marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Nokia ima veliko ponaredkov

Deli z ostalimi

27.09.2005
Objavil: Mitja Zupančič

SIMBA Telecom, pooblaščeni ugandski poslovni partner finske Nokie opozarja, da je nekje 41 odstotkov mobilnikov znamke Nokia na ugadnskem tržišču ponarejenih.

Vodja marketinga razlaga, da so mobilniki pretihotapljeni v deželo preko trgovcev v aktovkah. Mobilniki so prepakirani in nato prodani.

Po prejetih pritožbah strank, ki so pripeljali na servis svoje mobilnike, so izvedli preiskave, pri katerih so ugotovili pravo poplavo ponaredkov.

Operater Simba Telecom je začel šest tedensko propagando, da bi podučili svoje stranke o razliki med pravim in ponarejenimi telefonom. Ponarejeni telefoni imajo lahke polnilce s kratkimi kabli, drugačne serijske številke na škatli telefona in na zaslonu aparata ter slab signal, ki prekinja zmogljivosti mobilnika.

Ponarejeni mobilniki so v glavnem prodani v notranjosti države, kjer kupci aparata ne morejo zlahka zamenjati.

Uganski operater priporoča strankam nakup mobilnikov samo od pooblaščenih prodajalcev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki