marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaGalaxy Watch7 naj bi omogočal spremljanje sladkorja v krvi
08.05.2024

Neinvazivno spremljanje krvnega sladkorja je naslednja meja za nosljive naprave in novo poročilo iz Južne Koreje kaže, da bo Samsung morda predstavil svojo naslednjo generacijo pametnih ur z možnostjo spremljanja ravni sladkorja v krvi uporabnikov.

slikaByteDance bi namesto odprodaje raje ukinil TikTok v ZDA
06.05.2024

Ameriška vlada je potrdila prelomni sveženj o nacionalni varnosti, ki ga je podpisal predsednik Joe Biden. Nova uredba dejansko postavlja matičnemu podjetju TikTok ByteDance ultimat, da v naslednjih devetih mesecih proda podjetje TikTok v ZDA lokalnemu podjetju ali pa se sooči z dejansko prepovedjo platforme.

slika3nm Exynos 2500 naj bi bil učinkovitejši od Snapdragona 8 Gen 4
03.05.2024

Samsung se je pri zadnjih nekaj platformah Exynos spopadal z energetsko učinkovitostjo in zmogljivostjo, vendar je z letošnjimi procesorji naredil velik korak naprej. In če gre verjeti novim govoricam, bi lahko leta 2025 prehitel Qualcommov najboljši procesor.

slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

članki

Nokia in Siemens sta združila svoje moči na področju infrastrukture


19.06.2006
Objavil: Thomas Bergant

Nokia in Siemems sta napovedala, da bosta povezala družbo Networks Business Group of Nokia in sorodne oddelke pri Siemensu v novo skupno družbo, ki se bo imenovala Nokia Siemens Networks.

Skupna družba, v katero bosta oba velikana prispevala vsak polovico, bo vodilna svetovna družba na področju fiksne in mobilne omrežne infrastrukture in storitev.

Cilj novoustanovljene družbe je nadaljnji razvoj in implementacija naprednih produktov in storitev, skupno delovanje na globalnem trgu pa bo znižalo tudi stroške obeh družb. Družba Nokia Siemens Networks bo imela enega najboljših in najnaprednejših oddelkov za raziskave in razvoj, ki bo nadalje razvijal nove generacije fiksnih in mobilnih platform. Prednosti nove družbe bodo konvergenca mobilnih in fiksnih komunikacij, širša baza kupcev, prisotnost tako na razvitih kot tudi na šele razvijajočih se tržiščih in ena največjih in najbolj izkušenih organizacij v tovrstni industriji.

Olli-Pekka Kallasvuo, CEO, Nokia, je povedal: »Prepričani smo, da je partnerstvo s Siemensom najbolj učinkovita pot k razširitvi palete naših produktov, da bodo vodilni v industriji in ustvarjali dobiček delničarjem. Danes je temelj komunikacijske industrije konvergenca in le močna in neodvisna družba, kot bo Nokia Siemens Networks, bo lahko ponudila kupcem napredne in cenovno ugodne rešitve v prihodnosti.«

Izjemna paleta produktov in storitev
Skupna družba Nokia Siemens Networks bo imela na začetku 15,8 milijarde evrov letnih dohodkov (glede na koledarsko leta 2005) in 60.000 zaposlenih. Glede na trenutne tržne deleže bo družba druga največja na področju mobilne infrastrukture in ponudbe storitev, tretja največja na področju fiksne infrastrukture in tretja največja na področju celotne telekomunikacijske infrastrukture.

Družba Nokia Siemens Networks bo lahko ponudila operaterjem po vsem svetu dopolnjujoče si palete produktov iz področja mobilne in fiksne telefonije s podporo številnih storitev. Paleta produktov ponuja napredne rešitve, kot so IMS, 2G GSM/EDGE, 3G WCDMA/HSDPA, širokopasovni dostop, IPTV, LTE, WiMAX in cenovno ugodne glasovne komunikacije na razvijajočih se tržiščih.

Pričakovano je, da bo družba zaradi sinergijskih učinkov privarčevala 1,5 milijarde evrov letno do leta 2010. Prednosti sinergije naj bi se pokazale že v prvih dveh letih skupnega delovanja.

Vodilna globalna družba
Družba Nokia Siemens Networks bo imela sedež v Helsinkih na Finskem in močan regionalni center v nemškem Münchu, kjer bodo delovali trije oddelki od petih, ki jih bo imela družba.

Simon Beresford-Wylie, trenutno vodilni v družni Nokia Networks, bo vodilni položaj v novi družbi prevzel takoj, ko bo zaključeno združevanje. Povedal je: »Družba Nokia Siemens Networks združuje dva najboljša oddelka v komunikacijski industriji ravno v času, ki je za le-to izjemnega pomena. Dobro poznam moč ekipe iz Nokie in izjemno cenim kvaliteto in duh ekipe in Siemensa – skupaj bosta obe ekipi izjemno močni pri doseganju bodočih ciljev in zadovoljevanje potreb kupcev.« Peter Schönhofer, trenutno član uprave družbe Siemens AG Austria, bo prevzel mesto finančnega direktorja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki