marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaGalaxy Watch7 naj bi omogočal spremljanje sladkorja v krvi
08.05.2024

Neinvazivno spremljanje krvnega sladkorja je naslednja meja za nosljive naprave in novo poročilo iz Južne Koreje kaže, da bo Samsung morda predstavil svojo naslednjo generacijo pametnih ur z možnostjo spremljanja ravni sladkorja v krvi uporabnikov.

slikaByteDance bi namesto odprodaje raje ukinil TikTok v ZDA
06.05.2024

Ameriška vlada je potrdila prelomni sveženj o nacionalni varnosti, ki ga je podpisal predsednik Joe Biden. Nova uredba dejansko postavlja matičnemu podjetju TikTok ByteDance ultimat, da v naslednjih devetih mesecih proda podjetje TikTok v ZDA lokalnemu podjetju ali pa se sooči z dejansko prepovedjo platforme.

slika3nm Exynos 2500 naj bi bil učinkovitejši od Snapdragona 8 Gen 4
03.05.2024

Samsung se je pri zadnjih nekaj platformah Exynos spopadal z energetsko učinkovitostjo in zmogljivostjo, vendar je z letošnjimi procesorji naredil velik korak naprej. In če gre verjeti novim govoricam, bi lahko leta 2025 prehitel Qualcommov najboljši procesor.

slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

članki

TSMC prestavlja začetek obratovanja tovarne v Arizoni na leto 2025


11.08.2023
Objavil: Dare Gliha

Prvotni načrti družbe TSMC za njeno polprevodniško tovarno v Arizoni so bili, da bo začela množično proizvajati čipe prihodnje leto. Vendar je podjetje napovedalo zamudo: "Pričakujemo, da se bo urnik proizvodnje procesne tehnologije N4 prestavil na leto 2025," je za Nikkei Asia povedal predsednik uprave TSMC Mark Liu.

Težava je v pomanjkanju dovolj usposobljenih delavcev in tehnikov, ki bi se lahko preselili in namestili napredno opremo, ki se uporablja v livarni. TSMC pošilja tehnike iz svojih tovarn na Tajvanu, da pomagajo pri namestitvi.

TSMC gradi tudi drugo tovarno v Arizoni, ki bo proizvajala 3 nm čipe. Po začetni naložbi v višini 12 milijard dolarjev sta predsednik Biden in Tim Cook napovedala nadaljnjo naložbo v višini 40 milijard dolarjev.

Zaradi upočasnitve na trgu zabavne elektronike TSMC zdaj napoveduje 10-odstotno zmanjšanje celoletnih prihodkov v primerjavi z letom 2022. Do tega prihaja po tem, ko je poročal o prvem četrtletnem zmanjšanju čistega dobička po letu 2019.

Pozitivna stran pa je, da je podjetje ključni proizvodni partner proizvajalcev grafičnih procesorjev Nvidia in AMD. Je edini proizvajalec nekaterih njunih najbolj priljubljenih izdelkov pospeševalnikov umetne inteligence v času, ko številna podjetja umetno inteligenco dodajajo v vse vrste izdelkov. TSMC ima tudi veliko naročil za čipe za naslednjo generacijo iPhonov in Macov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki