marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaGoogle ukinja podporo 32 bitnim aplikacijam
18.01.2019

Google od 1. avgusta letos ne bo več podpisoval novih 32 bitnih aplikacij. Uporabniki bodo starejše različice lahko še vedno prenašali in nameščali na svoje naprave – vsaj še nekaj časa. Ali bodo razvijalci aplikacije priredili za 64 bitno platformo je seveda odvisno le od njih.

slikaDružba Sony Europe imenovala novega predsednika
16.01.2019

Sedanji predsednik družbe Sony Europe Limited, g. Shigeru Kumekawa, se bo vrnil v Tokio in 1. aprila 2019 prevzel funkcijo izvršnega direktorja in predsednika podjetja Sony Marketing Inc. G. Hideyuki Furumi, trenutni namestnik predsednika in vodja prodajnega marketinga pri podjetju Sony Mobile Communications Inc., bo nasledil g. Kumekawo na položaju predsednika družbe Sony Europe.

slikaSamsung na CES 2019 predstavil prihodnost povezanega življenja
14.01.2019

Samsung je predstavil vizijo, kako bodo naložbe podjetja v tehnologije AI, IoT ter 5G služili kot gradnik vizije povezanega življenja. Podjetje je hkrati predstavilo svoje prihajajoče platforme robotike, ki jih poganja umetna inteligenca in jih je mogoče uporabiti za upravljanje vsakodnevnih dejavnosti, kot je pomoč starejši populaciji pri samostojnem upravljanju svojega zdravja.

slikaPojavile so se domnevne slike novega iPhona
11.01.2019

Čeprav je do predstavitve novega iPhona še praktično celo leto, so se na spletu že pojavile prve domnevne slike novega mobilnika. Slike bi verjetno spregledali, če nebi prišle iz dokaj zanesljivega vira in sicer jih je na Twitterju objavil @Oneleaks, dodatno pa jih je podprl IceUniverse.

slikaRichard Yu v odprtem pismu napovedal Huaweijeve prioritete
09.01.2019

Huawei je bil v preteklem letu večkrat omenjen tako iz pozitivne, kot tudi negativne strani. Medtem ko so na segmentu pametnih mobilnikov dodobra prevetrili in zavzeli trg, pa so imeli na mrežnem kar nekaj težav.

slikaNagrajenci izbora "Mobilnik leta 2018"
07.01.2019

Na našem portalu ste lahko od 27. novembra do 30. decembra 2018 glasovali za mobilnik leta 2018 po izboru obiskovalcev mobile.si. Sedaj pa si preberite še, kdo so dobitniki nagrad.

članki

Kaspersky Lab izziva etične hekerje v tekmovanju Capture the Flag

Deli z ostalimi

29.10.2018
Objavil: Dare Gliha

Družba Kaspersky Lab odpira četrto mednarodno tekmovanje industrijske varnosti z naslovom »Capture the Flag« (CTF). Tako vabijo etične hekerje, znane tudi kot »beli klobuki« (angl. whitehats), iz vsega sveta, da preverijo varnost pametnih naprav in industrijskih sistemov.

Vsaki izdaji nove tehnološke naprave po navadi sledi val poskusov hekerskih napadov, s katerimi spletni kriminalci iščejo morebitne ranljivosti naprav. Vendar pa za razliko od klasičnih hekerjev oz. »črnih klobukov« (angl. blackhats), ki iščejo načine za izkoriščanje sistemov in novih tehnologij za nezakonite namene, etični hekerji poskušajo preprečiti kazniva dejanja in njihove posledice. Ko je ranljivost znana, etični hekerji namreč svoje raziskave predajo neposredno ponudnikom, da lahko ti takoj odpravijo napake v programski opremi. Vsakoletno tekmovanje CTF tako zbere najbolj nadarjene etične hekerje iz celega sveta in jih izzove, da svoje strokovno znanje preizkusijo v praktičnih nalogah. Ker tekmovalci poskušajo razrešiti dejanske težave spletne varnosti, namesto reševanja umetnih scenarijev, bodo imeli rezultati tekmovanja z odkritimi številnimi prej neznanimi ranljivostmi in dejavniki napadov pomemben vpliv.

Ekipe, ki bodo sodelovale v industrijskem tekmovanju CTF, ki ga organizira družba Kaspersky Lab, bodo imele priložnost, da svoje znanje pokažejo v finalu tekmovanja, ki se bo odvijal naslednje leto na dogodku Kaspersky Security Analyst Summit (SAS) v Singapurju. Pred tem bodo nizi spletnih kvalifikacij potekali 23. in 24. novembra 2018. Udeleženci bodo dobili nalogo razrešiti različne tipe izzivov, vključno z vprašanji in nalogami iz kriptografije, obratnega inženiringa, spletnih ranljivosti, omrežnih protokolov in druge kategorije priljubljenih nalog. Tekmovanje vključuje tudi zabavni del, v katerem bo tekmovalce čakala nepričakovana in kreativna sestavljanka, ki zahteva celostni pristop reševanja.

Organizatorji bodo, da v tekmovanju zagotovijo realistično okolje, ocenili udeležence glede na dejansko zahtevnost naloge in edinstvenost zahtevanega znanja za rešitev izziva. Zato bo tudi nagrada za vsako vprašanje ocenjena v realnem času in se bo spremenila v skladu s številom ekip, ki uspejo razrešiti posamezno nalogo. To pomeni, da bo sestavljanka, ki jo bo rešilo največ udeležencev, vredna najmanj točk, medtem ko bodo več vredni izzivi, za katere se bo izkazalo, da so dovolj zahtevni, da jih razreši le nekaj prijavljenih. Tri ekipe z najboljšim rezultatom bodo aprila 2019 na dogodku SAS tekmovale za naziv skupnega zmagovalca. Vsi stroški potovanja in nočitev bodo zanje kriti s strani družbe Kaspersky Lab.

»Obkrožajo nas pametne naprave, tako se v našem vsakdanjem življenju na njih vedno bolj zanašamo. Prav tako pa hitro raste in postaja vedno bolj raznolika tudi zlonamerna programska oprema, ki cilja internet stvari. Letošnje tekmovanje nam lahko prinese edinstven vpogled v krajino varnosti pametnih naprav. Da bi kar se da povečali vpliv rezultatov, bomo letošnje finale poskusili narediti drugačne od prejšnjih. Tekmovalci bodo doživeli presenečenje, tako kot bi ga, če bi poskušali spletne grožnje razrešiti v resničnem življenju,« je izpostavil Vladimir Dashchenko, vodja raziskovalne skupine za odkrivanje ranljivosti pri Odzivnem centru za obravnavo incidentov s področja industrijskih nadzornih sistemov v družbi Kaspersky Lab.

Za udeležbo na varnostnem tekmovanju Kaspersky Lab Capture the Flag (CTF) se lahko zainteresirani prijavijo na povezavi http://ctf.kaspersky.com. Prijave so odprte do 24. novembra 2018.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki