marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

slikaSamsung in IBM predstavljata 5G mobilne rešitve, ki temeljijo na umetni inteligenci
08.11.2019

Samsung Electronics in IBM sta na dogodku Samsung Developer Conference 2019 predstavila novo skupno platformo, ki temelji na zmogljivosti IBM Cloud rešitve, umetni inteligenci in vključuje Samsung mobilne rešitve. Sodelovanje med družbama združuje IBM rešitve s Samsung Galaxy ekosistemom, kar omogoča nudenje vrhunskih storitev za poslovne stranke.

slikaSamsung zapira oddelek za izdelovanje čipov po meri
06.11.2019

Samsung že od leta 2016 in mobilnika Galaxy S7 uporablja lastne čipe Exynos, ki temeljijo na v hiši razvitih jedrih Mongoose. Očitno pa se sedaj to spreminja, saj iz Austina v Texasu prihaja novica, da podjetje zapira oddelek ter s tem odpušča okoli 300 zaposlenih.

članki

Nokia ima veliko ponaredkov

Deli z ostalimi

27.09.2005
Objavil: Mitja Zupančič

SIMBA Telecom, pooblaščeni ugandski poslovni partner finske Nokie opozarja, da je nekje 41 odstotkov mobilnikov znamke Nokia na ugadnskem tržišču ponarejenih.

Vodja marketinga razlaga, da so mobilniki pretihotapljeni v deželo preko trgovcev v aktovkah. Mobilniki so prepakirani in nato prodani.

Po prejetih pritožbah strank, ki so pripeljali na servis svoje mobilnike, so izvedli preiskave, pri katerih so ugotovili pravo poplavo ponaredkov.

Operater Simba Telecom je začel šest tedensko propagando, da bi podučili svoje stranke o razliki med pravim in ponarejenimi telefonom. Ponarejeni telefoni imajo lahke polnilce s kratkimi kabli, drugačne serijske številke na škatli telefona in na zaslonu aparata ter slab signal, ki prekinja zmogljivosti mobilnika.

Ponarejeni mobilniki so v glavnem prodani v notranjosti države, kjer kupci aparata ne morejo zlahka zamenjati.

Uganski operater priporoča strankam nakup mobilnikov samo od pooblaščenih prodajalcev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki