marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Zadnji testi dodatne opreme
dodatna oprema
arhiv predstavitev
Samsung

Samsung Galaxy Watch6


Samsung Galaxy Watch6

31.07.2023
Objavil: Thomas Bergant

Podjetje Samsung Electronics je danes predstavilo novi uri Galaxy Watch6 in Galaxy Watch6 Classic , ki sta zasnovani tako, da uporabnikom pomagata pri oblikovanju bolj zdravih navad za vsak dan in vsako noč .
Serija Galaxy Watch6 združuje celostno zdravstveno ponudbo in visoko zmogljivost v prefinjenem in elegantnem dizajnu, ki se ponaša s tanjšim okvirjem, večjim in bolj živahnim zaslonom ter bolj interaktivnim uporabniškim vmesnikom . Oba modela uporabnikom omogočata tudi dostop do večjega nabora vsestranskih številčnic in novih možnosti paščkov, ki jim omogočajo, da izpolnijo svoje zastavljene cilje.

"Z novima urama Galaxy Watch6 in Galaxy Watch6 Classic uresničujemo svojo zavezo, da bomo demokratizirali napredna orodja za spremljanje zdravja, saj zdaj nudimo lažji dostop kar z zapestja," je dejal TM Roh, predsednik in vodja oddelka Mobile eXperience pri podjetju Samsung Electronics. "Samsung zagotavlja nove in priročne načine, ki uporabnikom pomagajo razumeti in sprejeti ukrepe za boljše zdravje in dobro počutje vsak dan in vsako noč, od nasvetov o spanju in telesni pripravljenosti do informacij o prehrani."

Uporabniku prilagojene smernice za bolj zdravo življenje - začenši s spanjem
Galaxy Watch6 serija ponuja pomembne informacije, ki lahko vodijo k pozitivnim spremembam 24 ur na dan in ponuja prilagojene ter uporabne nasvete, namige in spodbude. Ker se Samsung zaveda, da se boljše zdravje začne z boljšim spanjem, pomaga uporabnikom optimizirati noč na enak način, kot optimizira dan in se osredotoča na tri ključne elemente boljšega spanja: razumevanje osebnih vzorcev spanja, oblikovanje boljših navad in vzpostavitev spanju prijaznega okolja.

Na podlagi vrhunskih funkcionalnosti za spanje in dobro počutje ura Galaxy Watch6 zdaj ponuja poglobljeno analizo ocene spanja (Sleep Score Factors) - skupni čas spanja, cikel spanja, čas budnosti in telesno ter duševno regeneracijo, ki uporabnikom pomaga razumeti kakovost spanja vsako noč. Bolj osebno prilagojene informacije o spanju (Sleep Messages) , ki so bile razvite skupaj z Nacionalno fundacijo za spanje, uporabnikom vsako jutro zagotavljajo tudi podrobne povratne informacije o kakovosti njihovega spanja. Poleg tega ura Galaxy Watch6 ponuja funkcijo Sleep Consistency, ki prikazuje, kako dosledna sta čas spanja in budnost uporabnika ter informacije o tipu spanja , ki jih ponazarjajo različni simboli Sleep Animal.

Izboljšana funkcija Sleep Coaching uporabnikom omogoča, da izkoristijo informacije o spanju s prilagojenimi navodili, nasveti in opomniki, ki so na voljo tako na zapestju kot na povezanem pametnem telefonu. Ko je čas za spanje, lahko ura Galaxy Watch6 pomaga vzpostaviti popolno okolje za spanje, tako da samodejno spremeni nastavitve povezane domače elektronike ter vklopi način spanja (Sleep mode) na uporabnikovi uri in telefonu , utiša obvestila, zatemni zaslone in celo aktivira nevidni infrardeči senzor LED na uri, da zagotovi dragocene zdravstvene informacije brez dodatnih svetlobnih motenj.

Fitnes funkcije so še bolj prilagojene, da bi uporabnike motivirale na njihovem potovanju. Funkcija, ki meri sestavo telesa Body Composition, s ključnimi telesnimi meritvami, kot so skeletne mišice, stopnja bazalnega metabolizma, delež vode in maščobe v telesu, zagotavlja popoln posnetek uporabnikovega telesa in telesne pripravljenosti ter ponuja prilagojen pristop za določanje ciljev, spremljanje napredka in vodenje s pomočjo prilagojenih nasvetov o telesni pripravljenosti in odslej tudi prehrani prek novega partnerstva s podjetjem Whisk .

Nova funkcija Personalized Heart Rate Zone analizira telesne zmogljivosti posameznika in določi pet optimalnih stopenj intenzivnosti teka, da bi uporabnikom pomagala določiti lastne cilje glede na njihove sposobnosti - od kurjenja maščob do visoko intenzivne vadbe. Poleg več kot 100 obstoječih sledilnikov vadbe je tu še na novo dodana funkcija Track Run, ki beleži uporabnikov tek na progi, medtem ko funkcija Custom Workout uporabnikom omogoča, da sestavijo in spremljajo svojo prilagojeno vadbeno rutino.

Poleg spremljanja krvnega tlaka in elektrokardiograma funkcija HR Alert uporabnikom pomaga bolje razumeti zdravje srca, saj v ozadju zazna nenavadno visok ali nizek srčni utrip. Galaxy Watch6 uporabnikom omogoča tudi spremljanje temperature kože ponoči, kar prinaša dragocene podatke, vključno s spremljanjem menstrualnega cikla . Funkcija zaznavanja padca (Fall Detection) lahko zazna padec med vadbo, med mirovanjem ali celo med spanjem, če se uporabniku zgodi, da pade iz postelje. Ko je padec zaznan, ura samodejno opozori številko službe za pomoč v sili ali vnaprej izbrane stike.

Prefinjeno, popolnoma vaše oblikovanje
Galaxy Watch6 serija izboljšuje izkušnjo nošenja in ponuja popolnoma nove modele, ki zagotavljajo boljši pregled, večjo moč in širši nabor bolj prilagodljivih in udobnejših možnosti .
Branje in pisanje je lažje na 20 % večjem zaslonu , ki prikazuje več besedila in ima večjo tipkovnico , pri tem pa ohranja udobno velikost. Živahnejši zaslon z višjo ločljivostjo se ponaša z največjo svetlostjo 2000 nitov in funkcijo prilagoditve svetlosti zaslona Always On Display, ki uporabnikom omogoča, da vidijo in naredijo več tudi pri močni sončni svetlobi. Naprava Galaxy Watch6, ki jo poganjata izboljšani procesor in pomnilnik, omogoča bolj gladko in hitrejšo interakcijo .

Galaxy Watch6 in Watch6 Classic imata za 30 % tanjši okvir in za 15 % tanjši vrtljivi okvir, kar še poudari lepoto značilnega krožnega okvirja. Serija Galaxy Watch6 ima nove elegantne, interaktivne in informativne številčnice, ki kar najbolje izkoristijo velik zaslon, novi paščki, ki se pritrdijo z enim klikom, uporabnikom omogočajo preprosto kombiniranje in prilagajanje pasov ure. Novi lahki pašček iz tkanine in številčnica ure Sleep Coaching se na primer odlično ujemata in vam pomagata pridobiti koristne informacije o spanju in udobju.

Galaxy Watch6 serija ima večjo baterijo in manjšo porabo energije , ki podpira večji in svetlejši zaslon. Z le osmimi minutami hitrega polnjenja lahko uporabniki dodajo dodatnih osem ur delovanja, kar je idealno za spremljanje spanja ponoči .

Še večje doživetje neposredno z zapestja
Aplikacija WhatsApp uporabnikom ure Galaxy Watch omogoča, da ostanejo v stiku s prijatelji in družino, ne da bi pri tem uporabili telefon. Od letošnje jeseni bodo uporabniki lahko ostali produktivni kar z uro in sicer z novima aplikacijama Google koledar in Gmail, ki bosta na voljo izključno v operacijskem sistemu Wear OS. Prav tako bodo uporabniki lahko lažje spremljali napredek v fitnesu ali podatke o prehrani s posodobitvami v aplikaciji MyFitnessPal in uživali v dodatnih možnostih pretakanja s storitvijo Audible. Poleg tega bodo z uvedbo novega vmesnika API za temperaturo kože, ki je del Samsung razvojnega paketa programske opreme (SDK) Privileged Health, imeli dostop do napredne infrardeče tehnologije za natančnejše meritve, kar bo uporabnikom prineslo povsem nov spekter možnosti. Na novo predstavljena aplikacija Thermo Check izkorišča prednosti novega vmesnika API in uporabnikom omogoča, da brezkontaktno izmerijo temperaturo svojega najljubšega obroka ali temperaturo morja pred plavanjem.

Serija Galaxy Watch6 skupaj z drugimi Samsung napravami še bolj razširja uporabniške izkušnje. Nadgrajeni upravljalnik kamere omogoča daljinsko upravljanje seznanjenega fotoaparata na Galaxy Z Flip5 za preklapljanje načinov in povečave. Samsung Smart TV ali Galaxy Tab S9 na velikem zaslonu v realnem času prikazuje uporabnikov napredek z vodenim programom za fitnes ali čuječnost. Uporabniki lahko samodejno preklapljajo povezavo z Galaxy Buds2 Pro med Samsung napravami prek funkcije samodejnega preklapljanja. Če uporabniki slučajno izgubijo svoj telefon, lahko zdaj ure serije Galaxy Watch6 določijo njegovo lokacijo prek storitve Poišči moj telefon (Find my Phone) s podporo zemljevidov .

In kot vselej so osebni podatki v uri vedno varni zaradi varnostne platforme Samsung Knox.

Razpoložljivost in posebna ponudba ob prednaročilu
Galaxy Watch6 in Galaxy Watch6 Classic sta od 26. julija, na voljo za prednaročilo v Sloveniji pri pooblaščenih partnerjih Samsung. Ob prednaročilu pametne ure Galaxy Watch6 ali Watch6 Classic prejmete v dar brezžične slušalke Galaxy Buds2. Za več informacij o promociji obiščite povezavo.

Na slovenskem trgu bosta napravi na voljo po priporočeni maloprodajni ceni od 419 EUR za Galaxy Watch6 Classic in 319 EUR za Galaxy Watch6.

Galaxy Watch6 je vrhunski vsakodnevni pripomoček s sodobno in minimalistično zasnovo. Na voljo je v 44-milimetrski različici v grafitni in srebrni barvi ter v 40-milimetrski različici v grafitni in zlati barvi. Če želite bolj vrhunsko, brezčasno zasnovo ure, poglejte Galaxy Watch6 Classic, ki ponovno prinaša oboževalcem tako ljubi vrtljivi okvir. Na voljo je v črni in srebrni barvi v velikosti 43 mm in 47 mm.

Če ste ljubitelji pustolovščin, ki iščejo vzdržljivost, zmogljivost in slog, je ura Galaxy Watch5 Pro še vedno odlična izbira, zdaj pa ima še več izboljšanih funkcij izmenjevalnega formata GPS (GPX) . Osvojite novo pot s podatkovno bazo datotek GPX, ki uporabnikom omogoča preprosto iskanje in dostop do priporočenih poti, medtem ko funkcija Route Workout zdaj podpira tek in hojo poleg prej razpoložljivih pohodništvo in kolesarjenje.

Če želite izvedeti več o urah Galaxy Watch6 in Galaxy Watch6 Classic ali kako oblikovati svojo uro, obiščite spletno stran Samsung.

Galaxy Watch6 in Galaxy Watch6 Classic specifikacije naprav

fotografije
komentarji