marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaGalaxy Watch7 naj bi omogočal spremljanje sladkorja v krvi
08.05.2024

Neinvazivno spremljanje krvnega sladkorja je naslednja meja za nosljive naprave in novo poročilo iz Južne Koreje kaže, da bo Samsung morda predstavil svojo naslednjo generacijo pametnih ur z možnostjo spremljanja ravni sladkorja v krvi uporabnikov.

slikaByteDance bi namesto odprodaje raje ukinil TikTok v ZDA
06.05.2024

Ameriška vlada je potrdila prelomni sveženj o nacionalni varnosti, ki ga je podpisal predsednik Joe Biden. Nova uredba dejansko postavlja matičnemu podjetju TikTok ByteDance ultimat, da v naslednjih devetih mesecih proda podjetje TikTok v ZDA lokalnemu podjetju ali pa se sooči z dejansko prepovedjo platforme.

slika3nm Exynos 2500 naj bi bil učinkovitejši od Snapdragona 8 Gen 4
03.05.2024

Samsung se je pri zadnjih nekaj platformah Exynos spopadal z energetsko učinkovitostjo in zmogljivostjo, vendar je z letošnjimi procesorji naredil velik korak naprej. In če gre verjeti novim govoricam, bi lahko leta 2025 prehitel Qualcommov najboljši procesor.

slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

članki

Najdi svoje mesto


14.06.2006
Objavil: Thomas Bergant

Z včerajšnjim dnem je mesto [url=http://www.ljubljana.si]Ljubljana[/url] dobilo 50 markacij in prvi interaktivni mobilni vodnik po Ljubljani [b]"Najdi svoje mesto"[/b] avtorjev [b]Marka Bauerja[/b] in [b]Mihe Šaleharja[/b].

Na mobilnem Planetu v sklopu Info/Spoznaj Slovenijo je od včeraj, 13. junija 2006, na voljo nov vsebinski sklop Najdi svoje mesto, prvi interaktivni mobilni vodnik po mestu Ljubljana. Po centru mesta in bližnji okolici je na sprehajalnih površinah postavljeno 50 markacij, ki vsebujejo zanimive informacije o posamezni lokaciji. Vsaka markacija je namreč postavljena pred objektom, ki je povezan z zanimivim zgodovinskim dogodkom oz. polpreteklo pop kulturo. Več o dogodku lahko vsi ljubitelji zanimivosti izvedo, če ključno besedo, navedeno na markaciji, kot sporočilo SMS pošljejo na številko 1919. Nato v povratnem SMS-u v nekaj sekundah prejmejo povezavo na mobilni portal Planet, kjer lahko v besedi, sliki in ponekod tudi v video zapisu spoznajo želeno zanimivost. Omenjene vsebine so brezplačne, plačljiv je le SMS, ki ga uporabnik pošlje na številko 1919, ter prenos podatkov prek omrežja GPRS/UMTS.
Projekt je nastal v sodelovanju s podjetjem Planet 9, Zavodom za turizem Ljubljana ter Mestno občino Ljubljana, namenjen pa je vsem radovednim Mobitelovim in Debitelovim uporabnikom GSM/UMTS, ki želijo prek mobilnega Planeta odkrivati polpreteklo urbano zgodovino mesta Ljubljana.

Avtorja Marko Bauer in Miha Šalehar na zanimiv in presenetljiv način odkrivata in povezujeta dogodke, ljudi, filme, glasbo in ideje, ki so soustvarjale sodobno urbano kulturo. Vsebina interaktivnega mobilnega vodnika so predvsem dogodki in ljudje, ki so vplivali na urbano Ljubljano v zadnjih nekaj desetletjih in večinoma nimajo svojega spomenika. Vodnik Najdi svoje mesto je enkraten tudi zaradi načina odkrivanja točk. Te mora odkriti vsak uporabnik sam med sprehajanjem po Ljubljani. Sprehajalci, ki bodo do 31. julija 2006 odkrili vseh 50 točk v Ljubljani, bodo uvrščeni v nagradno žrebanje. Srečnega izžrebanca čaka nadvse izvirna in privlačna nagrada - lahko si bo izbral lokacijo in postavil svojo točko, s katero bo postal del urbane zgodovine mesta.

Dostop do interaktivnega mobilnega vodnika je enostaven, Mobitelovi in Debitelovi uporabniki potrebujejo le mobilnik, ki podpira paketni prenos podatkov (GPRS/UMTS) ter dostop do Planeta. Za dodatne informacije in pomoč se uporabniki lahko obrnejo na Center za pomoč naročnikom izbranega operaterja: Mobitelovi naročniki lahko kadarkoli pokličejo na brezplačne številke 031/041/051 700 000, Mobiuporabniki na 031/041/051 121, Debitelovi naročniki pa lahko pokličejo na 01 3060100 ali 041 400 100.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki