marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Mirko Tuš bo enega od naročnikov Tušmobila popeljal v vesolje

Deli z ostalimi

20.12.2008
Objavil: Thomas Bergant

Mirko Tuš, ki je lastnik Tušmobila je danes rezerviral prvi polet Slovenca v vesolje. Ob Tušu bo v vesolje poletel eden od naročnikov in aktivnih uporabnikov mobilne telefonije pri Tušmobilu. Rezervacijo za polet v letu 2010, ko Tušmobil pričakuje, da bo drugi največji mobilni operater v Sloveniji, je Tuš danes potrdil pri družbi Virgin Galactic.

S to odločitvijo je Tuš na njemu izviren način danes sporočil svetu, da izzivov za njegovo osebno in poslovno prihodnost še zdaleč ni konec. Medtem ko se je njegov Engrotuš letos prebil na drugo mesto med slovenskimi trgovci na drobno, ima očitno enake ambicije tudi v konkurenci mobilnih operaterjev.

Tušmobil je potrošnike prepričal z izjemno ugodnimi paketi in z vrhunskimi mobilnimi aparati vseh najbolj uglednih proizvajalcev po ceni samo en evro. Tako so z vstopom Tušmobila na trg tudi slovenski uporabniki mobilne telefonije začeli telefonirati po evropsko primerljivih tarifah na najsodobnejših tehnoloških platformah. Tudi pokritost s signalom je zaradi evropskih direktiv, ki zagotavljajo konkurenčnost tudi na tem področju, postala povsem enakovredna Tušmobilovima največjima konkurentoma, Mobitelu in Simobilu.

Ker hkrati Tušmobil gradi tudi svoje mobilno omrežje, kar mu bo zagotovilo aktiviranje še sodobnejših tehnoloških rešitev tako na segmentu mobilnega telefoniranja kot ostalih storitev, pa tudi siceršnjega upravljanja poslovnega in osebnega okolja, želi Tuš tudi z odhodom v vesolje opozoriti na svojo prodornost. Ker pa je že v dosedanjih življenjskih korakih velikokrat dokazal svojo nesebičnost, bo s seboj vzel tudi enega od naročnikov Tušmobila. V tem desetletju, ko so se turistični obiski vesolja šele začeli, bo Tuš sedmi turistični potnik v vesolje, eden od srečnih naročnikov Tušmobila pa bo osmi turist v vesolje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki