marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNova posodobitev One UI 6.1 prinaša Galaxy AI v več naprav Galaxy
24.02.2024

Samsung je napovedal razpoložljivost funkcij Galaxy AI v več napravah Galaxy z novo posodobitvijo One UI 6.1, ki je namenjena nadaljnji demokratizaciji mobilne umetne inteligence. Posodobitev bo na voljo v serijah Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in Tab S9 ter se bo začela uvajati konec marca.

slikaApple Watch Ultra z zaslonom microLED bo na voljo šele leta 2027
23.02.2024

O prihajajoči Applovi uri Watch Ultra z zaslonom microLED smo že veliko slišali, vendar vsako poročilo, ki se pojavi, kaže bolj pesimistično sliko. Najnovejša ocena prihaja iz korejskega portala The Elec in kaže, da bo Applova pametna ura višjega razreda s tehnologijo microLED prišla šele leta 2027.

slikaSpotify prvič presegel 600 milijonov aktivnih uporabnikov
21.02.2024

Podjetje Spotify je objavilo četrtletno poročilo in podatki so obetavni. V zadnjih treh mesecih je platforma za pretakanje povečala število aktivnih mesečnih uporabnikov (MAU) za 28 milijonov, s čimer je presegla svoja pričakovanja in dosegla 600 milijonov, kar je za švedsko podjetje nov rekord.

slikaXiaomi in Leica ustanavljata inštitut
20.02.2024

Ustanovitev inštituta Xiaomi x Leica Optical, katerega jedro so optične tehnologije, pomeni pomemben mejnik v industriji pametnih telefonov, saj bo združeval vrsto interdisciplinarnih znanosti, vključno z umetno inteligenco in fotografijo.

članki

Prihodki Appla za četrto četrtletje kažejo na še eno dobro poslovanje


07.11.2022
Objavil: Dare Gliha

Apple je po pričakovanjih objavil poročilo o prihodkih za četrto četrtletje, ki se je končalo 24. septembra, četrtletni prihodki pa so dosegli rekordnih 90,1 milijarde dolarjev, kar je osem odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Tudi letni prihodki so se na letni ravni povečali za osem odstotkov in znašajo 394,3 milijarde dolarjev. Čisti prihodki so se povečali na 20,72 milijarde dolarjev, dobiček na delnico pa na 1,29 dolarja - štiri odstotke več kot lani.

Kljub upadanju svetovnih pošiljk pametnih telefonov so se prihodki od prodaje telefonov iPhone povečali za 9,6 % na 42,63 milijarde, in sicer zaradi dobrih rezultatov serije iPhone 14. Kategorija storitev je ustvarila 19,18 milijarde dolarjev prihodkov, sledili so ji prihodki za računalnike Mac (11,5 milijarde dolarjev) ter prihodki za nosljivo opremo, dom in dodatke (9,65 milijarde dolarjev).

Ameriški trg je z 38,8 milijarde dolarjev ostal Applov glavni trg po neto prodaji, sledita mu Evropa (22,75 milijarde dolarjev) in Kitajska (15,47 milijarde dolarjev). Zaradi nenehnega gospodarskega upada in naraščajoče stopnje inflacije izvršni direktor Tim Cook pričakuje, da bo Apple s svojo novo linijo zmogljivih naprav doživel naporno praznično sezono.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki