marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Prva GPS navigacija za mobilne telefone v Sloveniji


23.11.2005
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil - Vodafone kot prvi slovenski mobilni operater na trg prinaša novo inovativno storitev. Si.Navigator je natančen satelitski GPS sistem za mobilne telefone.

Zemljevidi
Uporabniki bodo lahko dostopali do podrobnih zemljevidov Slovenije, več kot 20 evropskih držav, ZDA in Kanade. Zemljevidov ne bo potrebno predhodno nalagati na telefon. Dinamični zemljevidi s samodejno povečavo bodo opremljeni tudi z glasovno navigacijo in izračuni poti.

Uporaba
S preprostim načinom vodenja s puščicami, kristalno čistim glasom in natančnimi navodili Si.Navigator nudi še večjo varnost. Si.Navigator omogoča preprosto načrtovanje poti, prikazuje razdaljo, predviden čas prihoda, cilj in orientacijo s kompasom. Uporabiti ga bo mogoče v avtomobilu, na kolesu ali med hojo. Uporabnik potrebuje le ustrezen mobilni telefon* z naloženo programsko opremo in povezavo z GPS anteno.

Promocijska ponudba
Ob predstavitvi storitve bo strankam na voljo paket Si.Navigator z vso potrebno opremo (telefon in GPS antena) pod posebnimi promocijskimi pogoji: paket z Nokio 6630 za 40.000 SIT in z Nokio 3230 za 30.000 SIT. Strankam bodo GPS antene na voljo tudi samostojno za 20.000 SIT. Vsi novi uporabniki bodo do konca februarja 2006 storitev uporabljali brezplačno. Po tem obdobju bodo lahko izbirali med dvema paketoma: Si.Navigator za dnevno uporabo bo na voljo za 250 SIT za neomejeno uporabo za en dan v Sloveniji in tujini z brezplačno uporabo za prva dva dni; Si.Navigator za mesečno uporabo bo na voljo za 1.250 SIT na mesec za neomejeno mesečno uporabo v Sloveniji in tujini. GPRS prenos ni vključen v ceno.
*Vsi telefoni z operacijskim sistemom Symbian in večina telefonov s podporo Javi so združljivi z uporabo Si.Navigatorja; to so na primer Sony Ericsson K750i, Sony Ericsson P910i, Sony Ericsson W800i, Nokia 9500, Nokia 9300, Nokia 6230, Nokia 6630, Nokia 3230.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki