje raziskovati in storitev je še bolj personalizirana kot kadarkoli prej. Ne glede na to, ali želite poslušati, gledati ali raziskovati – vse to lahko počnete na enem mestu.

slikaTelekom Slovenije v petek pričenja s prodajo pametnih ur Apple Watch
17.07.2019

Od petka, 19. julija dalje, bodo pametne ure Apple Watch Series 4 (GPS) uporabnikom uradno na voljo v Sloveniji in v Telekomu Slovenije. Pri tem bosta slovenskim navdušencem od 348 evrov dalje na voljo Apple Watch 44 mm in Apple Watch 40 mm.

slikaNove slike Samsunga Galaxya Note10 in Note10+
15.07.2019

Znani bloger Evan Blass je zopet prehitel konkurente in prvi objavil sliko novega Samsungovega mobilnika Galaxy Note10+. Slika se ujema s predhodnimi ugibanji, še vedno pa v oči bode izrez v okvirju pri ležišču kartice SIM.

slikaSamsung pripravlja dva nova mobilnika serije A
12.07.2019

Samsung je letos predstavil že kar nekaj mobilnikov serije A, očitno pa še niso pri koncu. Pojavila sta se namreč dva nova modela, ki nosita oznaki SM-A561F in SM-A562N, pridobili pa so že tudi vsa potrebna dovoljenja od Wi-Fi Alliance.

slikaAli tudi Sony razmišlja o zložljivem mobilniku?
10.07.2019

Na spletu so se pojavile govorice, da tudi Sony načrtuje zložljivi mobilnik, ki pa bi za razliko od konkurence imel rolo zložljiv zaslon. Koncept je pred časom na sejmu CES predstavil LG s svojim prvim zložljivim 65 palčnim rolo televizorjem serije R.

članki

Spam zasipava ameriške mobilnike

Deli z ostalimi

06.03.2005
Objavil: Gregor Grošelj

Po nedavnih raziskavah, ki jih je objavila korporacija Wireless Services Corporation, kar 43 odstotkov vseh poslanih kratkih sporočil v ZDA predstavlja nenaročena oglasna pošta.

Omenjeni rezultati kažejo na kritično povečanje števila nezaželenih sporočil v primerjavi z lanskim letom, ko je bila količina spama med mobilniki ocenjena na 18 odstotkov.

Razlog povečanega števila mobilnega spama predstavljajo kompleksnejši prijemi spamerjev, ki so svoje znanje utrdili in prenesli s področja elektronske poste. Sprva se je zasipavanje mobilnikov z reklamnimi sporočili izvajalo preko spletnih strežnikov, vendar se spamerji danes poslužujejo naprednejših metod, ki omogočajo zasipavanje preko brezžičnih omrežij in tako prelisičijo sisteme za blokado nezaželene elektronske pošte, ki jih uporabljajo nekateri operaterji mobilnih omrežij.

Mobilni operaterji so v boju proti nezaželeni pošti na področju mobilne telefonije naleteli na trd oreh. Poskusi omejitve nezaželene pošte s pomočjo pravnih postopkov so povsem neuspešni, saj so spamerji dovolj premeteni, da kampanje vodijo iz tujih držav kjer jih ameriška zakonodaja ne doseže. Poleg tega imajo podjetja, ki se ukvarjajo z razvojem programske opreme za blokado nezaželene pošte premalo izkušenj s področja mobilnih omrežij in ne uspejo ponuditi ustreznih programskih rešitev.

Po študiji, ki so jo objavili na švicarski univerzi St. Gallen, bo marsikateri mobilni operater, ki perečega problema ne bo reševal z vlaganjem v razvoj in uvajanjem ustrezne obrambe proti nezaželenim sporočilom, kmalu začel izgubljati svoje naročnike. Razlog tiči v miselnosti večine uporabnikov, ki za nenaročeno oglasno pošto ponavadi krivijo mobilnega operaterja in so v primeru neuspešne rešitve težave pripravljeni prestopiti h konkurenčnemu ponudniku mobilnih storitev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki