marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaGalaxy Watch7 naj bi omogočal spremljanje sladkorja v krvi
08.05.2024

Neinvazivno spremljanje krvnega sladkorja je naslednja meja za nosljive naprave in novo poročilo iz Južne Koreje kaže, da bo Samsung morda predstavil svojo naslednjo generacijo pametnih ur z možnostjo spremljanja ravni sladkorja v krvi uporabnikov.

slikaByteDance bi namesto odprodaje raje ukinil TikTok v ZDA
06.05.2024

Ameriška vlada je potrdila prelomni sveženj o nacionalni varnosti, ki ga je podpisal predsednik Joe Biden. Nova uredba dejansko postavlja matičnemu podjetju TikTok ByteDance ultimat, da v naslednjih devetih mesecih proda podjetje TikTok v ZDA lokalnemu podjetju ali pa se sooči z dejansko prepovedjo platforme.

slika3nm Exynos 2500 naj bi bil učinkovitejši od Snapdragona 8 Gen 4
03.05.2024

Samsung se je pri zadnjih nekaj platformah Exynos spopadal z energetsko učinkovitostjo in zmogljivostjo, vendar je z letošnjimi procesorji naredil velik korak naprej. In če gre verjeti novim govoricam, bi lahko leta 2025 prehitel Qualcommov najboljši procesor.

slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

članki

TCL Communication predstavil nove koncepte prepogljivih mobilnikov


09.03.2020
Objavil: Dare Gliha

TCL Communications je predstavil koncept novih prepogljivih mobilnikov, ki bi jih morali v živo videti tudi na odpovedanem mobilnem kongresu v Barceloni. Poleg dvojno prepogljivega mobilnika so predstavili tudi koncept zložljivega mobilnika, kjer zaslon zdrsne pod zadnji del.

TCL s tem nakazuje, da obstaja še veliko različnih opcij za zložljive mobilnike, kar napoveduje tudi koncept mobilnika, kjer se zaslon zvije pod zadnjo stran. S tem so lahko naredili mobilnik debeline 9 mm, osnovni 6,75 palčni zaslon pa se raztegne v velikost 7,8 palca zgokj s pritiskom na gumb. Z novo zasnovo so pri TCL tudi izničili slabost današnjih prepogljivih mobilnikov in sicer so se znebili gube, ki nastane na prepognjenem delu. Kako deluje koncept si lahko ogledate na spodnjem video posnetku, žal pa iz TCL še niso sporočili, kdaj bo naprava pripravljena za prodajo, izdali pa niso niti cene, ki bi jo mobilnik lahko dosegel.

Drugi mobilnik je bolj »tradicionalen«, njegova prednost pa je dvojna prepogljivost, s tem pa se pridobi še dodatna površina v raztegnjenem stanju. Delujoči prototip, katerega so imeli namen prikazovati v Barceloni se tako raztegne na kar deset palcev (zložen zaslon je velikosti 6,65 palca, ločljivost je 3K, razmerje stranic pa 20,8:9), uporablja pa že znano tehnologijo tečajev ButterFlyHinge in DragonHinge. Če so se pri prejšnjem mobilniku pri kitajskem proizvajalcu pohvalili, da guba prepogiba ne bo vidna, pa se pri tem konceptu pojavita kar dve, to pa zna biti odbijajoč faktor za prenekaterega uporabnika. Žal tudi za ta mobilnik še ni znana cena in dobavljivost.

TCL je s koncepti nakazal, da pri razvoju in inovacijah ne zaostajajo za bolj uveljavljenimi znamkami. Njihova nova koncepta sta vsekakor zanimiva, verjetno pa bo vse odvisno od tega, v kateri cenovni razred bodo naprave pozicionirane. Če bodo na tržišču dokaj kmalu in bo njihova cena dokaj nizka, pa se zna zgoditi, da bodo pridobili kar nekaj tržnega deleža med prepogljivimi mobilniki. Upamo le, da bomo vsaj katerega izmed njih lahko dobili na preizkus.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki