marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Napadi DDoS pogosto sovpadajo z drugimi kibernetskimi grožnjami


15.10.2015
Objavil: Dare Gliha

V večini primerov so napadi s porazdeljeno ohromitvijo storitve (DDoS) le vrh ledene gore kibernetskih nevarnosti, je pokazala raziskava Kaspersky Laba in B2B International. Kar 74 odstotkov poslovnih uporabnikov je v raziskavi izpostavilo, da je tovrstni napad na podjetje sovpadal tudi z drugimi kibernetskimi grožnjami.

Napadi DDoS na podjetja ob hkratni izpostavljenosti drugim varnostnim nevarnostim niso nujno naključje, ampak so lahko tudi nameren poskus zavajanja strokovnjakov s področja informacijske tehnologije. Tovrstni pristop zavajanja z napadi DDoS se imenuje »smokescreening«.

Vprašani so kot največji kibernetski groženji za svoje podjetje izpostavili zlonamerno programsko opremo (19 odstotkov) in vdore v sistem informacijske tehnologije (18,6 odstotkov). Napade s porazdeljeno ohromitvijo storitve je kot najbolj nevarno grožnjo izpostavilo le 5,4 odstotka sodelujočih v raziskavi. Kljub temu je ta vrsta napadov sovpadala skoraj s polovico napadov z zlonamerno programsko opremo (45 odstotkov) in tretjino (32 odstotkov) vdorov v omrežje podjetja. V 26 odstotkih primerov se sočasno pripeti tudi uhajanje informacij. Podjetja iz gradbene in inženirske industrije pogosteje poročajo o problemu hkratne izpostavljenosti različnim varnostnim napadom. Ta podjetja so se v 89 odstotkih napadov DDoS hkrati soočila še z drugimi varnostnimi grožnjami.

Kljub neupoštevanju postranske škode napadi DDoS ostajajo resen problem, ki vpliva na vire podjetja. Natančneje, v 24 odstotkih primerov je napad DDoS povzročil popolno nedostopnost storitev podjetja, v primeru podjetij v državni lasti pa kar v 39 odstotkih. V lanskem letu so bile te številke precej nižje. Le 13 odstotkov podjetij je poročalo, da so bile njihove storitve ob napadih DDoS popolnoma nedostopne, medtem ko je napake v transakcijah izkusilo 29 odstotkov podjetij.

Precej daljši čas nalaganja strani ostaja pogosta posledica napadov DDoS tudi v letošnjem letu (53 odstotkov lani v primerjavi z 52 odstotki letos). Spremembe pa so v trajanju napadov, ki lahko potekajo celo več dni ali tednov.

»Povsem normalno je, da napadi s porazdeljeno ohromitvijo storitve podjetjem povzročajo vse več težav. Metode in tehnike kibernetskih kriminalcev se izboljšujejo, napadalci pa iščejo vedno nove načine ohromitve delovanja svojih žrtev ali nove možnosti prikrivanja vdorov v njihove sisteme. Celo v veliki ekipi strokovnjakov s področja informacijske tehnologije je skoraj nemogoče, da bi podjetja samostojno obvladala napad DDoS in obnovila storitve. Nadalje, v primeru hkratne izpostavljenosti drugim zlonamernim aktivnostim se škoda znatno poveča. Najnevarnejša posledica je, da podjetja ne zaznajo, da so bila žrtve zavajanja z napadi DDoS,« je povedal Evgeny Vigovsky, vodja oddelka za varnost pred napadi DDoS pri Kaspersky Labu.

Najbolj učinkovit protiukrep v primeru izpostavljenosti več napadov hkrati je celovita zaščita, ki sočasno zagotavlja varnost pred zlonamerno programsko opremo, vdori v sisteme informacijske tehnologije in napadi s porazdeljeno ohromitvijo storitve. Kaspersky Lab je specializiran za področje tovrstnih varnostnih rešitev, njihovo uspešnost pa potrjujejo tako neodvisni testi laboratorijev kot tudi prek 270.000 poslovnih uporabnikov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki