marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Procesor:
Dual-core ARM Cortex-A9 proccessor, Apple A5 chipset
Pomnilnik RAM:
512MB
Zaslon:
LED IPS TFT zaslon, občutljiv na dotik, 16 mio. barv, 768 x 1024 točk
Operacijski sistem:
iOS
Priklop:
USB
Teža in dimenzije:
241,2 x 185,7 x 8,8 mm, 607 g
Baterija:
Li-Polymer

zunanja povezavaTehnična specifikacija na strani proizvajalca
Zadnji testi dlančnikov/tablic
Huawei MediaPad M3
01.09.2016

Nokia N810 Internet tablet
14.04.2008

HTC Touch
20.01.2008

HTC P3300
21.12.2007

HTC P3600
02.12.2007

dlančniki/tablice
arhiv predstavitev
Apple

Tablica številka dve

Apple iPad 2 


Apple iPad 2

02.03.2011
Objavil: Thomas Bergant

Apple je predstavil iPad 2, naslednjo generacijo magične naprave za brskanje po spletu, branje in pošiljanje e-pošte, uživanje ob gledanju fotografij in videa, poslušanje glasbe, igranje iger, branje e-knjig in še veliko več.
iPad 2 ima popolnoma novo obliko, je 33 odstotkov tanjši in do 15 odstotkov lažji od prvega iPada, ohranil pa je izvrsten 9,7-palčni (24,6 cm) zaslon LCD z LED-osvetlitvijo. iPad 2 ima nov Applov dvojedrni procesor A5, ki mu zagotavlja izjemno zmogljivost in izvrstne grafične sposobnosti. Poleg tega ima dve kameri, spredaj ločljivosti VGA za videopogovore FaceTime in slikanje z aplikacijo Photo Booth, zadaj pa za snemanje v visoki ločljivosti 720p, kar prvič omogoča uporabo inovativnega FaceTima tudi uporabnikom iPada. Čeprav je tanjši, lažji, hitrejši in opremljen z novimi funkcijami, iPad 2 ohranja 10-urno delovanje baterije*, ki ga uporabniki pričakujejo. iPad 2 je na voljo v črni in beli, prinaša pa tudi inovativno zaščitno prevleko Smart Cover v živahnih barvah, iz poliuretana ali usnja.

»Z več kot 15 milijoni prodanih primerkov je iPad definiral popolnoma novo kategorijo mobilnih naprav,« je dejal Steve Jobs, predsednik uprave Appla. »Medtem ko se drugi s težavo trudijo kopirati prvo generacijo iPada, mi predstavljamo iPad 2, ki je daleč pred tekmeci in jih bo verjetno prisilil, da se znova vrnejo za risalne deske.«

Z novima kamerama spredaj in zadaj lahko uporabniki iPada 2 zdaj s FaceTimom kličejo na milijone uporabnikov iPhonov 4, iPod touchev in Macov ter vidijo svoje družine in prijatelje povsod, kjer je na voljo Wi-Fi. Photo Booth omogoča uporabo zabavnih vizualnih učinkov na fotografijah, zajetih z eno od kamer, vključno z osmimi posebnimi fotografskimi učinki, kot so Squeeze, Twirl in Kaleidoscope.

iPad 2 poganja iOS 4.3, najnovejša različica najbolj naprednega mobilnega operacijskega sistema na svetu, ki prinaša novosti, kot so hitrejša izkušnja spletnega brskanja s Safarijem; iTunes Home Sharing; izbiro, ali bo stranski gumb iPada zaklepal obračanje zaslona ali utišal zvok in funkcijo osebne dostopne točke (Personal Hotspot) za souporabo podatkovne povezave v iPhonu 4 prek Wi-Fi.** Druge lastnosti iPada 2 so še vgrajeno giroskopsko tipalo za napredno igranje; podpora tehnologiji HSUPA za višje hitrosti prenosa podatkov v smeri od uporabnika v omrežjih 3G na modelu iPad 2 Wi-Fi + 3G in predvajanje zrcalne slike prek priključka HDMI na televizijski sprejemnik visoke ločljivosti z uporabo posebnega vmesnika.

Inovativna zaščitna prevleka Smart Cover za iPad 2 omogoča zaščito zaslona iPada, pri tem pa ohranja njegovo tanko in lahkotno obliko. Temelji na edinstvenem samonastavljivem magnetnem tečaju, ki omogoča enostavno pripenjanje in odpenjanje, poleg tega nova prevleka samodejno vklopi iPad 2, ko jo odpremo, in ga preklopi v stanje pripravljenosti, ko jo zapremo. Spodnja stran je prevlečena z mikrovlakni, ki pomagajo ohranjati čist zaslon. Prevleko Smart Cover je mogoče prepogniti v stojalo za tipkanje in gledanje videov, narejena je iz poliuretana ali usnja, na voljo pa v različnih živahnih barvah. Med njimi je tudi rdeča (PRODUCT), od prodaje katere gredo sredstva v globalni sklad za boj proti okužbam z virusom HIV ter aidsom v Afriki.

Apple je predstavil tudi dve novi aplikaciji: iMovie in GarageBand za iPad, ki sta na voljo v App Storu. Z iMoviejem lahko uporabniki iPada 2 snemajo in urejajo videe na iPadu, filme pa objavljajo na YouTubu, Facebooku, Vimeu in v galeriji MobileMe; jih predvajajo na svojem iPodu, iPhonu ali iPadu; poleg tega pa jih lahko gledajo na HD-televizorju. GarageBand spremeni iPad v zbirko glasbenih inštrumentov na dotik in v 8-kanalni snemalni studio, s katerim je mogoče večprstno igrati klaviature, kitare, bobne in bas kitare, četudi niste vešči igranja.

Na iPadu 2 delujejo skoraj vse od več kot 350.000 aplikacij, ki so na voljo v App Storu, samo za iPada pa je narejenih preko 65.000 aplikacij, neverjeten izbor obsega 20 kategorij, kot so igre, posel, novice, šport, zdravje, informacije in potovanja. Aplikacija iBooks za iPad vključuje Applov iBookstore, najboljši način za iskanje, kupovanje in branje knjig na mobilni napravi.

iPad 2 bo na voljo v različicah Wi-Fi in Wi-Fi + 3G s pomnilnikom 16, 32 in 64 GB.

Cene in dobavljivost v Sloveniji bodo sporočene naknadno.

fotografije
komentarji