marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

članki

Prepoznava glasbe z Motorolo

Deli z ostalimi

19.04.2005
Objavil: Andrej Bergant

Zagotovo se vam je že večkrat zgodilo, da ste slišali melodijo ali pesem, ki vam je bila znana, vendar se niste in niste morali spomniti naslova. V bližnji prihodnosti bo mogoče to ugotoviti z motorolinim mobilnim telefonom.

Motorola in podjetje Shazam Entertainment iz Velike Britanije razvijata aplikacijo, ki bo omogočala uporabnikom dostop do Shazamovega strežnika za prepoznavo glasbe, direktno z mobilnega telefona. Motorolini mobilni telefoni bodo prvi, ki bodo imeli to aplikacijo, vendar pri nobenem od podjetji še ne govorijo o imenih modelov.

V Veliki Britaniji lahko preko kratkih sporočil uporabniki že dobijo podatke iz Shazamove baze o naslovu, izvajalcu in albumu. Glasbo je potrebno le posneti iz zunanjega vira, nato pa se podatki primerjajo z bazo Shazamovih glasbenih datotek.

Podjetje Shazam napoveduje, da bo v prihodnje možno preko njihove ponudbe tudi direktno kupovati mobilne melodije in naročati CD albume.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki