marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Procesor:
Dual-core 1 GHz Cortex-A9
Zaslon:
LED-backlit IPS LCD kapacitivni zaslon, občutljiv na dotik, 16 mio. barv, 768 x 1024 pik, 7,9"
Operacijski sistem:
iOS
Priklop:
Lightning
Teža in dimenzije:
200 x 134,7 x 7,2 mm, 312 g
Baterija:
Li-Polymer

zunanja povezavaTehnična specifikacija na strani proizvajalca
Zadnji testi dlančnikov/tablic
Huawei MediaPad M3
01.09.2016

Nokia N810 Internet tablet
14.04.2008

HTC Touch
20.01.2008

HTC P3300
21.12.2007

HTC P3600
02.12.2007

dlančniki/tablice
arhiv predstavitev
Apple

Končno tudi manjši iPad

Apple iPad mini 


Apple iPad mini

24.10.2012
Objavil: Thomas Bergant

Apple je predstavil iPad mini, popolnoma nov iPad, ki je 23 odstotkov tanjši in 53 odstotkov lažji od tretje generacije iPada. Novi iPad mini ima čudovit 20 cm (7,9-palčni) zaslon Multi-Touch, kameri FaceTime HD in iSight, ultra hiter prenos podatkov in neverjetnih 10 ur delovanja baterije – To je iPad v vseh pogledih, pa vendar z revolucionarno obliko, ki jo lahko držite v eni roki.
»iPad mini je iPad v vseh pogledih. S čudovitim 20 cm zaslonom ima enako število slikovnih točk kot prvotni iPad in iPad 2, zato poganja več kot 275.000 aplikacij, namenjenih samo iPadu,« je dejal Philip Schiller, Applov višji podpredsednik za trženje. »iPad mini je tanek kot svinčnik in lahek kot blok papirja, pa vendarle premore procesor A5, kameri FaceTime HD in iSight s 5 milijoni točk ter ultra hiter prenos podatkov - vse to ob 10-urnem delovanju baterije.«

iPad mini je čudovito oblikovan iz aluminija in stekla, ima samo 7,2 mm debeline in tehta samo 300 gramov. 20 cm zaslon Multi-Touch ponuja enako izkušnjo, kot jo uporabniki pričakujejo od iPada, ima 35 odstotkov več zaslonske površine kot 17,7 cm (7-palčne) tablice, ter neverjetnih 67 odstotkov več uporabne vidne površine za brskanje po spletu. Dvojedrni procesor A5 omogoča odzivno grafiko ter hitro in tekoče delovanje zaslona na dotik, pri tem pa še vedno ponuja celodnevno delovanje baterije.

iPad mini ima prednjo kamero FaceTime HD in kamero iSight s 5 milijoni točk in napredno optiko na hrbtni strani, ki omogoča slikanje ostrih posnetkov in snemanje videa Full HD 1080p. Kamera iSight omogoča stabilizacijo slike pri snemanju videa, obe kameri pa uporabljata tehnologijo osvetlitve od zadaj (backside illumination), ki omogoča zajemanje kakovostnih fotografij pri šibki svetlobi. iPad mini omogoča tudi enostavno deljenje fotografij s prijatelji in družino z uporabo deljenih slikovnih tokov Photo Stream v iCloudu.

iPad mini podpira dvopasovni Wi-Fi 802.11n s hitrostmi do 150 Mb/s, kar je dvakrat hitreje kot omogočajo obstoječi modeli iPadov. iPad mini je na voljo v različicah Wi-Fi + mobilna omrežja, ki podpirajo delovanje po ultra hitrih standardih, kot sta LTE1 in DC-HSDPA, za hitro brskanje, nalaganje in pretakanje vsebin. Možnost uporabe funkcije osebne dostopovne točke omogoča deljenje hitre mobilne podatkovne povezave prek Wi-Fija, Bluetootha ali USB-ja z do petimi napravami, kot so MacBook Pro, iPod touch ali drug iPad.

iPad mini ima priključek Lightning, ki je manjši, pametnejši in trpežnejši od 30-pinskega priključka. Na voljo je dodatna oprema Lightning za podporo kameram, karticam SD ter videu VGA ali HDMI. Obstoječi pokrovi iPad Smart Cover in ovitek iPad Smart Case ostajajo združljivi s četrto generacijo iPada, novi pokrovi Smart Cover za iPad mini so na voljo v rožnati, zeleni, modri, svetlo sivi, temno sivi in (PRODUCT) RED barvi.

iPad poganja prek 700.000 aplikacij na voljo v App Storu, vključno z več kot 275.000 aplikacijami, namenjenimi posebej za iPad, iz različnih kategorij, kot so knjige, igre, posel, novice, šport, zdravje, reference in potovanja. iPad prav tako omogoča branje prek 5000 časopisov in revij, ki so na voljo v aplikaciji Newsstand, ter več kot 1,5 milijona knjig v iBookstoru. iTunes Store vam na dlani ponuja najbolj priljubljeno glasbo in filme v zbirki, ki obsega več kot 26 milijonov skladb, prek 190.000 TV-serij in več kot 45.000 filmov. Nova aplikacija iBooks za iPad omogoča branje e-knjig v več kot 40 jezikih. iBooks omogoča popolnoma novo izkušnjo dinamičnejših, privlačnejših in zares interaktivnih e-knjig. E-knjige, narejene z Applovo novo aplikacijo iBooks Author, ponujajo čudovite celozaslonske e-knjige z interaktivnimi animacijami, diagrami, fotografijami, videi, posebnimi fonti, matematičnimi enačbami in še mnogo več.

Vsi modeli iPada mini (Wi-Fi in Wi-Fi + mobilna omrežja) bodo na voljo v črni in beli barvi v različicah s 16, 32 in 64 GB pomnilnika.

fotografije
komentarji