marketing
več | arhivpoudarjeno
TelekomTelekom s paketom, ki vsebuje letno količino prenosa podatkov
16.11.2018

V Telekomu Slovenije so kot prvi pri nas pripravili mobilni paket, ki mobilnega prenosa podatkov ne omejuje več na mesec, temveč uporabniku daje na voljo 2019 GB prenosa podatkov za vse leto, v državah območja z EU-tarifo pa je brez doplačila na voljo do 9,1045 GB mesečno. Poimenovali so ga Vse dobro.

slikaEvropejci so izgubili nadzor nad svojimi osebnimi podatki na spletu
14.11.2018

Od elektronski naslovov in telefonskih številk, do mesta zaposlitve in datuma rojstva; na spletu se o nas najde alarmno število podatkov. Evropejci so tako izgubili pregled nad tem, kako daleč potujejo njihovi osebni podatki, katera podjetja in platforme hranijo informacije o njihovi identiteti ter koliko je na spletu informacij o njihovih otrocih.

slikaSamsung razkriva inovacije na področju umetne inteligence, interneta stvari in mobilne uporabniške izkušnje
12.11.2018

Samsung je predstavil novo zmogljivo orodje za svoji platformi Bixby in SmartThings, ter novo, zmogljivo mobilno izkušnjo z One UI in Infinity Flex Display. Da bi povezano življenje lahko postalo realnost, je Samsung razvijalcem in partnerjem olajšal hitro gradnjo, zagon in širjenje novih izkušenj na milijone naprav po vsem svetu.

slikaNokia 6.1 Plus ponovno dobiva opcijo skrivanja zareze
09.11.2018

Zareza, ki jo je prvi predstavil Apple z iPhonom X je predmet razprav že vse od takrat. Nekateri jo zagovarjajo, spet nekateri menijo, da ne izboljša uporabniške izkušnje. Nekateri proizvajalci v mobilnike vgrajujejo možnost skrivanja zareze, to opcijo je imela tudi Nokia 6.1 Plus, vendar jo je kasneje umaknil Google.

slikaZTE v ZDA izgublja tržni delež
07.11.2018

ZTE, nekoč vodilni proizvajalec naprav na predplačniškem trgu v ZDA, počasi izginja iz tega trga, kar je posledica težav z oblastmi, navajajo pri analitičnem podjetju GlobalData.

slikaSpletni nepridipravi so na lovu za uporabniškimi imeni in gesli študentov ter zaposlenih
05.11.2018

Raziskovalci družbe Kaspersky Lab so zaznali številne spletne napade, ki so bili usmerjeni na najmanj 131 univerz v 16 državah. Ti poskusi kraje občutljivih univerzitetnih podatkov so se zgodili v 12 mesecih (od septembra 2017 do avgusta 2018), pri čemer so od septembra 2017 zabeležili skoraj 1000 napadov s spletnim ribarjenjem.

članki

Kaspersky Lab izziva etične hekerje v tekmovanju Capture the Flag

Deli z ostalimi

29.10.2018
Objavil: Dare Gliha

Družba Kaspersky Lab odpira četrto mednarodno tekmovanje industrijske varnosti z naslovom »Capture the Flag« (CTF). Tako vabijo etične hekerje, znane tudi kot »beli klobuki« (angl. whitehats), iz vsega sveta, da preverijo varnost pametnih naprav in industrijskih sistemov.

Vsaki izdaji nove tehnološke naprave po navadi sledi val poskusov hekerskih napadov, s katerimi spletni kriminalci iščejo morebitne ranljivosti naprav. Vendar pa za razliko od klasičnih hekerjev oz. »črnih klobukov« (angl. blackhats), ki iščejo načine za izkoriščanje sistemov in novih tehnologij za nezakonite namene, etični hekerji poskušajo preprečiti kazniva dejanja in njihove posledice. Ko je ranljivost znana, etični hekerji namreč svoje raziskave predajo neposredno ponudnikom, da lahko ti takoj odpravijo napake v programski opremi. Vsakoletno tekmovanje CTF tako zbere najbolj nadarjene etične hekerje iz celega sveta in jih izzove, da svoje strokovno znanje preizkusijo v praktičnih nalogah. Ker tekmovalci poskušajo razrešiti dejanske težave spletne varnosti, namesto reševanja umetnih scenarijev, bodo imeli rezultati tekmovanja z odkritimi številnimi prej neznanimi ranljivostmi in dejavniki napadov pomemben vpliv.

Ekipe, ki bodo sodelovale v industrijskem tekmovanju CTF, ki ga organizira družba Kaspersky Lab, bodo imele priložnost, da svoje znanje pokažejo v finalu tekmovanja, ki se bo odvijal naslednje leto na dogodku Kaspersky Security Analyst Summit (SAS) v Singapurju. Pred tem bodo nizi spletnih kvalifikacij potekali 23. in 24. novembra 2018. Udeleženci bodo dobili nalogo razrešiti različne tipe izzivov, vključno z vprašanji in nalogami iz kriptografije, obratnega inženiringa, spletnih ranljivosti, omrežnih protokolov in druge kategorije priljubljenih nalog. Tekmovanje vključuje tudi zabavni del, v katerem bo tekmovalce čakala nepričakovana in kreativna sestavljanka, ki zahteva celostni pristop reševanja.

Organizatorji bodo, da v tekmovanju zagotovijo realistično okolje, ocenili udeležence glede na dejansko zahtevnost naloge in edinstvenost zahtevanega znanja za rešitev izziva. Zato bo tudi nagrada za vsako vprašanje ocenjena v realnem času in se bo spremenila v skladu s številom ekip, ki uspejo razrešiti posamezno nalogo. To pomeni, da bo sestavljanka, ki jo bo rešilo največ udeležencev, vredna najmanj točk, medtem ko bodo več vredni izzivi, za katere se bo izkazalo, da so dovolj zahtevni, da jih razreši le nekaj prijavljenih. Tri ekipe z najboljšim rezultatom bodo aprila 2019 na dogodku SAS tekmovale za naziv skupnega zmagovalca. Vsi stroški potovanja in nočitev bodo zanje kriti s strani družbe Kaspersky Lab.

»Obkrožajo nas pametne naprave, tako se v našem vsakdanjem življenju na njih vedno bolj zanašamo. Prav tako pa hitro raste in postaja vedno bolj raznolika tudi zlonamerna programska oprema, ki cilja internet stvari. Letošnje tekmovanje nam lahko prinese edinstven vpogled v krajino varnosti pametnih naprav. Da bi kar se da povečali vpliv rezultatov, bomo letošnje finale poskusili narediti drugačne od prejšnjih. Tekmovalci bodo doživeli presenečenje, tako kot bi ga, če bi poskušali spletne grožnje razrešiti v resničnem življenju,« je izpostavil Vladimir Dashchenko, vodja raziskovalne skupine za odkrivanje ranljivosti pri Odzivnem centru za obravnavo incidentov s področja industrijskih nadzornih sistemov v družbi Kaspersky Lab.

Za udeležbo na varnostnem tekmovanju Kaspersky Lab Capture the Flag (CTF) se lahko zainteresirani prijavijo na povezavi http://ctf.kaspersky.com. Prijave so odprte do 24. novembra 2018.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki