marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Bo mobilni kongres letos odpovedan?


10.02.2020
Objavil: Dare Gliha

Mobilni kongres MWC 2020 je pred vrati, vendar se nad njim v zadnjih dneh zgrinjajo črni oblaki, za vse pa je kriv izbruh korona virusa na Kitajskem. Če odpoved s strani LG in delno ZTE ni imela večjega vpliva, pa bo umik Ericssona in Nvidie za organizatorje imelo večji vpliv.

Pri švedskem velikanu so namreč odpoved podkrepili z besedami, da ne morejo zagotoviti varnosti za svoje zaposlene in partnerje, saj so na sejmu eni izmed večjih razstavljalcev in imajo dnevno več tisoč kontaktov.

Dejstvo je, da je obisk mobilnega kongresa, ki se ga je lani udeležilo preko 100.000 obiskovalcev s celega sveta, v tem času zdravstveno tveganje. Čeprav organizatorji trdijo, da so pripravili več varnostnih mehanizmov, pa jim pravzaprav nihče ne verjame, da bodo z dodatnim obveščanjem, čiščenjem in uvedbo pravila brez rokovanja lahko kakorkoli pomagali pri virusu, ki se prenaša preko zraka. Po statistiki je okoli 30 odstotkov obiskovalcev iz Azije (med 5000 in 6000 iz Kitajske) in čeprav iz teh koncev prihajajo novice, da bodo vsi pred prihodom v 14 dnevni karanteni (če jim seveda sploh uspe priti iz matične države, saj je večina letov odpovedanih), so porajajo dileme pri razstavljalcih o smotrnosti obiska tega mravljišča ljudi. Gneča na kongresu je zadnja leta namreč gromozanska, vijejo se kolone ljudi, ki nimajo nikakršnega osebnega prostora, čez leta pa smo že videvali obiskovalce, ki so izgubljali zavest, bili prehlajeni, ipd.

Med vikendom se je valu odpovedi pridružila še Nvidia, ki je eden večjih sponzorjev dogodka, v nedeljo zvečer pa še Amazon. Pojavile so se tudi že govorice, da pri Samsungu zmanjšujejo svojo prisotnost. Ob tem se lahko seveda sprašujemo, kdo bo v tem tednu še sledil. GSMA zaenkrat še vedno trmasto vztraja, da bo sejem potekal kot je bilo začrtano, vse več pa je mnenj, da bi ga morali preprosto prestaviti ali odpovedati.

Tudi naše uredništvo je skupaj z uredništvom tehnozvezdje.si načrtovalo obisk, kjer smo prisotni zadnje desetletje. Vendar smo zaradi zadnjih odpovedi razstavljalcev tudi sami »potegnili« ročno zavoro in dnevno spremljamo, ali je obisk sejma sploh smotrn, glede na vse odpovedi, katere so že bile, ali bodo še sledile. V vsakem primeru pa bomo predstavljene novosti pokrivali tudi, če se sejma ne bomo udeležili, kar je zadnjih nekaj let tako ali tako počela velika večina slovenskih medijev.

Zadnje novosti:

GSMA se je v nedeljo zvečer odzvala na očitke, v izjavi za javnost so zapisali, da ne bodo dovolili vstopa obiskovalcem iz province Hubei, da bodo morali vsi, ki so bili na Kitajskem dokazati, da je bilo to vsaj 14 dni pred obiskom sejma, vpeljali bodo merjenje temperature, vsi obiskovalci pa bodo morali še zagotiviti, da niso bili v stiku z obolelimi.

Pri GSMA bodo v petek sprejeli odločitev, ali bodo odpovedali letošnji mobilni kongres.

Zaradi zadnjih odpovedi se je razširila vest, da se bo GSMA sestala v torek ob 14-ih in odločala o usodi mobilnega kongresa. Tudi po srečanju še vedno ni jasna usoda sejma, odločitev so preložili na petek. Očitno pa je v ozadju le razlog preklica kongresa. Namreč GSMA želi unovčiti zavarovanje, zaradi česar pa bi morale oblasti v mestu razglasiti izredne razmere.

Razstavljalci, ki so do sedaj odpovedali sodelovanje (se dopolnjuje):

Viavi Solutions
Sony
Umidigi
Coosea Group
NTT docomo
TCL Communications (tiskovna konferenca)
CommScope
Amdocs
Asus
Gigaset
Sun Global Broadband
F5 Networks
Dali Wireless
Accedian
Interdigital
Radwin
Telenor (zmanjšana zasedba)
Samsung (zmanjšana prisotnost)
Huawei (zmanjšana prisotnost)
Intel
Mediatek
Vivo
Ciena
AppsFlyer
iconectiv
Rakuten
Ulefone
Viber
Sprint
Bouygues Telecom
Telnet
Cisco
Facebook
SDxCentral
Spirent
AT&T
TELUS
A10 Networks
Viettel Group
HMD Global (Nokia mobilniki)
Nokia (infrastruktura)
Deutsche Telekom
Orange
British Telecom
VEON Group
Vodafone
KMW
Marvell
Samsung Networks
Siklu
Viettel Group
Interop Technologies
Macafee
Intracom Telecom
Aviat Networks
Netcracker
Adtran
HardenStance
Haltian
Infinera
STMicroelectronics
Rosenberger
Telia

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki