marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

članki

Motorola se je naučila lekcije

Deli z ostalimi

29.09.2009
Objavil: Mitja Zupančič

Najnovejši izdelek Dext z Motoblurom mnogi vidijo kot zadnjo priložnost Motorole pri oživljanju njihovega mobilnega oddelka. Vendar, ali bo novi mobilnik dovolj?

Motorblur prinaša nove nivoje funkcionalnosti na Android operacijskem sistemu, vendar se Američani zavedajo, kje so ga po uspehu modela RAZR (predvsem v ZDA) polomili.

"Radi imamo novo Motorolo," je povedal Simon Collinson, direktor Motorolinega marketinga za zahodno Evropo. "Zmanjšali smo številne platforme. Dext je prvi izmed novih naprav in res je, naučili smo se marsikatere lekcije. Sedaj smo veliko bolj zbrani in verjamemo v edinstvenost MotoBlura."

Na Motorblur dajejo Američani veliko poudarka. Zadeva služi kot neke vrste prevleka na Googlovem Androidu. Na domačem zaslonu združuje vsa socialna omrežja in e-pošto v widgete. Podobno, kot HTC-jev Sense UI, vendar s podporo za večje število računov.

Vendar zlobni jeziki pravijo, da so Motorolovci zamudili vlak. Namreč HTC že mašira po mobilnem trgu z njihovimi Androidi. Collinson: "Uporabniki imajo radi izbiro. Na trgu je veliko različic, vendar mi imamo zelo zanimivo ponudbo. Dext je prvi "socialni pametni mobilnik", tako da se težko primerjamo z drugimi. Feedback operaterjev je že zelo pozitiven."

Ali bo Dext uspešen ali ne bo pokazala prihodnost in tudi cena. V ZDA bo stal okoli 80 funtov z dvoletno vezavo. Za britanski trg bi znala biti zadeva napram konkurenci malce zasoljena.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki