marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

slikaHONOR zasedel prvo mesto na kitajskem trgu pametnih telefonov
15.05.2024

HONOR je konec prvega četrtletja proslavil z odličnimi rezultati. Po podatkih Mednarodne podatkovne korporacije IDC (International Data Corporation, IDC) so v prvem četrtletju 2024 na Kitajskem zasedli prvo mesto na trgu pametnih telefonov.

članki

Qualcomm naj bi testiral 10-palčne tablične računalnike s prihajajočim čipsetom Oryon


22.02.2023
Objavil: Dare Gliha

Qualcomm očitno testira svoj čipovski nabor Snapdragon 8cx Gen 4, znan tudi kot SC8380, v razvojni napravi z 10-palčnim zaslonom. To nakazuje, da bo čipovje namenjeno 10-palčnim (ali večjim) tabličnim računalnikom in verjetno tudi nekaterim tablicam 2 v 1 ter celo prenosnikom z operacijskim sistemom Windows na ARM.

Te naprave bodo seveda tekmovale z Applovimi iPadi s čipi serije M in računalniki MacBook Air. To je smiselno, saj je čipovje in njegova procesorska jedra Oryon zasnovalo podjetje Nuvia, ki so ga ustanovili nekdanji uslužbenci podjetja Apple, ki so delali na omenjenih čipovjih serije M.

Snapdragon 8cx Gen 4 (kodno ime Hamoa) bo imel 12 procesorskih jeder, 8 zmogljivih (do 3,4 GHz) in 4 jedra za učinkovitost (do 2,5 GHz). Vgrajen bo grafični procesor Adreno 740, ki je dokaj zmogljiv, čeprav bodo lahko večji modeli, kot so prenosniki, opremljeni tudi z zunanjimi grafičnimi procesorji (povezanimi prek 8x PCIe 4.0), če bodo imeli zanj ustrezno hlajenje.

Te večje naprave bodo imele tudi podporo za pogone NVMe (4x PCIe 4.0), čeprav bodo manjše in cenejše naprave verjetno ostale pri UFS 4.0. Možnosti povezovanja vključujejo USB 4 (na osnovi Thunderbolt 4) s DisplayPortom 1.4a.

Qualcomm naj bi razvojne naprave, ki temeljijo na Hamoi, preizkušal že od novembra lani. Ni povsem jasno, kdaj bodo na voljo prve komercialne naprave, morda bo to še letos ali celo v začetku leta 2024, pred tem pa bi v javnost morali uiti tudi rezultati raznih primerjalnih testov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki