marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaGalaxy Watch7 naj bi omogočal spremljanje sladkorja v krvi
08.05.2024

Neinvazivno spremljanje krvnega sladkorja je naslednja meja za nosljive naprave in novo poročilo iz Južne Koreje kaže, da bo Samsung morda predstavil svojo naslednjo generacijo pametnih ur z možnostjo spremljanja ravni sladkorja v krvi uporabnikov.

slikaByteDance bi namesto odprodaje raje ukinil TikTok v ZDA
06.05.2024

Ameriška vlada je potrdila prelomni sveženj o nacionalni varnosti, ki ga je podpisal predsednik Joe Biden. Nova uredba dejansko postavlja matičnemu podjetju TikTok ByteDance ultimat, da v naslednjih devetih mesecih proda podjetje TikTok v ZDA lokalnemu podjetju ali pa se sooči z dejansko prepovedjo platforme.

slika3nm Exynos 2500 naj bi bil učinkovitejši od Snapdragona 8 Gen 4
03.05.2024

Samsung se je pri zadnjih nekaj platformah Exynos spopadal z energetsko učinkovitostjo in zmogljivostjo, vendar je z letošnjimi procesorji naredil velik korak naprej. In če gre verjeti novim govoricam, bi lahko leta 2025 prehitel Qualcommov najboljši procesor.

slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

članki

Anker je priznal pomanjkljivo šifriranje varnostnih kamer Eufy


08.02.2023
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Anker se je zapletlo v velik zaplet zaradi svojih varnostnih kamer Eufy, ki so bile ujete pri nalaganju posnetkov iz kamer uporabnikov v oblak brez njihovega soglasja, kar je novembra razkril svetovalec za informacijsko varnost Paul Moore.

Večja težava je bila, da je bila naložena uporabniška vsebina iz kamer Eufy dostopna prek medijskih predvajalnikov, kot je VLC, ki so si jo lahko ogledali tudi drugi uporabniki. Anker je trdil, da njegove kamere uporabljajo šifriranje od konca do konca, pri čemer je vsa vsebina shranjena lokalno in poslana le napravam v uporabnikovem domačem omrežju.

Po mesecih negotovosti je Anker končno priznal, da njegove kamere Eufy niso bile šifrirane, kot je bilo sprva navedeno, in da si podjetje prizadeva odpraviti težavo. Vodja Ankerjevega globalnega komuniciranja Eric Villines je v vrsti elektronskih sporočil, ki jih je poslal portalu The Verge, pojasnil, da podjetje trenutno posodablja vse kamere Eufy, tako da uporabljajo vmesnik API WebRTC za popolno šifriranje video posnetkov z algoritmi AES in RSA.

"Na podlagi povratnih informacij iz industrije in iz prevelike previdnosti spletni portal eufy Security zdaj uporabnikom prepoveduje vstop v način za odpravljanje napak, koda pa je bila okrepljena in zakrita. Poleg tega je vsebina video tokov šifrirana, kar pomeni, da teh video tokov ni več mogoče predvajati v medijskih predvajalnikih tretjih oseb, kot je VLC.

Danes vsi videoposnetki (v živo in posneti), ki se med uporabnikovo napravo in spletnim portalom eufy Security ali aplikacijo eufy Security delijo, uporabljajo šifriranje od konca do konca, ki se izvaja z algoritmoma AES in RSA," je povedal Eric Villines, vodja globalnega komuniciranja pri podjetju Anker

Anker trdi, da je težava pod nadzorom in da bodo odslej vsi zahtevki za pretok šifrirani od konca do konca. Poleg tega se je podjetje Anker javno opravičilo za pomanjkanje preglednosti in najelo neodvisna podjetja za revizijo varnosti, da bi pomagala izboljšati izdelke in prakse podjetja Eufy.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki