marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaČas je za nov telefon!
23.11.2022

Na prazničnem seznamu želja marsikoga se bo letos zagotovo znašel tudi nov pametni telefon. Izberite takšnega, ki vam bo olajšal spopadanje z vsakdanjimi obveznostmi in vam prihranil več časa za vse načrtovane prostočasne aktivnosti. Samsung Galaxy Z Fold4 je zmogljiv pametni telefon, pisan na kožo predvsem poslovnim uporabnikom, kreativcem in ljubiteljem iger.

slikaVeč kot 70 % naprav Apple iPhone 14 uporablja zaslone Samsung OLED
30.11.2022

Samsung Display je prevladujoči igralec na tržišču zaslonov OLED, eden glavnih razlogov za to pa je odločitev družbe Apple, da za svoje telefone iPhone uporablja panele tega korejskega proizvajalca.

slikaKmalu boste lahko pretakali zvok iz Androida v Windows 11
28.11.2022

Aplikacija Phone Link se je začela uporabljati pred časom in je bila sprva namenjena izključno lastnikom telefonov Samsung, sčasoma pa se je z izdajo sistema Windows 11 razširila na vse telefone s sistemom Android.

slikaMediaTek predstavil najnovejši čip Dimensity 9200
25.11.2022

MediaTek je predstavil svoj najnovejši vodilni čipovski nabor Dimensity 9200, ki v industrijo pametnih telefonov prinaša več novosti. To je prvi čipset, ki je na trg prišel z glavnim jedrom Arm Cortex-X3 s taktom 3,05 Ghz in temelji na arhitekturi ARMv9.

slikaIntegracija iCloud Photos se širi v aplikacijo Windows 11 Photos
23.11.2022

Microsoft je začel uvajati integracijo iCloud Photos za aplikacijo Windows 11 Photos. Funkcija je na voljo s posodobitvijo aplikacije Photos, ki je na voljo v trgovini Microsoft Store.

članki

Prihodki Appla za četrto četrtletje kažejo na še eno dobro poslovanje


07.11.2022
Objavil: Dare Gliha

Apple je po pričakovanjih objavil poročilo o prihodkih za četrto četrtletje, ki se je končalo 24. septembra, četrtletni prihodki pa so dosegli rekordnih 90,1 milijarde dolarjev, kar je osem odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Tudi letni prihodki so se na letni ravni povečali za osem odstotkov in znašajo 394,3 milijarde dolarjev. Čisti prihodki so se povečali na 20,72 milijarde dolarjev, dobiček na delnico pa na 1,29 dolarja - štiri odstotke več kot lani.

Kljub upadanju svetovnih pošiljk pametnih telefonov so se prihodki od prodaje telefonov iPhone povečali za 9,6 % na 42,63 milijarde, in sicer zaradi dobrih rezultatov serije iPhone 14. Kategorija storitev je ustvarila 19,18 milijarde dolarjev prihodkov, sledili so ji prihodki za računalnike Mac (11,5 milijarde dolarjev) ter prihodki za nosljivo opremo, dom in dodatke (9,65 milijarde dolarjev).

Ameriški trg je z 38,8 milijarde dolarjev ostal Applov glavni trg po neto prodaji, sledita mu Evropa (22,75 milijarde dolarjev) in Kitajska (15,47 milijarde dolarjev). Zaradi nenehnega gospodarskega upada in naraščajoče stopnje inflacije izvršni direktor Tim Cook pričakuje, da bo Apple s svojo novo linijo zmogljivih naprav doživel naporno praznično sezono.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki