marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 5 ur
V pripravljenosti:
do 250 ur
Tip baterije:
Li-Ion (800 mAh)
Dimenzije:
109 x 46 x 9,9 mm
Teža:
68 g


Notranji pomnilnik:
do 60 MB
Stopnja sevanja SAR:
0,56 W/kg

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za in proti

Samsung M3510 je mobilnik majhnih mer, ki ob svoji ceni, še posebej ob sklenitvi naročnine, ponuja manj zahtevnim uporabnikom veliko. Predvsem je primeren za uporabnike, ki radi poslušajo skladbo preko svojega mobilnega telefona. V kolikor pa ste pristaš nekaterih zahtevnejših funkcij, kot so WiFi povezava, navigacije, boljši fotoaparat, pa vam svetujemo, da se obrnete proti mobilnim aparatom višjega cenovnega

Priloge
Fotografije mobilnika
Fotografirano z mobilnikom
mobilniki
arhiv test
Samsung

Majhen paket glasbe

Samsung SGH-M3510 Beat


Samsung SGH-M3510 Beat

25.02.2009
Objavil: Sašo Mlakar

Samsung M3510 »The Beat Edition« cilja, kot že ime pove, predvsem na uporabnike, ki radi poslušajo glasbo na svojem mobilnem telefonu. S svojo obliko in barvami pa nakazuje, da želi biti všečen predvsem mlajšim uporabnikom. Pa »Beat-u« uspeva biti boljši od konkurence?ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 1,9 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
samosprožilec
efekti
okvirji
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
podpira HSCSD
podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Na to vprašanje sicer ne morem odgovoriti niti z da niti z ne, saj vsak uporabnik določa svoje preference, prav gotovo pa ponuja doslej še ne vidno funkcijo, vsaj v tem segmentu mobilnih aparatov. To je senzor gibanja, s katerim lahko upravljate glasbo. A ne veselite se prehitro, senzor gibanja je zgolj pogojno uporaben, saj mobilnik ni pametni telefon, da bi nanj lahko naložili celo vrsto najrazličnejših aplikacij …

Prodajni paket in baterija

V prodajnem paketu smo v majhni škatli poleg mobilnega aparata Samsung M3510 prejeli še 1 GB veliko microSD spominsko kartico, polnilec, USB kabel za povezavo z računalnikom ter seveda, kakor se za glasbeni telefon spodobi, stereo slušalke s 3,5 mm vhodom, ki so sestavljene iz dveh delov. Poleg slušalk je še drugi del, na katerem imamo kontrole za opravljanje klicev (sprejem in končanje) ter vhod na drug vhod mobilnega aparata. Seveda pa mobilni telefon ne bi bil mobilni, če ne bi imel baterije, ki bi ga ohranjala pri življenju. Mobilniku Samsung M3510 je priložena 800 mAh baterija tipa Li-Ion, ki ga ohranja pri življenju 3 dni ob normalni uporabi telefonskega dela z malo prenosa podatkov in ob neposlušanju glasbe. V kolikor boste dosti poslušali tudi glasbo, kar kupci tega mobilnika nedvomno boste, saj je nenazadnje temu tudi namenjen, pa bo baterija zdržala največ 2 dni normalne uporabe.

Izgled

Na testu smo imeli Samsung M3510 »Beat« v črni barvi matiranega ohišja z zlatimi detajli, ki je pravzaprav tudi edina barvna kombinacija.
Mobilnik je izredno majhen in lahek, saj meri zgolj 109 mm × 46 mm × 9,9 mm, kazalec tehtnice pa se komaj premakne na vsega skupaj 68 gramov. Meni osebno je Samsung M3510 že premajhen mobilnik, saj je tipkanje po tipkovnici rahlo neudobno, prav tako pa mobilnik ne sede lepo v dlan. Mogoče pa sem se zgolj razvadil z večjimi mobilniki, tako da sem s tem mnenjem lahko nekoliko pristranski.
Na sprednji strani mobilnika se nahaja na zgornjem delu 2-palčni TFT zaslon z ločljivostjo 240 × 320 slikovnih točk in ki premore prikazati 16 milijonov barv. Zaslon je dokaj dobro berljiv tudi na sončni svetlobi. Takoj pod zaslonom se nahajajo 3 tipke za upravljanje glasbe in sicer tipka za predvajanje, za preskok glasbe naprej in tipka za preskok glasbe nazaj. Pod temi tipkami je še dokaj klasična numerična tipkovnica s petsmerno potrditveno tipko, dvema funkcijskima tipkama in tipkama za sprejem in prekinitev klicev. Tipkovnica ponuja premalo povratne informacije o pritisku tipk, tako da je slepo tipkanje lahko prav mučno.
Na levi strani mobilnika se nahaja zgolj dvosmerna tipka za uravnavanje glasnosti, medtem ko se na desni strani nahaja tipka za hiter dostop do glasbe, nad njo pa reža za polnilec in slušalke.
Na spodnji strani »Beat-a« ni prav nikakršne posebnosti ali vhoda, na zgornji pa je prostor za trakec ter 3,5 mm vhod za slušalke.
Na hrbtni strani mobilnika se nahaja leča fotoaparata, ki premore ločljivost 2 MP ter pokrov baterije, pod katerim se skrivajo vhod za SIM kartico ter vhod za spominske kartice tipa microSD, kakor tudi baterija.

Večpredstavnost

Najpomembnejša funkcija poleg telefoniranja in s katero se »Beat« pohvali že v imenu, je funkcija predvajalnika glasbe. Predvajalnik glasbe je dober in tudi mobilnik sam ponuja dosti tipk za upravljanje z glasbo, prav posebna novost (v tem segmentu) pa je senzor gibanja, ki utiša glasbo, ko mobilnik obrnemo z zaslonom proti dnu, prav tako pa utiša tudi zvonjenje. Omembe vredno je tudi dejstvo, da mobilnik ne začne zvoniti, če je obrnjen z zaslonom proti tlom, kar je uporabna funkcija, ko se je enkrat navadimo. Predvajalnik glasbe ponuja tudi različne nastavitve, med njimi tudi izenačevalnik glasbe (equalizer) ter DNS pogon, to je prevedeno v slovenščino, digitalni naravni zvočni pogon ali bolj laično, sistem, ki skrbi, da pridejo nizki toni bolj do izraza. Predvajalnik glasbe podpira MP3, AAC in WMA glasbene datoteke, predvajalnik video posnetkov pa MPEG4 in 3GP video datoteke. Mobilnik ponuja tudi program za prepoznavanje glasbe, če slučajno ne poznamo naslova skladbe ter FM radio s funkcijo RDS (izpisovanje informacij radijske postaje na zaslonu). Senzor gibanja je uporaben tudi pri igranju nekaterih iger, kot so metanje dveh kock, loterija ter v zabavni aplikaciji, kjer mobilniku dajemo ritem s tresenjem, ta pa predvaja zvoke. Samsung M3510 nadaljuje svojo večpredstavnostno naravnanost z vgrajenim fotoaparatom z ločljivostjo 2 MP, ki v dobrih svetlobnih pogojih dela lepe slike, žal pa nima vgrajene bliskavice, tako nočne slike žal ne bodo uporabne.

Dodatne funkcije

Mobilni aparat Samsung M3510 »Beat« se poleg omenjenega lahko pohvali tudi z bluetooth brezžično povezavo preko katere lahko povežete tudi brezžične bluetooth stereo slušalke in tako uživate v glasbi brez nepotrebnih kablov. Poleg tega je tudi tri band mobilnik in deluje na 900, 1800 ter 1900 MHz frekvenčnih pasovih in je tako tudi dober spremljevalec na potovanjih po večjem delu sveta. Notranjega spomina ima 60 MB, kar je dovolj za hranjenje najljubših skladb in slik, za več pa je priložena tudi spominska kartica velikosti 1 GB. Zmožen je tudi prikazovanja xHTML spletnih strani, prejemanja elektronske pošte ter MMS sporočil, vpisa koledarskih dogodkov (rojstni dan, sestanek …), beležk ter nalog, snemanja zvoka, štopanja, prikaza ur po svetu ter podobnih vsakdanjih funkcij. Pravzaprav ponuja veliko in mu funkcij ne manjka, čeprav bi si od nekaterih želeli več.

Zaključek

Samsung M3510 je pravzaprav ob svoji ceni odličen mobilni telefon in predvajalnik glasbe, ki je izredno majhen in tako ne moti tudi ob uporabi pri razno raznih aktivnostih (poslušanje glasbe ob teku). Ponuja odličen 2-palčni zaslon, ki izgleda nekoliko ozek, pa vendar se ga hitro navadimo, najverjetneje zaradi odlične in čiste slike. Revolucionarno v nižjem segmentu ponuja tudi senzor gibanja, ki bo verjetno nekaterim uporabnikom velik plus, vendar pa hkrati lahko s svojo tipkovnico, ki ponuja nekoliko premalo povratnih informacij, spet druge uporabnike odbije. Kakorkoli, če ne potrebujete nekaterih zahtevnejših funkcij, kot je WiFi povezava, GPS, boljši fotoaparat in hkrati radi poslušate glasbo preko svojega mobilnega telefona, potem resno razmislite tudi o nakupu tega Samsungovega malčka.

Posodil na test:
Janus Trade d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Janus Trade d.o.o.
Cena na dan testa:
161,50
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki