marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

Toshl - naj finance postanejo zabava

Deli z ostalimi
Toshl logo

23.11.2012
Objavil: Andrej Bergant

Ali tudi vi v upanju, da bi imeli nadzor nad stroški vestno shranjujete vaše račune? Konec meseca imate v denarnici debel pok računov in nič evrov, po pregledu računov pa še vedno ne veste kam je šel denar? V tem primeru vam lahko na pomoč priskoči Toshl - rešitev, ki naredi nadzor osebnih financ zabaven in prihaja izpod prstov slovenskih razvijalcev.

Že pred časom sem se odločil, da je skrajni čas, da ugotovim za katere stvari in koliko denarja zapravim v obdobju tedna/meseca/leta. Google mi je ponudil kar nekaj rešitev: komplicirane excelove datoteke s kopico makrojev, aplikacije za računalnik, spletne aplikacije, mobilne aplikacije in kombinacije spletnih in mobilnih aplikacij. Edina sprejemljiva je bila zadnja opcija, saj preden pridem do računalnika in najdem excelovo datoteko že pozabim, da sem med malico v službi vrgel 1 evro v avtomat s prigrizki in, da sem poleg bencina na bencinski črpalki kupil še liter mleka. To so sicer stroški, za katere si rečemo "kaj pa je nekaj evrov", pogosto pa se izkaže, da so to male razvade, brez katerih bi lahko konec meseca pokril strošek ene ali dveh položnic. Zato sem preveril nekaj rešitev, ki mi nudijo upravljanje vsega na spletu in vpisovanja stroškov preko telefona. Hitro sem ugotovil da so nekatere bolj komplicirane kot računovodski program za podjetje, druge so grde in neprijazne za uporabo, tretje pa so preveč inteligentne in te ne spustijo noter, dokler jih ne povežeš s svojim bančnim računom (podprte so seveda le ameriške banke). Takrat sem nad iskanjem obupal, dokler nisem na Twitterju opazil da prijatelj uporablja Toshl.

Toshl je kombinacija aplikacije za mobilni telefon in spletne strani. Brezplačno aplikacijo lahko naložite na praktičo vse pametne telefone, saj deluje na iOS, Android, Symbian in Windows Phone operacijskih sistemih. Toshl je tako preprost za uporabo, da vse stroške vpišem v aplikacijo praktično kar pri blagajni, ko plačujem. Obenem mi nudi tudi napredne možnosti, kot so budžet, vpis prihodkov, vpis stroškov v tujih valutah, ponavljajoče stroške, ipd.. Na spletni strani Toshl.com si lahko ogledam vse moje podatke, ko želim pa lahko vse podatke izvozim v različne formate in jih obdelujem naprej v drugem programu. Še en razlog več za uporabo Toshla pa je, da je plod slovenskih razvijalcev iz podjetja 3fs.

Ko imamo aplikacijo nameščeno smo že pripravljeni za uporabo. Za vpis stroška vpišemo le ceno in kategorijo stroška ter shranimo. Tako preprosto je. Če želimo lahko spremenimo še datum, dodamo opis in nastavimo ponavljanje. Enake možnosti imamo pri vpisu prihodka. Kategorije so zelo pomembne, saj na podlagi teh v poročilih vidimo kaj so naši stroški. Strošek lahko spada v več kategorij. Ko napolnim svojega jeklenega konička na primer, strošku dodelim kategorijo "avto" in "bencin", strošek servisa pa dam v kategorijo "avto". Tako na koncu vem koliko sem skupno porabil za avto in koliko od tega je šlo za bencin. Aplikacija nam omogoča časovni pregled stroškov za določeno obdobje ali pa pregled stroškov po kategorijah. Na ta način lahko ugotovimo za kaj in koliko smo zapravili, zares pa nam postane jasno šele ko pogledamo podatke na spletni strani.

Podatki na spletni strani so prikazani z razičnimi grafi, ki so animirani in tako prijetni na pogled, da sploh nimamo občutka, da gledamo kar komplicirane podatke. Pri pregledu stroškov lahko primerjamo za vsako kategorijo koliko smo porabili v primerjavi s prejšnjim mesecem, kakšno je bilo razmerje med prihodki in odhodki v zadnjih nekaj mesecih in kaliko smo za katero stvar zapravili skozi mesece. Pregled po kategorijah pa nam zelo nazorno prikaže za kaj smo v izbranem časovnem obdobju največ zapravili. Zelo hitro lahko ugotovimo katerih stroškov je največ in kje se skrivajo tiste majhne razvade, ki bi jih lahko omejili.

Če se odločimo stroške omejiti nam na pomoč pride funkcija budžet. Budžet lahko uporabimo na različne načine, lahko se odločimo in se odločimo koliko bo želeli največ zapraviti v enem mesecu (ali drugem obdobju) ali pa si zadamo za cilj da bomo mesečno manj porabili za prigrizke iz avtomata. V pogledu budžeta jasno vidimo koliko ga je še na voljo ali koliko smo ga že prekoračili. Zame najbolj uporabna funkcija budžeta je bila omejitev stroškov na dopustu, saj se hitro spozabim in si preveč privoščim. Naredil sem enkratni budžet za kategorijo dopust in vpisal koliko lahko največ zapravim. Vse izdatke na dopustu sem kategoriziral v to kategorijo in skozi budžet hitro ugotovil, koliko si lahko še privoščim.

Prava moč Toshla se pokaže šele po nekaj tednih ali mesecih, ko jo napolnimo s podatki. Prvi teden ali dva se je enostavno potrebno potruditi in redno vpisovati vse. Sedaj ko Toshl uporabljam že nekaj mesecev, mi je konec meseca zares jasno kam je šel denar in tako lahko ugotovim kje imam možnosti za prihranek. Ali sem na podlagi mojih odločitev res kaj prihranil pa tudi hitro vidim pri primerjavi stroškov s prejšnjim mesecem.

Aplikacija in uporaba Toshla je brezplačna in ga priporočam vsakomur, ki bi rad boljši pregled nad svojimi financami. V kolikor želimo več, se lahko odločimo za pro račun, ki odpravi nekatere omejitve osnovnega računa. Zame največji sta bili možnost vpisa le enega prihodka mesečno in možnost le enega budžeta. Cena pro računa je 19,99$ letno, za ta denar pa dobimo poleg možnosti vpisa neomejenega števila prihodkov in neomejenega števila budžetov, še: ponavljajoče prihodke, več možnosti izvoza, dodatne grafe na spletni strani za še boljši pregled in še nekatere dobrote.

Če vam je katera izmed pro opcij všeč ali pomembna, imamo za deset oboževalcev posebno presenečenje. Do 28. novembra komentirajte zapis o Toshlu na na naši Facebook strani in ga delite s prijatelji. Izmed vseh bomo izžrebali nekoga, ki bo prejel brezplačno letno naročnino na Toshl pro in še 9, ki bodo prejeli kodo za 50% popusta pri nakupu pro računa.

fotografije
Toshl logo Toshl.com tags Toshl odhodki
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki