marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Procesor:
Apple A5X
Pomnilnik RAM:
1GB
Zaslon:
Retina
Operacijski sistem:
iOS
Priklop:
USB
Teža in dimenzije:
241,2 x 185,7 x 9,4 mm, 652/662 g
Baterija:
Li-Polymer

zunanja povezavaTehnična specifikacija na strani proizvajalca
Zadnji testi dlančnikov/tablic
Huawei MediaPad M3
01.09.2016

Nokia N810 Internet tablet
14.04.2008

HTC Touch
20.01.2008

HTC P3300
21.12.2007

HTC P3600
02.12.2007

dlančniki/tablice
arhiv predstavitev
Apple

Apple predstavil novi iPad

Apple iPad 


Novi iPad

08.03.2012
Objavil: Andrej Bergant

Apple je predstavil novi iPad, tretjo generacijo svoje mobilne naprave, ki je ustvarila lastno kategorijo. Zdaj ima osupljiv zaslon Retina, Applov najnovejši procesor A5X s štirijedrno grafiko in kamero iSight s 5 milijoni točk ter napredno optiko za zajemanje čudovitih fotografij in HD-videov 1080p.
iPad z Wi-fijem + 4G se povezuje s hitrimi omrežji po vsem svetu, še vedno pa ponuja 10 ur delovanja baterije ter ohranja nizko težko in vitko obliko. iPad 2 ostaja v ponudbi.

"Novi iPad znova definira kategorijo, ki jo je Apple ustvaril pred manj kot dvema letoma, in ljudem prinaša najbolj čudovito izkušnjo, kar so je kdajkoli imeli s tehnologijo," je povedal Philip Schiller, Applov višji podpredsednik za globalno trženje. "Novi iPad ima zaslon z najvišjo kadarkoli videno ločljivostjo v mobilni napravi, ki s 3,1 milijona točkami prinaša kot britev ostro besedilo in neverjetne podrobnosti v fotografijah in videih."

iPadov zaslon Retina prikazuje štirikrat več točk kot iPad 2, te pa so tako goste, da človeško oko ne more ločiti posameznih točk pri normalni bralni razdalji, zaradi česar so spletne strani, besedila, slike in video videti neverjetno ostri in resnični. 3,1 milijona točk v zaslonu Retina pomeni več kot milijon točk več, kot jih ima HD-TV, s 44-odstotno barvno zasičenostjo pa ima novi iPad še bogatejše, globlje in živahnejše barve. Filme je mogoče predvajati pri polni visoki ločljivosti 1080p za neprekosljivo izkušnjo gledanja na mobilni napravi.

Zmogljiv procesor A5X s štirijedrno grafiko je Apple zasnoval zato, da bi zagotavljal hitro in odzivno uporabniško izkušnjo ob podpori neverjetnemu zaslonu Retina. S podvojeno grafično zmogljivostjo procesorja A5 prinaša A5X sijajno ravnotežje med zmožnostmi in energijsko učinkovitostjo, da lahko uporabniki uživajo vse prednosti osupljivega novega zaslona. Obenem pa jim je na voljo odziven vmesnik na dotik Multi-Touch, zavidljiva igralnost, neverjetni vizualni učinki in celodnevno trajanje baterije, po kateri je iPad dobro znan.

Kamera iSight s 5 milijoni točk ima napredno optiko za fotografiranje in snemanjem videov polne visoke ločljivosti Full HD. Osvetlitev od zadaj omogoča zajemanje čudovitih fotografij pri šibki svetlobi, nova možnost stabilizacije videa pa preprečuje tresljaje, ki so običajni pri snemanju iz roke. Slike je mogoče pregledovati na velikem zaslonu Retina, jih urejati, spreminjati in enostavno deliti s prijatelji in družino z vgrajeno aplikacijo Photos.

iPad Wi-Fi + 4G z vgrajeno naslednjo generacijo omrežij 4G LTE ima najbolj celovito podporo hitrim omrežjem po vsem svetu, vključno s HSPA+ in DC-HSDPA, odslej pa uporabniki iPadov še enostavneje uporabljajo mednarodna omrežja. iPad ponuja bliskovite hitrosti v obe smeri, zaradi česar se spletne strani nalagajo neverjetno hitro, e-pošto z velikimi priponkami pa brez težav pošilja in sprejema. Osebna dostopna točka se lahko uporablja za deljenje hitre omrežne povezave na iPadu z do petimi napravami z uporabo Wi-Fija, Bluetootha ali USB-ja.

Z iOS-om 5.1, najnovejšo posodobitvijo najbolj naprednega mobilnega operacijskega sistema na svetu, je novi iPad dobil številne nove možnosti in izboljšave, vključno s prenovljeno aplikacijo Camera s tehnologijo stabilizacije videa, z možnostjo brisanja fotografij iz Photo Streama, s podporo narekovanju v angleščini, francoščini, nemščini in japonščini ter z osebno dostopno točko. iOS 5.1 deluje z iCloudom, zbirko brezplačnih storitev v oblaku, ki vključuje iTunes in the Cloud, Photo Stream in Documents in the Cloud, ki se preprosto povezuje z vašim iPhonom, iPadom, iPodom touch, Macom ali PC-jem ter samodejno in brezžično shranjuje vaše vsebine in jih pošilja na vaše druge naprave. Ko se vsebina spremeni na eni napravi, se na ostalih posodobi samodejno.

Novi iPad podpira tudi narekovanje, še enega od presenetljivih načinov, kako stvari delati samo z glasom. Namesto tipkanja pritisnete na ikono mikrofona na tipkovnici in poveste, kar želite, novi iPad vam bo prisluhnil. Ko končate, iPad vaše besede spremeni v besedilo. Narekovanje lahko uporabljate za pisanje sporočil, zapiske, iskanje po spletu in še več. Narekovanje deluje tudi z drugimi aplikacijami, z njim lahko posodabljate svoje stanje na Facebooku, tvitate ali pripišete naslov v Instagramu.

Apple je prav tako predstavil aplikacijo iPhoto, skupaj s pomembnimi posodobitvami aplikacij iMovie in GarageBand, ki dopolnjuje zbirko iLife za iOS. iLife ter aplikacije iWork, Pages, Keynote in Numbers so bile vse posodobljene, da bi izkoristile nov iPadov zaslon Retina. iPhoto prinaša edinstvene možnosti uporabe večprstnih kretenj, s katerimi pregledujete fotografije, poiščete najboljše posnetke, jih spremenite in retuširate s čopiči in delite z iCloudom. iMovie vam omogoča izdelavo video izsekov v stilu hollywoodskih produkcij iz posnetkov HD-video, GarageBand pa prinaša Jam Session, inovativno in zabavno možnost, ki omogoča brezžično povezavo skupine prijateljev za igranje in snemanje glasbe v živo na svojih napravah iOS.

iPad poganja skoraj vse od prek 585.000 aplikacij v App Storu, vključno s posebej za iPad izdelanimi 200.000 aplikacijami iz različnih kategorij, kot so knjige, igre, posel, novice, šport, zdravje, informacije in potovanja. iTunes Store prinaša popularno glasbo in filme vsega sveta s katalogom več kot 20 milijonov skladb, prek 90.000 TV-serij in več kot 15.000 filmov. Nova aplikacija iBooks 2 za iPad omogoča izkušnjo povsem nove oblike e-knjig, ki so dinamične, privlačne in resnično interaktivne. Knjige iBooks, narejene z Applovo aplikacijo iBooks Author, ponujajo čudovite, celozaslonske e-knjige z interaktivnimi animacijami, diagrami, fotografijami, videi, neprekosljivo navigacijo in še več.

Novi iPad bo na voljo v 16, 32 in 64 GB različicah z Wi-Fijem ali Wi-Fijem + 4G. Neverjetni iPad 2 ostaja v ponudbi. Cene in dobavljivost bodo sporočene naknadno.

iOS 5.1 in iTunes 10.6 sta že na voljo v obliki brezplačnih programskih posodobitev. iPhoto, iMovie 1.3, GarageBand 1.2, Keynote 1.6, Pages 1.6 in Numbers 1.6 so na voljo v App Storu (www.itunes.com/appstore). Do konca marca bo iPad na voljo v Avstriji, Belgiji, Bolgariji, na Češkem Danskem, Finskem, v Grčiji, na Islandiji, Irskem, v Italiji, Liechtensteinu, Luksemburgu, Macau, na Madžarskem, v Mehiki, na Nizozemskem, Novi Zelandiji, Norveškem, Poljskem, Portugalskem, v Romuniji, na Slovaškem, v Sloveniji, Španiji in na Švedskem.

fotografije
Novi iPad Novi iPad Novi iPad
komentarji