marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
7 ur
V pripravljenosti:
350 ur
Tip baterije:
Li-ION (750 mAh)
Dimenzije:
83,6 x 45,5 x 17,4 mm
Teža:
77 gbar

Tip zaslona:
barvni OLED, 65.536 barv, 128 x 160 pik
Zunanji zaslon:
barvni OLED, 65.536 barv, 96 x 96 pik

Notranji pomnilnik:
2 MB
Stopnja sevanja SAR:
0,904 W/Kg

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za

Nakup aparata bi svetovala vsem predstavnicam nežnejše populacije, ki telefon uporabljajo pretežno za pogovore in pisanje sporočil. Zaradi svoje zunanje podobe bo pritegnil še tako zahtevno uporabnico. Prav tako ga lahko uporabljamo kot mini pomnilnik za vsa vsakdanja opravila in vpise rojstnih dni najdražjih.

Proti

Malo moti nekoliko slabši prevod nekaterih besed v slovenščino in nekoliko manj pregledni meniji kot pri konkurenčnih proizvajalcih (npr. Nokia, Sony Ericsson), ki pa se jih vseeno kmalu navadimo.

Priloge
Fotografije mobilnika
Fotografirano z mobilnikom
mobilniki
arhiv test
Samsung

Mini modni dodatek

Samsung SGH-E420


Samsung SGH-E420

14.08.2007
Objavil: Nataša Gliha

Prvi pogled na Samsungovega malčka me je navdal z navdušenjem, saj je stilsko in premišljeno oblikovan do zadnje malenkosti. Nekoliko me je sicer razočaral izgled menija in nekateri prevodi, ki so ostali enaki kot pri modelih izpred nekaj let.ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
ne podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 0,3 Mpix VGA
Povečava: 2x
nočni način
samosprožilec
efekti
Snemanje video: brez
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
ne podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
ne podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
ne podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
ne podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
ne podpira radio FM

Prodajni paket in baterija

Glede na velikost telefonskega aparata je škatla prodajnega paketa po velikosti precej velika. V notranjosti najdemo poleg telefonskega aparata še omrežni polnilec, baterijo in navodila za uporabo.
Baterija je Li – ionska s 750 mAh, ki ob povprečni uporabi aparata zdrži do 5 dni.

Izgled

Preklopni lepotec je s svojo svetlečo belo barvo in z LED lučkami osvetljenim vzorcem na prednji strani pravi telefonski aparat za vse ženske, ki nekaj dajo na lepoto in estetski videz svojega mobilnika. Na sprednji strani poleg osvetljenega vzorčka najdemo še OLED zaslon velikosti 96x96 slikovnih točk s prikazom 65536 barv ter kamero, ki jo lahko uporabljamo tudi pri poklopljenem mobilniku.

Na desnem boku najdemo poleg tipke za vklop kamere in slikanje posnetkov še zaprt konektor za priklop omrežnega polnilca ali slušalk, ki paketu niso priložene. Na levem boku je še podolgovata tipka za nastavitev glasnosti.
Ko telefonski aparat odpremo, na zgornjem delu poleg zaslona najdemo zvočnik in pod njim ime proizvajalca. Zaslon je velikosti 128x160 slikovnih točk in nam omogoča ogled slik s 65536 barvami. Zgornji in spodnji del aparata sta tesno povezana, tako da imamo občutek o dobri kakovosti uporabljenih materialov.

Spodnji del predstavlja tipkovnico v nekoliko zanimivejši dvobarvni razporeditvi (bele in temno srebrne barve). Zgoraj imamo dve izbirni podmenijski tipki ter tipki za sprejem in zavrnitev klica oziroma za vklop in izklop aparata. Te štiri tipke oklepajo štirismerno navigacijsko tipko s prednastavjenimi bližnjicami (gor: alarm, desno: toni zvonjenja, dol: koledar in levo: sporočila). V tem sklopu je še tipka z oznako C, ki se uporablja za brisanje oziroma izhod iz menijev. Številčnica je sestavljena iz 12 standardnih tipk, ki so glede na velikost aparata zelo velike in enakomerno razporejene.

Na zadnji strani aparata ne najdemo nič drugega kot izpisano ime proizvajalca in služi samo kot pokrov baterije.

Sporočila, imenik, zadnji klici

Telefonski aparat nam omogoča pošiljanje in sprejemanje tako besedilnih kot tudi večpredstavnostnih sporočil. Uporabimo lahko krepki ali poševni način pisave ter poravnavo besedila (levo, desno, na sredino). Prednastavljene so predloge smeškov, poljubno pa si lahko vtipkamo do deset sporočil s 70 znaki. Poleg prejetih nam shrani tudi poslana sporočila, pomnilnik pa je razdeljen na sporočila na telefonu in sporočila na SIM kartici.

Na voljo imamo pet prednastavljenih skupin, po katerih si razporedimo vpise telefonskih številk. Vsaki posebej določimo ton zvonjenja in sliko, lahko pa poljubno spremenimo ime skupine. Številke kopiramo iz SIM kartice v telefon in obratno. Pomnilnik je prikazan posebej za telefonske številke na telefonu in SIM kartici.

Klici so razdeljeni na tri podskupine: neodgovorjeni, prejeti in opravljeni. Vsak klic je prikazan s številko, imenom klicatelja, datumom in uro klica. Časi klicev so razdeljeni posebej na zadnji, klicane in prejete klice.

Pripomočki

Za uporabo imamo na voljo vse potrebne in splošno poznane pripomočke. To so koledar, opravila, snemalnik, odštevalnik, igre (SnowBallFight, BubbleSmile), alarm (izberemo si lahko dneve v tednu, ko imamo vklopljeno budilko z enakim časom bujenja), kalkulator (uporabljamo le osnovne računske funkcije in računanje odstotkov), pretvornik (na izbiro imamo težo, valuto, dolžino, glasnost in temperaturo) ter štoparica (prikazane meritve za maksimalno štiri kroge).

Kamera

Kamera, ki nam jo telefon nudi je standardna VGA kamera, ki omogoča štiri velikosti posnetkov. Te so 640x480, 320x240, 160x120 in 128x120 slikovnih točk. Izbiramo med tremi kakovostmi slik in sicer običajna, fin in super fin. Omogočene imamo tri različne zvoke ob izdelavi posnetka ter pet različnih učinkov fotografij (siva, negativ, sepia, relief in skica). Nastavimo lahko tudi samosprožilec v treh različnih dolžinah – 3,5 in 10 sekund. Omogočena sta tudi snemanje nočnih posnetkov in povečava.

Povezljivost

Z osebnim računalnikom ga je možno povezati preko podatkovnega kabla, ki pa prodajnemu paketu ni priložen. Ne nudi nam možnosti pošiljanja in prejemanja podatkov preko IR vmesnika niti preko bluetooth povezave. Podatke na telefon lahko prejemamo edino preko internetne GPRS povezave in preko Java aplikacije.

Posodil na test:
Mobitel d.d.
Prodajalec/Uvoznik:
Janus Trade d.o.o.
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki