marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Procesor:
1,6 GHz A9 štirijedrni procesor
Pomnilnik RAM:
2GB
Zaslon:
Brvni TFT, kapacitiven, občutljiv na dotik, 1280 x 800 pik, 16 M barv
Operacijski sistem:
Android OS
Priklop:
USB
Teža in dimenzije:
338 g (3G različica), 210,8 X 135,9 x 8 mm
Baterija:
Li-Ion, 4600 mAh
Zadnji testi dlančnikov/tablic
Huawei MediaPad M3
01.09.2016

Nokia N810 Internet tablet
14.04.2008

HTC Touch
20.01.2008

HTC P3300
21.12.2007

HTC P3600
02.12.2007

dlančniki/tablice
arhiv predstavitev
Samsung

Za novo obdobje mobilnosti

Samsung Galaxy Note 8.0 


Samsung Galaxy Note 8.0

25.02.2013
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics Co., Ltd danes predstavlja 8-palčno tablico. GALAXY Note 8.0 začenja novo obdobje pametnih tehnologij v segmentu srednjevelikih tablic. Novi GALAXY Note 8.0 odlikujejo visoke zmogljivosti in izjemna multimedijska izkušnja.
Tablica, ki omogoča upravljanje z eno roko, ponuja nov nivo večopravilnosti, saj podpira tako glasovno upravljanje kot rabo inteligentnega elektronskega peresa S Pen, ki združuje zadnje inovacije in enostavnost tradicionalnega pristopa pisala in papirja ter najnovejše inovativne tehnologije z napredno mobilno izkušnjo, ki uporabnikom izboljša vsakdanje življenje »na poti«.

“Že leta 2010 smo s predstavitvijo tablice Samsung GALAXY Tab s 7-palčnim zaslonom odprli novo poglavje na mobilnem področju. Tri leta pozneje Samsung z novimi napravami dokazuje, da razvoj sledi zahtevam sodobnega življenja. GALAXY Note 8.0 prinaša svežino v kategorijo mobilnih naprav, saj ponuja idealno kombinacijo prenosljivosti in vsakdanje produktivnosti. Žepna naprava tako omogoča odlično uporabniško izkušnjo pa naj gre za delo ali zabavo,” je povedal JK Shin, predsednik in vodja oddelka informacijskih tehnologij in mobilnih komunikacij v družbi Samsung Electronics.

H kar največji uporabnosti GALAXY Note 8.0 veliko prispevajo številne funkcije, npr. možnost razdelitve 8-palčnega zaslona na več oken, ki tako uporabniku nudi hipen dostop do številnih aktivnih aplikacij. Nova generacija e-peresa S Pen uporabnost naprave še nadgradi, saj v navezi s programsko opremo S Note ponuja vrsto hitro dostopnih orodij za vnos, urejanje ter deljenje beležk in drugih dokumentov. Poseben bralni način delovanja prilagodi ločljivost posameznih dokumentov tako, da so ti kar najlažje berljivi. Dodatnih optimizacij v smeri pametnega podajanja vsebin so bili deležni tudi video posnetki in glasovni klici. Poleg tega ima nova tablica že prednaloženih vrsto uporabnih aplikacij in storitev, kot sta inovativni rešitvi Flipboard ter Awesome Note.

Pametni in priročni dnevnik
GALAXY Note 8.0 v tankem in za svojo velikost kompaktnem ohišju prinaša visoke zmogljivosti in vrsto funkcionalnosti za različne življenjske sloge uporabnikov. Novodobna naprava učinkovito hrani vse zasebne in poslovne podatke uporabnika, vrsta organizacijskih orodij pa poskrbi, da ima uporabnik v rokah resnično zmogljivo digitalno orodje. Praktičnost aplikacij S Note ter S Planner se dokazuje vsak dan sproti pri pogosto opravljanih opravilih in nalogah, kot so spremljanje sestankov, upravljanje seznamov opravil ter pisanje zasebnega dnevnika. Uporabnik lahko po zaslugi nadgrajenega in pametnega e-peresa S Pen vsebine vnaša hitro in enostavno, s polno podrobnostmi. Samsung je še dodatno izboljšal natančnost vnosov preko peresa in poskrbel za zmogljivejše in natančnejše pretvarjanje ročne pisave v digitalen tekstovni zapis, medtem ko vrsta orodij za produktivnost skrbi za prepoznavo in rabo matematičnih formul ter prepoznavanje predmetov, narisanih s peresom S Pen.

Nove vsebine in storitve
GALAXY Note 8.0 ima že prednaloženih vrsto aplikacij in multimedijskih vsebin, ki maksimizirajo njegovo vrednost v očeh uporabnika. Nadgrajena rešitev Chat-On uporabniku omogoča enostavno klepetanje in skupinsko sporočanje v najrazličnejših formatih – tudi ob uporabi fotografij, video posnetkov, glasovnih sporočil, kontaktov – vse z namenom kar najpreprostejše in najbolj uporabne komunikacije. Aplikacija Awesome Note, ki je prvič na voljo v tablicah z operacijskim sistemom Android, pa omogoča vnašanje neomejenega števila zapiskov in beležk, pozna pa že vrsto uporabnih predlog za beležke, dnevnik in sezname vrste »ne pozabi«. Aplikacija Flipboard pa skrbi, da so RSS-viri, sporočila in druge vsebine iz družabnih omrežij uporabniku vedno na voljo in na ogled na enem mestu. Razvijalci aplikacije Flipboard so le-to ekskluzivno priredili za naprave Samsung, ki uporabljajo e-pero S Pen za še hitrejše in enostavnejše pregledovanje vsebin in njihovo ustvarjanje. Z aplikacijo Smart Remote pa GALAXY Note 8.0 postane univerzalni daljinski upravljalnik televizorja, oziroma ga še nadgradi s prikazom elektronskega programskega vodiča.

S Pen za novo dobo pametnih peres
Pero Samsung S Pen je bilo še dodatno optimizirano za pomoč izražanju uporabnikove kreativnosti, izboljšave pa so uporabne tako pri vsakodnevnih opravilih kot tudi pri napredni rabi pisalno-risarskega pripomočka. S Pen, ki je vgrajen v ohišje tablice GALAXY Note 8.0, ob uporabi samodejno aktivira vrsto inovativnih funkcij, posledično pa tablica uporabniku predlaga uporabo peresu prilagojenih menijev, s katerimi je delo še enostavnejše. Funkcija Page Buddy tako v praksi aktivira aplikacijo S Note vedno, ko zazna, da bi uporabnik rad v tablico kaj zapisal.

Tehnologija S Pen je napredovala do te mere, da se pero niti ne rabi več dotakniti zaslona. Med delovanjem v načinu Air View zadošča že, da uporabnik s peresom S Pen samo nakaže akcijo nad zaslonom, nakar bo tablica prikazala želen video posnetek, fotografijo, odprla e-pošto ali seznam sestankov v aplikaciji S Planner. Funkcija S Pen Gesture omogoča še lažje urejanje fotografij in drugih vsebin, medtem ko aplikaciji Paper Artist in Photo Note omogočata umetniško personalizacijo fotografij in dodajanje osebne note uporabnika.

Z novim peresom S Pen lahko uporabniki prvič upravljajo tudi s fizičnimi meniji in gumbi na napravah s tehnologijo prepoznave dotika WACOM.

Maksimalno multimedijska izkušnja
Kreativna večopravilnost je z novim GALAXY Note 8.0 enostavno dosegljiva. Zahvaljujoč inovativni funkciji Dual View, ki ponuja enostavno organizacijo dveh večokenskih predelov zaslona, lahko uporabnik optimalno razporedi delovno površino med različnimi aplikacijami, ki jih najpogosteje uporablja. Prav tako lahko aplikacije zažene eno nad drugo, npr. beležnico S Note na delu zaslona spletnega brskalnika in poljubno upravlja z vsebinami in okni na zaslonu (premikanje, vlečenje, spuščanje).

Večopravilnost je še razširjena na področje glasovnih klicev*. Funkcija Pop Up Note uporabniku v vsakem trenutku nudi dostop do aplikacij S Note in beleženje pomembnih informacij, Pop Up Video pa skrbi, da lahko uporabnik med klepetom deska po spletu – velikost oken z vsebino je mogoče hitro in enostavno prilagoditi z uporabo gest s prsti.

Pomočnik s smislom za zabavo
Nabit s funkcijami za zabavo GALAXY Note 8.0 uporabnika razvaja in preseneča pri vrsti opravil. Bralni način iz GALAXY Note 8.0 naredi praktičen e-bralnik knjig, saj ustvari pogoje za enostavno listanje tovrstnih vsebin. Z aplikacijo Smart Remote pa se spremeni v pametni univerzalni daljinski upravljalnik, s katerim lahko uporabnik upravlja pametne televizorje, set-top-boxe ter predvajalnike DVD in Blu-ray medijev.

GALAXY Note 8.0 bo na evropskih tržiščih naprodaj v drugi četrtini letošnjega leta.

fotografije
komentarji