marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Ko telefon postane navdih za kolekcijo


23.03.2006
Objavil: Thomas Bergant

V Trgovini s konceptom Vale-Novak je Nokia skupaj z modno oblikovalko Majo Štamol predstavila kolekcijo L'Amour, ki jo sestavljajo večerne obleke, mobilni telefoni in modni dodatki. Osrednje tema romantične kolekcije L'Amour je cvetlica, kot simbol pomladi in ljubezni.

Vsak od treh mobilnih telefonov kolekcije L'Amour se povezuje s kreacijo Maje Štamol v neločljivo celoto.

Obleke in telefoni bodo na voljo v Trgovini s konceptom; ves izkupiček od prodaje bo namenjen za ustvarjalne modne delavnice za mladino.

Modno kolekcijo L'Amour iz Nokie sestavljajo trije telefoni – drzna Nokia 7380 z inovativno obliko in vrtljivim koleščkom namesto tipkovnice, igrivo očarljiva Nokia 7370 z vrtljivim odpiranjem in čudovitimi jedkanimi vzorci in romantična Nokia 7360 z zanimivimi detajli. Telefona Nokia 7360 in Nokia 7370 sta na voljo v dveh barvnih kombinacijah: toplo jantarjevi s čudovitimi romantičnimi cvetličnimi vzorci in v barvi temne kave, ki je s svojimi mističnimi linijami bolj pisana na kožo močnejšemu spolu.

Maja Štamol je k vsakemu od telefonom izdelala obleko, ki še poudari njegovo drugačnost, hkrati pa deluje kot neločljiv del kolekcije L'Amour. Kreacije slovenske oblikovalke so izdelane in čiste svile, v kavno in svetlo jantarjevih rjavih odtenkih, s kančkom turkiza, fuksije in smetane. Tudi kolekcija telefonov, ki sta jo zasnovali oblikovalki Tanja Fisher in Liisa Poulakka, išče navdih v svežih barvah in naravnih materialih, kot so svila, usnje, turkiz, jantar, keramika, kovina. Kolekcijo najbolje opiše slog »preprosti maksimalizem«, ki se je pojavil v prvi dekadi novega tisočletja – po hladnem futurizmu in minimalizmu 90. letih prejšnjega stoletja. Novo tisočletje prinese razkošje drznih barv in barvnih kombinacij, kombinacijo različnim materialov, vzorcev in tekstur, romantiko domače obrti in etničnih vplivov ter z lahkotnostjo domišljije premaguje časovne okvire tisočletij in premošča prostorske razsežnosti. Maja Štamol pravi, da so njene kreacije elegantne čiste, s pridihom drznosti, igrivosti in čutnosti. Vsaka kreacije je povsem drugačna in piše svojo zgodbo – skupaj s telefonom; pa vendar vse skupaj sestavljajo neločljivo celoto. Detajl, ki povezuje tako telefone kot tudi vse tri večerne kreacije in modne dodatke, je cvetlica. Cvetlica kot simbol pomladi in romantične ljubezni.

Kreacije Maje Štamol, ki se skladajo z modno kolekcijo telefonov Nokia, so nosile igralka Tjaša Železnik, glasbenica Anja Bukovec in Nataša Pinoza, Miss Universe 2006. Modni telefoni in vse kreacije Maje Štamol, tako tri unikatne večerne obleke kot modni dodatki, bodo na voljo v Trgovini s konceptom Vale-Novak.

Nokia z novo kolekcijo L'Amour znova stopa v modne vode in se povezuje s slovenskimi oblikovalci. Lanskoletno drzno artdecojevsko kolekcijo telefonov so dopolnile torbice in verižice oblikovalskega studia Oktober, ki jih je izdelal Uroš Belantič in so postale tudi del kolekcije Oktobra. Več o obeh kolekcijah je na voljo na spletnem naslovu www.nokia.si/kolekcija.

Maja Štamol, oblikovalka
Ob rojstvu 9. julija 1968 v Celju sta ji starša prisodila ime Amalija, sama pa se je nekoč preimenovala v Majo. V osnovni šoli ji je bilo pomembno, da je lepo oblečena in da bo čim večkrat umetniško navdihovala ljudi z odra. V srednji šoli je preštevala atome, saj sta bila starša prepričana, da je kemija bodočnost, doma pa zanke pri pletenju. Tako se je začelo njeno modno ustvarjanje. In ravno razstava pletenin je bila prva predstavitev njenega ustvarjanja širšemu krogu ljudi. Tkanine in šivalni stroji pa so kmalu zamenjali pletilke in volno, saj je z ustvarjanjem s tkanino lažje izražala svoj način razmišljanja. Vsakdanje osnove je dopolnjevala z domišljijskimi dodatki in jih zaključevala v svojevrstne kreacije. Uspešno opravljeni sprejemni izpiti na Oblikovni šoli v Ljubljani so ji potrdili, da je njena bodočnost v oblikovanju oblačil. Svoje znanje je izpopolnjevala in dopolnjevala tudi na raznih tečajih, delavnicah in seminarjih. Ljubezen do odra je ostala, zato se večkrat ukvarja tudi z organiziranjem in vodenjem različnih prireditev. Ustvarja v svojem Ateljeju za oblikovanje oblačil v Žalcu, stanuje v Žalcu, živi pa povsod.
Pomembnejši dosežki:

  • finalistka natečajev »Ona in slovenski modni oblikovalci za MISS Slovenije« v letih 1997 in 1998,
  • sodelovanje na razstavi »Srečanje« v Idriji ob čipkarskem festivalu leta 1999,
  • organizatorica prireditve »Vilinska noč« v dvorcu Novo Celje leta 2002 s tematiko slikarstvo, kulinarika, moda, grafično oblikovanje in organizatorica razstave kreacij za Miss Slovenije na ljubljanskem sejmu mode 1998 in 1999; na vseh treh prireditvah tudi razstavljala svoje izdelke
  • razstava torbic iz tekstila v Savinovem salonu v Žalcu leta 2003,
  • zmaga na natečaju za izbor večerne obleke za MISS Universe iz Slovenije leta 2004,
  • soorganizatorica, razstavljavka in voditeljica prireditve »Kresnična noč« leta 2004 s tematiko ples, glasba, moda (razstava nagrajenih kreacij slovenskih oblikovalk),
  • drugouvrščena večerna kreacija na izboru »Sanjske obleke« v okviru tedna mode v Planetu Tuš leta 2004,
  • predavateljica na predavanju v okviru tedna mode v Planetu Tuš z naslovom »Kako priti do dovršenega videza in kako spoznamo prednosti in pomanjkljivosti svoje postave«,
  • finalistka natečaja za izbor večerne obleke za Miss Universe 2005,
  • samostojna razstava unikatne kolekcije z naslovom »Travnik« v dvorcu Novo Celje leta 2005,
  • avtorica kolekcije večernih oblek za finalistke izbora Femme fatale 2005 v organizaciji revije Eva (tema: prohibicija),
  • predstavitev kolekcije večernih oblek 2005/2006 v oddaji Tistega lepega popoldneva v januarju 2006 (RTV SLO),
  • finalistka natečaja za izbor večerne obleke za Miss Universe 2006 (glasovanje še poteka).

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki