marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 6 ure
V pripravljenosti:
do 280 ur
Tip baterije:
Li-ION (800 mAh)
Dimenzije:
90 x 44 x 18,8 mm
Teža:
75 g

Tip zaslona:
barvni TFT, 65.536 barv, 128 x 160 pik
Zunanji zaslon:
barvni STN, 96 x 96 pik

Notranji pomnilnik:
2 MB
Stopnja sevanja SAR:
0,789 W/kg
Priloge
Fotografije mobilnika
Fotografirano z mobilnikom
mobilniki
arhiv test
Samsung

Za resnejše zveze

Samsung SGH-X550


Samsung SGH-X550

22.03.2008
Objavil: Nataša Gliha

Testni mobilnik je še eden izmed preklopnih telefonov brez zunanje antene, kar nam dostikrat pride prav posebej pri spravilu po žepih. V svoji notranjosti skriva malo resnejše aplikacije, ki so namenjeni ˝starejši˝ populaciji, saj igric nima prednaloženih.ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
podpira EMS
podpira MMS
ne podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 0,3 Mpix VGA
Povečava: 2x
nočni način
samosprožilec
efekti
Snemanje video: brez
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
ne podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
ne podpira snemalnik zvoka/diktafon
ne podpira igre
podpira java
ne podpira radio FM

Prodajni paket in baterija

Prodajni paket v svoji notranjosti ne skriva nič posebnega. Poleg telefonskega aparata najdemo še baterijo, omrežni polnilec in navodila za uporabo. Baterija je 3,7 V Li-ionska, ki ob povprečni uporabi zdrži do štiri dni.

Izgled in rokovanje

Je preklopni malček v kombinaciji srebrne in temno sive barve. V pravokotniku na sprednji strani ima zgoraj vgrajeno VGA kamero, pod njo je napis proizvajalca in pod njim štirikoten sekundarni zaslon v velikosti 2 x 2 cm.

Na levem robu najdemo tipko za uravnavanje glasnosti ali premikanje zornega kota izdelave posnetkov. Na spodnjem robu je konektor za omrežni polnilec, na desnem robu zgoraj pa konektor za slušalke. Na zadnji strani ne najdemo nič posebnega – čisto zgoraj na robu je luknjica za pritrditev nosilnega traku, drugače pa zadnja stran služi samo kot pokrov baterije z napisom proizvajalca. Ko telefon odpremo, se nam na zgornji stranici prikaže velik barvni zaslon, ki služi za prikaz slik velikosti 120 x 160 slikovnih točk s 65000 barvami. Pod njim najdemo še napis proizvajalca.

Spodnji del predstavlja lepo oblikovana tipkovnica, ki je sestavljena iz več sklopov. Prvi sklop predstavlja štirismerna navigacijska tipka s prednastavljenimi bližnjicami (levo: sporočila, desno: koledar, gor: kamera in dol: imenik) in sredinsko potrditveno tipko, ki je hkrati tudi bližnjica za brskanje po spletu. Okrog nje sta dve izbirni tipki, tipka za sprejem in za zavrnitev klica ter tipka ˝C˝ za izhod iz menijev. Pod njimi je pregledna in lepo razporejena številčnica, katere tipke so dobro ločene z zarezami in primerne za rokovanje tudi z debelejšimi prsti. Osvetlitev tipkovnice je v beli barvi.

Meniji so tipično samsungovi, tako da se moramo od začetka malce navaditi na postavitev nekaterih aplikacij. Poljubno si lahko nastavimo tone zvonjenja, glasnost zvonjenja, svetlost in kontrast zaslona ter barvo pisave (poljubno enobarvno ali v barvi mavrice – vsak znak je drugačne barve).


Imenik, sporočila, zadnji klici

V telefonu je pet prednastavljenih skupin, v katere razvrščamo številne telefonske številke prijateljev, znancev in sorodnikov. To so družina, prijatelji, partnerstvo, služba in drugo. V telefon lahko shranimo do 500 telefonskih številk. Možno je kopiranje iz SIM kartice na telefon in obratno.

Telefon je namenjen pošiljanju tako besedilnih kot tudi večpredstavnostnih sporočil. Za pošiljanje je vnesenih deset prednastavljenih osnutkov, v pomnilnik pa lahko shranimo do 200 SMS- ov. Sporočilu dodamo sliko, animacijo ali melodijo. Omogočeni sta krepka in poševna pisava ter poravnava besedila: levo, desno ali na sredino. SMS sporočilo vsebuje do 160 znakov.

Klici so razdeljeni na neodgovorjene, prejete in opravljene. Prikazani so s številko in imenom klicatelja, datumom in uro klica. Slabost je v tem, da so klici v bližnjici med sabo pomešani, tako da se med seboj razlikujejo samo v majhni predikoni.

Kamera

Izdelava posnetkov je možna v štirih velikostih. Te so 640 x 480, 320 x 240, 160 x 120 in 128 x 120 slikovnih točk. Nastavimo si poljubno kakovost slik – super fino, fino in normalno. Na voljo imamo več učinkov kot so siv, negativ, sepia, relief in skica. Poleg tega imamo na voljo tudi možnost nočnih posnetkov. Vsi posnetki so v JPEG formatu, za lažji ujem trenutka pa imamo možnost nastavitve timerja ( 3, 5 ali 10 sekund).

Pripomočki

Za razliko od podobnih telefonskih aparatov imamo na voljo resnejše pripomočke kot so beležke, koledar, kalkulator, štoparica, pretvornik in alarm. Kalkulator nam omogoča uporabo osnovnih računskih funkcij in računanje odstotkov, pretvornik je razdeljen na pretvarjanje valute, dolžine, teže, prostornine, območja in temperature, štoparica pa je razdeljena na štiri kroge, v katerih se časi med seboj seštevajo oziroma nadaljujejo. Alarm si lahko nastavimo kot enkratno bujenje ali pa bujenje za cel teden.

Povezljivost

Podatke s spleta prenašamo preko GPRS povezave ali WAP brskalnika, aparat pa z drugim aparatom oziroma osebnim računalnikom lahko povežemo preko bluetooth povezave. Podatkovni kabel v prodajnem paketu žal ni na voljo.

Posodil na test:
Janus Trade d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Janus Trade d.o.o.
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki