marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaCelotna linija iPhone 16 naj bi bila opremljena z akcijskim gumbom
08.12.2023

Po novih govoricah, ki jih je podprl MacRumors, naj bi Apple v vse štiri naprave iz serije iPhone 16 vključil akcijski gumb. Naslednik stikala za utišanje zvoka je bil ekskluzivno na letošnjih modelih iPhone 15 Pro in 15 Pro Max, zdaj pa se zdi, da ga bo Apple dodal še modelom iPhone 16 in 16 Plus.

slikaHONOR predstavlja prihodnost preklopnih pametnih telefonov in tehnologije
07.12.2023

HONOR je gostoval na Fortune Global Forumu 2023 v Abu Dhabiju ter sodeloval v razpravi o prihodnosti pametnih naprav. Poleg dr. Raya Guoa, ki je vodja marketinga za HONOR, sta v panelu sodelovala tudi Ben Wood, glavni analitik in vodja marketinga za CCS Insight ter Frank Holzman, globalni izvršni podpredsednik električnih storitev v podjetju TÜV Rheinland.

slikaQualcomm se pri izdelovanju procesorja Snapdragon 8 Gen 4 SoC zanaša na TSMC
06.12.2023

Znani tipster je na omrežju X delil nekaj pikantnih podrobnosti o procesorju Snapdragon 8 Gen 4, kar je precej nenavadno, saj nedavno izdanega Snapdragona 8 Gen 3 skorajda še nismo videli v akciji. A dosedanja razkritja tega tipsterja so bila večinoma pravilna.

slikaXiaomi v Q3 prilagojeni čisti dobiček povečal za 182,9 % na šest milijard RMB
04.12.2023

Xiaomi, podjetje za potrošniško elektroniko in pametno proizvodnjo s pametnimi telefoni in pametno strojno opremo, povezano z internetom stvari (»IoT« ) platformo v svojem jedru, je objavilo svoje nerevidirane konsolidirane rezultate za tri mesece, ki so se končali 30. septembra 2023 (»3. četrtletje 2023« ali »obdobje«).

članki

Qualcomm naj bi testiral 10-palčne tablične računalnike s prihajajočim čipsetom Oryon


22.02.2023
Objavil: Dare Gliha

Qualcomm očitno testira svoj čipovski nabor Snapdragon 8cx Gen 4, znan tudi kot SC8380, v razvojni napravi z 10-palčnim zaslonom. To nakazuje, da bo čipovje namenjeno 10-palčnim (ali večjim) tabličnim računalnikom in verjetno tudi nekaterim tablicam 2 v 1 ter celo prenosnikom z operacijskim sistemom Windows na ARM.

Te naprave bodo seveda tekmovale z Applovimi iPadi s čipi serije M in računalniki MacBook Air. To je smiselno, saj je čipovje in njegova procesorska jedra Oryon zasnovalo podjetje Nuvia, ki so ga ustanovili nekdanji uslužbenci podjetja Apple, ki so delali na omenjenih čipovjih serije M.

Snapdragon 8cx Gen 4 (kodno ime Hamoa) bo imel 12 procesorskih jeder, 8 zmogljivih (do 3,4 GHz) in 4 jedra za učinkovitost (do 2,5 GHz). Vgrajen bo grafični procesor Adreno 740, ki je dokaj zmogljiv, čeprav bodo lahko večji modeli, kot so prenosniki, opremljeni tudi z zunanjimi grafičnimi procesorji (povezanimi prek 8x PCIe 4.0), če bodo imeli zanj ustrezno hlajenje.

Te večje naprave bodo imele tudi podporo za pogone NVMe (4x PCIe 4.0), čeprav bodo manjše in cenejše naprave verjetno ostale pri UFS 4.0. Možnosti povezovanja vključujejo USB 4 (na osnovi Thunderbolt 4) s DisplayPortom 1.4a.

Qualcomm naj bi razvojne naprave, ki temeljijo na Hamoi, preizkušal že od novembra lani. Ni povsem jasno, kdaj bodo na voljo prve komercialne naprave, morda bo to še letos ali celo v začetku leta 2024, pred tem pa bi v javnost morali uiti tudi rezultati raznih primerjalnih testov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki