marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaInfinix predstavil 260W žično in 110W brezžično polnilno tehnologijo
20.03.2023

Infinix je predstavil nov korak v svojem prizadevanju za izjemno hitro polnjenje - 260W žično in 110W brezžično tehnologijo All-Round FastCharge. Nova rešitev lahko baterijo napolni od 0 do 25 % v eni minuti po žici in doseže 100 % v manj kot 8 minutah. Brezžično lahko 0 do 100 % doseže v 16 minutah.

slikaSamsung naj bi še letos predstavil nov Galaxy SmartTag
17.03.2023

Samsung je prvo naporavo Galaxy SmartTag predstavil v začetku leta 2021 skupaj s serijo Galaxy S21, vendar od takrat ni bilo nadaljnjega izdelka. Morda zaradi dejstva, da so pte naprave precej preproste naprave, ki ne potrebujejo pogostih posodobitev, saj preprosto delujejo.

slikaApple spreminja cenovni sistem trgovine App Store
15.03.2023

Apple je objavil dokumentacijo za razvijalce, ki razkriva nov sistem cen v trgovini App Store. Podjetje bo zdaj desetkrat povečalo število cenovnih točk, razvijalci pa bodo lahko izbirali med 900 možnostmi.

slikaPametne nosljive naprave Huawei na MWC prejele 16 nagrad
13.03.2023

Na Svetovnem kongresu mobilne telefonije MWC 2023 sta pozornost obiskovalcev pritegnili inovativni nosljivi napravi Huawei Watch Buds in Watch GT Cyber. Prejeli sta kar 16 medijskih nagrad, ki odražajo priznanje strokovnemu znanju in zavezanosti podjetja Huawei k izrednim inovacijam.

članki

Qualcomm naj bi testiral 10-palčne tablične računalnike s prihajajočim čipsetom Oryon


22.02.2023
Objavil: Dare Gliha

Qualcomm očitno testira svoj čipovski nabor Snapdragon 8cx Gen 4, znan tudi kot SC8380, v razvojni napravi z 10-palčnim zaslonom. To nakazuje, da bo čipovje namenjeno 10-palčnim (ali večjim) tabličnim računalnikom in verjetno tudi nekaterim tablicam 2 v 1 ter celo prenosnikom z operacijskim sistemom Windows na ARM.

Te naprave bodo seveda tekmovale z Applovimi iPadi s čipi serije M in računalniki MacBook Air. To je smiselno, saj je čipovje in njegova procesorska jedra Oryon zasnovalo podjetje Nuvia, ki so ga ustanovili nekdanji uslužbenci podjetja Apple, ki so delali na omenjenih čipovjih serije M.

Snapdragon 8cx Gen 4 (kodno ime Hamoa) bo imel 12 procesorskih jeder, 8 zmogljivih (do 3,4 GHz) in 4 jedra za učinkovitost (do 2,5 GHz). Vgrajen bo grafični procesor Adreno 740, ki je dokaj zmogljiv, čeprav bodo lahko večji modeli, kot so prenosniki, opremljeni tudi z zunanjimi grafičnimi procesorji (povezanimi prek 8x PCIe 4.0), če bodo imeli zanj ustrezno hlajenje.

Te večje naprave bodo imele tudi podporo za pogone NVMe (4x PCIe 4.0), čeprav bodo manjše in cenejše naprave verjetno ostale pri UFS 4.0. Možnosti povezovanja vključujejo USB 4 (na osnovi Thunderbolt 4) s DisplayPortom 1.4a.

Qualcomm naj bi razvojne naprave, ki temeljijo na Hamoi, preizkušal že od novembra lani. Ni povsem jasno, kdaj bodo na voljo prve komercialne naprave, morda bo to še letos ali celo v začetku leta 2024, pred tem pa bi v javnost morali uiti tudi rezultati raznih primerjalnih testov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki