marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

članki

Nokia zabeležila odlične rezultate v začetku leta


21.04.2006
Objavil: Thomas Bergant

Nokia je v prvem četrtletju leta, ki sicer ni naklonjeno prodaji, dosegla odlične poslovne rezultate. Finska družba je zabeležila tako rast prihodkov od prodaje kot tudi rast števila prodanih telefonov, ki kontinuirano raste iz leta v leto.

Dobri prodajni rezultati so predvsem posledica široke palete najrazličnejših produktov za različne segmente uporabnikov, ki jih ponuja ta vodilna družba na področju mobilnih komunikacij. Prihodki od prodaje družbe Nokia Corporation so glede na isto obdobje lanskega leta narasli za 29 odstotkov in dosegli 9,5 milijarde evrov, dobiček znaša 1,4 milijarde, kar pomeni 22-odstotno rast glede na preteklo leto. Sedanji svetovni tržni delež Nokie je 35 odstotkov.

Jorma Ollila, generalni direktor in predsednik uprave družbe Nokia Corporation, je poudaril, da je k dobrim rezultatom poleg raznolikosti produktov pripomogla velika izbira produktov srednjega razreda, hkrati pa so rezultati tudi dodatno potrdili nove smernice Nokie, ki so vedno bolj usmerjene k zmogljivim in vsestranskim multimedijskim napravam. Paradni konj tega četrtletja je nedvomno Nokia N70, ki najbolje prodajani UMTS telefon na svetu.

Nokia napoveduje, da svetovni trg mobilnih telefonov čaka dobro leto, saj pričakuje, da bo skupno število prodanih naprav naraslo za 15 odstotkov. Približno 70 odstotkov te rasti bodo prispevala razvijajoča se tržišča. Olli-Pekka Kallasvuo, ki bo nasledil sedanjega prvega moža Nokie, je povedal, da želi Nokia utrditi svoj položaj na teh hitro rastočih tržiščih, kjer sta ključni predvsem nizka cena in kakovost. Lani je bilo na svetu prodanih okoli 795 milijonov mobilnikov.

Prihodki od prodaje družbe Nokia Corporation so v primerjavi z istim četrtletjem prejšnjega leta narasli za 29 odstotkov in znašajo 9,5 milijarde evrov. Povečal se je tudi dobiček, ki znaša 1,4 milijarde evrov (22-odstotna porast od lanskega leta).
V začetku letošnjega leta so družbe Mobile Phones, Multimedia in Enterprise Solutions zabeležile prodajo 75 milijonov mobilnikov, medtem ko je skupno število vseh prodanih mobilnikov doseglo 215 milijonov. Glede na te rezultate ocenjujejo, da se je dvignil svetovni tržni delež Nokie iz lanskih 32 odstotkov na sedanjih 35.
Povprečna prodajna cena mobilnika Nokia je bila 103 evre, kar je manj kot v istem obdobju lanskega leta, ko je znašala 110 evrov, vendar več kot konec leta 2005, ko je bila 99 evrov.

Družba Mobile Phones je zabeležila 30-odstotno rast prihodkov od prodaje glede na isto obdobje lanskega leta, kar znaša 5,9 milijarde evrov. Rast prihodkov je posledica kakovostne, široke in konkurenčne palete najrazličnejših produktov. Dobro so se prodajali produkti Nokia 6230i, Nokia 6101/6102, Nokia 6280 in Nokia 6111. Prodanih je bilo tudi več kot milijon primerkov prestižnega telefona Nokia 8800. Prodajne police v začetku leta je zaznamoval prihod trojčka modnih telefonov iz kolekcije L'Amour.
Največjo rast prihodkov od prodaje je zabeležila družba Multimedia. Prihodki so narasli za 55 odstotkov in dosegli 1,8 milijarde evrov. Prodaja te enote se kontinuirano povečuje iz leta v letu po vsem svetu, razen v Severni Ameriki. Največjo rast so zabeležili na Kitajskem, kjer se je podvojila, sledijo pa ji azijsko-pacifiške države, Evropa, Srednji Vzhod in Afrika. Največja prodajna uspešnica te družbe je že omenjeni multimedijski mobilnik Nokia N70 iz palete Nseries.
Prodaja poslovnih produktov iz družbe Enterprise Solutions je v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta upadla za 39 odstotkov na 186 milijonov evrov. Prodaja je nekoliko narasla le na Kitajskem in v Severni Ameriki.
Družba Networks je zabeležila skupno 19-odstotno rast prihodkov od prodaje, saj se je le-ta povečala v Severni Ameriki, na Srednjem Vzhodu in Afriki, azijsko-pacifiški regiji, Latinski Ameriki in na Kitajskem, upadla je le v Evropi. Največ so k rasti prihodkov prispevala razvijajoča se tržišča, ki šele razvijajo infrastrukturo.

Za naslednje četrtletje in preostanek leta napoveduje Nokia počasno rast števila prodanih mobilnikov in nekoliko večje število prodanih poslovnih produktov. Njen cilj je povečanje tržnega deleža tako na področju mobilnih naprav kot tudi infrastrukture.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki