marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

članki

Nova storitev Si prevajalec


01.12.2007
Objavil: Thomas Bergant

Si.mobil – Vodafone je svojim uporabnikom ponudil novo storitev, imenovano Si.prevajalec. Kar šest slovarjev DZS, vsebinsko najobsežnejšega ponudnika slovarjev na slovenskem trgu, je od konca novembra ekskluzivno dostopnih na mobilnem portalu Vodafone live!.

Uporabnikom Si.mobil – Vodafone bodo tako za ceno 0,1 € na poizvedbo dostopna gesla s celovitim prevodom. Si.mobil – Vodafone bo v sodelovanju z DZS svojim uporabnikom do konca februarja 2008 brezplačno ponudil angleško - slovenski obojesmerni slovar DZS.

Si.prevajalec je uporabniško zelo zanimiva in sila preprosta storitev na mobilnem portalu Vodafone live!. Uporabnikom omrežja Si.mobil – Vodafone so sedaj ekskluzivno na voljo najobsežnejši angleško–slovenski, slovensko-angleški, nemško-slovenski, slovensko-nemški, italijansko-slovenski in slovensko-italijanski slovarji, ki so bili v knjižni izdaji DZS že prave uspešnice.
Za uporabnike portala Vodafone live! bo cena posamezne poizvedbe 0,1 evra. Si.prevajalec je uporabnikom dostopen na menijskem zavihku portala. Uporaba storitve je enostavna: uporabnik najprej izbere jezik za prevajanje, vpiše poizvedbo in potrdi nakup. Rezultat vsake uspešno opravljene poizvedbe je vsebinsko bogat in obsežen, prevodi so celoviti in posodobljeni.
“Svojim uporabnikom smo tako ponudili pravo storitev za mobilno življenje brez meja. Si.prevajalec je uporaben v vsakem trenutku, ko uporabnik potrebuje določen prevod. Prepričani smo, da bo odziv uporabnikov dober, saj smo jim ponudili ekskluzivno in enostavno storitev, ki bo vedno pri roki. Naših uporabnikov ne bo počakala le doma na knjižni polici kot tiskani slovarji, ampak na mobilnem spletu Vodafone live!, na mobilnih telefonih, ki so del našega mobilnega življenja,« je o novi storitvi Si.prevajalec povedal Peter Curk, direktor marketinga pri Si.mobil - Vodafone.

»DZS je vsebinsko najobsežnejši založnik slovarjev v Sloveniji, to je založba vselej bila in tudi ostaja. Spletna stran http://www.e-slovarji.si ponuja uporabnikom sodoben, zmogljiv in hiter vpogled v slovarske zbirke DZS - poleg tistih, ki so že obstajale v elektronski obliki, tudi v tiste, ki so bile do sedaj izdane samo na tiskanem mediju. Poleg spletnega dostopa, ki omogoča resno jezikovno delo s slovarskimi zbirkami, so e-slovarji DZS za dostop do kakovostnih jezikovnih rešitev v vsakem trenutku ekskluzivno dostopni preko mobilnega telefona na portalu Vodafone live!,« so o novi storitvi e-slovarjev zapisali v uredništvu slovarjev založbe DZS.

Si prevajalec – Spletni slovarji DZS, dostopni na mobilnem portalu Vodafone live!:

  • Veliki nemško-slovenski slovar: Grosses deutsch-slowenisches Wörterbuch, 130.000 gesel s podgesli; Avtorji: Doris, Primož in dr. Božidar Debenjak
  • Veliki slovensko-nemški slovar: posodobljena izdaja Grosses slowenisch-deutsches, Wörterbuch 90.000 gesel s podgesli; Avtorji: Doris, Primož in dr. Božidar Debenjak
  • Veliki italijansko-slovenski slovar: Il grande dizionario italiano-sloveno, 70.000 gesel s podgesli; Avtor: Sergij Šlenc
  • Veliki slovensko-italijanski slovar: Il grande dizionario sloveno-italiano, 100.000 gesel s podgesli; Avtor: Sergij Šlenc
  • Mali angleško-slovenski slovar: 30.000 gesel s podgesli; Skupina avtorjev (ur. Petra Zaranšek)
  • Mali slovensko-angleški slovar: 30.000 gesel s podgesli; Skupina avtorjev (ur. Petra Zaranšek)

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki