marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Telemach prvič v Sloveniji predstavlja neomejen prenos podatkov


15.01.2019
Objavil: Thomas Bergant

Z današnjim dnem je slovenskim uporabnikom mobilnih storitev na voljo mobilni paket, ki poleg neomejenih klicev, SMS sporočil in omrežja UNIFI zagotavlja tudi neomejeno količino prenosa podatkov.

Telemach je s paketom NAJVEČ postal prvi slovenski operater, ki ponuja pravi paket z neomejenim prenosom podatkov in s tem porušil mit o plačljivem podatkovnem prenosu pri mobilnih storitvah. Paket NAJVEČ se bo ob tem tako za obstoječe naročnike Telemachovih fiksnih storitev kot tudi mobilne uporabnike pocenil za dva evra.

Prvi pravi neomejeni paket mobilnih storitev na slovenskem trgu – Telemachov paket NAJVEČ – je obstoječim uporabnikom fiksnih storitev na voljo za zgolj 20 evrov na mesec, ostali pa bodo zanj mesečno odšteli 22 evrov. Z neomejenim paketom Telemach nadaljuje s svojo strategijo zagotavljanja najboljših storitev za najugodnejšo ceno na trgu. Ostali paketi storitev pri konkurenčnih ponudnikih namreč dosegajo višjo ceno, obenem pa ne omogočajo neomejene količine prenosa podatkov. Uporabniki paketa NAJVEČ lahko uživajo tudi v 9 GB prenosa podatkov brez doplačila ob gostovanju v državah EU/EEA. Ponudba v paketu NAJVEČ velja tudi za poslovne uporabnike.

Z neomejenim podatkovnim prenosom Telemach znova premika meje mobilne telefonije. V paketu NAJVEČ bodo uporabniki tudi po preseženih 100 GB prenosa podatkov s polno hitrostjo LTE deležni delovanja mobilnega interneta s hitrostjo 1 Mbps, kar omogoča neskončno in nemoteno uporabo spleta, družbenih omrežij, ogleda videov in mobilne televizije.

Telemach torej svoje mobilne pakete še naprej dopolnjuje v smeri izpolnjevanja pričakovanj uporabnikov in sodobnih tehnologij ter tehnologij prihodnosti. Za brezhibno delovanje in uporabo le-teh je ključna količina in hitrost prenosa podatkov. »Uporabniki želijo brezskrbno surfati, uporabljati vse mogoče aplikacije, biti na poti in gledati televizijo, skratka uporabljati vse, kar jim tehnologija lahko ponudi. Naša dolžnost je, da jim to omogočimo, zato smo se odločili ponuditi paket, ki ima neomejeno količino prenosa podatkov. S tem smo premaknili mejo pri zagotavljanju mobilnih storitev in navdušeni smo, da bodo naši uporabniki uživali v prenovljenem paketu,« je ob predstavitvi paketa poudarila članica poslovodstva Ditka Maučec, ki je pri Telemachu odgovorna za razvoj produktov in marketinga.

Brez dodatnih stroškov
Telemach je sicer kot edini v Sloveniji ob predstavitvi paketov družine VEČ ponudil brezplačen prenos podatkov po porabljeni količini v paketu. V nasprotju s konkurenčnimi paketi se tako tudi v ostalih dveh paketih preseganje zakupljene količine podatkovnega prenosa dodatno ne zaračunava. To pomeni, da so uporabniki pri Telemachu lahko povsem brez skrbi, da bi jih presenetil visok račun ob prekoračitvi prenosa podatkov v Sloveniji. Obenem pa Telemach še vedno omogoča uporabo prenosa podatkov za najnujnejše brskanje po spletu.

Vsi paketi družine VEČ so bili že v začetku decembra deležni dodatne količine prenosa podatkov. Paket ŠE VEČ tako trenutno ponuja kar 50 GB podatkovnega prenosa doma in 6,5 GB v državah EU/EEA, paket VEČ pa omogoča 2 GB prenosa podatkov v Sloveniji in 2,8 GB prenosa podatkov v državah EU/EEA.

AKOS: Telemach še naprej najhitreje rastoči mobilni operater
Telemach je imel po poročilu Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS) v tretjem četrtletju preteklega leta na trgu mobilnih storitev 20,7 odstotni tržni delež na področju mobilnih storitev ter bil najhitreje rastoči mobilni operater v Sloveniji. V zadnjem letu je Telemach v primerjavi z ostalimi mobilnimi operaterji v Sloveniji najbolj povečal svoj tržni delež in sicer za 2 odstotni točki, kar dokazuje zaupanje uporabnikov in kakovost mobilnih storitev. Prav tako je jasen pokazatelj stopnja zadovoljstva obstoječih Telemachovih uporabnikov, ki neprestano raste. K temu doda tudi izboljševanje paketov za obstoječe uporabnike in ne zgolj nove naročnike Telemachovih mobilnih storitev.

Adrian Ježina, predsednik poslovodstva pri Telemachu, pravi: »Veliko vlagamo v razvoj omrežja, skrbimo da je to sodobno, vzdržljivo in ima dovolj kapacitet, da ponudi hiter prenos podatkov in nemoteno delovanje mobilnih storitev. V prihodnjih letih bomo v svoje fiksno in mobilno omrežje v Sloveniji vložili približno 100 milijonov evrov, s čimer želimo še naprej dvigovati raven kakovosti naših storitev. Še vedno največ mobilnih uporabnikov v Sloveniji iz konkurenčnih ponudnikov prehaja k Telemachu, o čemer priča tudi naša konstantna rast tržnega deleža. Zavedamo se, da gre razvoj naprej, da prihajajo nove tehnologije, ki jih bodo želeli uporabniki imeti in uporabljati. Zato moramo biti pripravljeni oziroma tudi sami predstavljati gonilo razvoja na slovenskem trgu.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki