marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung prestavil lansiranje Galaxya Fold
24.04.2019

Samsung je prestavil lansiranje svojega prvega prepogljivega mobilnika Galaxy Fold, ki naj bi bil po prvotnem načrtu lansiran jutri, 26. aprila. Za to potezo so se odločili, ker so prva testiranja pokazala kar nekaj nepravilnosti pri delovanju.

slikaS posodobitvijo Nokie 9 PureView postane čitalec prstnih odtisov manj varen
23.04.2019

Že od samega začetka se je Nokia 9 PureView ubadala s težavo čitalnika prstnih odtisov, ni bil tako zanesljiv, kot bi moral biti. HMD Global zato sedaj izvaja posodobitev programske opreme, s katero naj bi odpravili težavo. Nekateri uporabniki so posodobitev že namestili, vendar se je izkazalo, da popravek povzroča varnostno težavo.

slikaAmazon načrtuje lansiranje brezplačne glasbene storitve
19.04.2019

Glede na zadnje navedbe na spletu pri Amazonu pripravljajo brezplačno glasbeno storitev, s katero želijo pridobiti stranke, ki trenutno uporabljajo Spotify. Nova storitev bo zajemala manjši nabor glasbe kot plačljiva Prime in Amazon Music Unlimited.

slikaHonor bo maja predstavil serijo 20
17.04.2019

Honor je razposlal vabila za dogodek, ki bo potekal 21. maja v Londonu. Na njem bodo predstavili serijo Honor 20, samo vabilo pa je precej zanimivo, saj je bil datum napisan kot matematična enačba: 444+4x4x4+(4+4)/4+44/4.

slikaSamsung predstavil nove mobilnike razreda Galaxy A
15.04.2019

Samsung Electronics je s predstavitvijo treh novih pametnih telefonov - A20e, A40 in A80, ki so se pridružili že predhodno predstavljenim A10, A50 in A70 - razširil serijo Galaxy A. Novi pametni telefoni serije Galaxy A za naslednjo generacijo uporabnikov prinašajo revolucionarne industrijske inovacije, ki zagotavljajo vrhunske funkcije in izjemne izkušnje po dostopni ceni.

članki

Kaspersky Lab izziva etične hekerje v tekmovanju Capture the Flag

Deli z ostalimi

29.10.2018
Objavil: Dare Gliha

Družba Kaspersky Lab odpira četrto mednarodno tekmovanje industrijske varnosti z naslovom »Capture the Flag« (CTF). Tako vabijo etične hekerje, znane tudi kot »beli klobuki« (angl. whitehats), iz vsega sveta, da preverijo varnost pametnih naprav in industrijskih sistemov.

Vsaki izdaji nove tehnološke naprave po navadi sledi val poskusov hekerskih napadov, s katerimi spletni kriminalci iščejo morebitne ranljivosti naprav. Vendar pa za razliko od klasičnih hekerjev oz. »črnih klobukov« (angl. blackhats), ki iščejo načine za izkoriščanje sistemov in novih tehnologij za nezakonite namene, etični hekerji poskušajo preprečiti kazniva dejanja in njihove posledice. Ko je ranljivost znana, etični hekerji namreč svoje raziskave predajo neposredno ponudnikom, da lahko ti takoj odpravijo napake v programski opremi. Vsakoletno tekmovanje CTF tako zbere najbolj nadarjene etične hekerje iz celega sveta in jih izzove, da svoje strokovno znanje preizkusijo v praktičnih nalogah. Ker tekmovalci poskušajo razrešiti dejanske težave spletne varnosti, namesto reševanja umetnih scenarijev, bodo imeli rezultati tekmovanja z odkritimi številnimi prej neznanimi ranljivostmi in dejavniki napadov pomemben vpliv.

Ekipe, ki bodo sodelovale v industrijskem tekmovanju CTF, ki ga organizira družba Kaspersky Lab, bodo imele priložnost, da svoje znanje pokažejo v finalu tekmovanja, ki se bo odvijal naslednje leto na dogodku Kaspersky Security Analyst Summit (SAS) v Singapurju. Pred tem bodo nizi spletnih kvalifikacij potekali 23. in 24. novembra 2018. Udeleženci bodo dobili nalogo razrešiti različne tipe izzivov, vključno z vprašanji in nalogami iz kriptografije, obratnega inženiringa, spletnih ranljivosti, omrežnih protokolov in druge kategorije priljubljenih nalog. Tekmovanje vključuje tudi zabavni del, v katerem bo tekmovalce čakala nepričakovana in kreativna sestavljanka, ki zahteva celostni pristop reševanja.

Organizatorji bodo, da v tekmovanju zagotovijo realistično okolje, ocenili udeležence glede na dejansko zahtevnost naloge in edinstvenost zahtevanega znanja za rešitev izziva. Zato bo tudi nagrada za vsako vprašanje ocenjena v realnem času in se bo spremenila v skladu s številom ekip, ki uspejo razrešiti posamezno nalogo. To pomeni, da bo sestavljanka, ki jo bo rešilo največ udeležencev, vredna najmanj točk, medtem ko bodo več vredni izzivi, za katere se bo izkazalo, da so dovolj zahtevni, da jih razreši le nekaj prijavljenih. Tri ekipe z najboljšim rezultatom bodo aprila 2019 na dogodku SAS tekmovale za naziv skupnega zmagovalca. Vsi stroški potovanja in nočitev bodo zanje kriti s strani družbe Kaspersky Lab.

»Obkrožajo nas pametne naprave, tako se v našem vsakdanjem življenju na njih vedno bolj zanašamo. Prav tako pa hitro raste in postaja vedno bolj raznolika tudi zlonamerna programska oprema, ki cilja internet stvari. Letošnje tekmovanje nam lahko prinese edinstven vpogled v krajino varnosti pametnih naprav. Da bi kar se da povečali vpliv rezultatov, bomo letošnje finale poskusili narediti drugačne od prejšnjih. Tekmovalci bodo doživeli presenečenje, tako kot bi ga, če bi poskušali spletne grožnje razrešiti v resničnem življenju,« je izpostavil Vladimir Dashchenko, vodja raziskovalne skupine za odkrivanje ranljivosti pri Odzivnem centru za obravnavo incidentov s področja industrijskih nadzornih sistemov v družbi Kaspersky Lab.

Za udeležbo na varnostnem tekmovanju Kaspersky Lab Capture the Flag (CTF) se lahko zainteresirani prijavijo na povezavi http://ctf.kaspersky.com. Prijave so odprte do 24. novembra 2018.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki